Pelkään asioiden olevan kuten luulen niiden olevan

Suomalaisen median uutisointi Britannian vaalituloksesta on pöyristyttävää. Todellisuudessa Labour voitti niin paljon paikkoja koska Nigel Faragen Reform UK -puolue söi Konservatiivien kannatusta ratkaisevan paljon jotta tämä realisoitui Labourin yksinkertaisena enemmistönä alahuoneessa. Johtuen vaalitavasta tietysti. Reform UK itse sai vain neljä kansanedustajaa suuremmalla kokonaisäänimäärällä kuin millä Liberaalidemokraatit saivat yli seitsemänkymmentä.

Oikeastaan paljon optimaalisempaa äänestyskäyttäytymisen ja vaalitavan yhdistelmää mikään puolue ei voi osakseen toivoa kuin mikä kohtasi Labouria nyt.

Mutta meillä annetaan ymmärtää kansan olevan Keir Starmerin takana hyvin lujasti. Starmeria taas luonnehditaan värittömäksi mieheksi joka ”tunnetaan siitä ettei häntä tunneta”. Pöyristyttävää vääristelyä koska Starmer kyllä tunnetaan, likaantumisestaan ns. Post Office -skandaalissa, jossa valtio-omisteinen yhtiö syytti seitsemää sataa asiamiespostin hoitajaa varkauksista tapauksissa joissa kyseessä oli tietokoneviasta johtunut kirjautumisvika. Moni istui syyttömänä linnassakin ja muutama itsemurha on yhdistetty tapahtuneeseen; asiaan voi tutustua esim. englanninkielisen Wikin artikkelista.

Starmerin johtaman yhtiön asenne hyvämaineisiin ja rehelliseksi tunnettuihin asiamiespostin hoitajiin oli ylimielinen ja vihamielinen ja monessa kohtaa tuo mieleen Kubrickin Avaruusseikkailun avaruushallinnon, jolle epäilykset HAL -tietokoneen vioittumisesta ovat horisontin ulkopuolella. Hyvähän hänen nyt on asiaa valitella.

Starmer tietysti tietää että hänen mandaattinsa ”vahvuus” tulee Nigel Faragelta ja hänen oikeistolaisilta äänestäjiltään vaikka turha kai tuonkaan mainitsemista on Suomen valtamediasta etsiä. Tekipä Starmer pääministerinä mitä tahansa, hänen hallitsemallaan vaalikaudella oikeisto järjestäytyy uudelleen ja kokoaa voimansa tavalla joka todennäiköisesti realisoituu seuraavissa parlamenttivaaleissa. Simsalabim: Starmer on Englannin Antti Rinne ja Sanna Marin samassa persoonassa ja näkee mahdollisuutensa vain haitanteon edistämisessä; talouden tilaa voi aina huonontaa entisestään ja hallintoa voi rampauttaa istuttamalla virkoihin vasemmistososialisteja ja feministejä. Vetoja voi lyödä siitä päätyykö Britannia korjauskelvottomaan tilaan Starmerin kaudella, ja jos näin käy niin skoteille riittää – vaikka paradoksaalisesti Starmerin edustama Labour on Skotlannissa omaksunut skottinationalisteja myötäileviä kantoja.

Ai niin ja Starmer on Arsenalin kannattaja. Suomen media on ottanut asiakseen toimia kaikkien maiden vasemmistososialistien ylimääräisenä kaiuttimena. Vasemmistososialistit luulevat asioiden olevan niin kuin he toivovat niiden olevan, ja meidän asiaksemme jää pelätä niiden pian olevan samoin kuin he luulevat niiden olevan.

Eli perustuslakia ja vaalilakeja muutetaan tavoilla jotka sementoivat Labourin ja vasemmiston valtaa.

velipesonen

Olen syntynyt vuonna 1968. Olen insinööri, isä, poika ja muusikko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu