Suomalainen mies

Suuret ikäluokat tunnistivat käsitteen ”suomalainen mies”. Heidän fraseologiassaan suomalainen mies on yhtä kuin mies joka ei pysty osoittamaan tunteitaan tai on muuten vain tunnevammainen tai tunneköyhä. Valitettavasti suuret ikäluokat myöskin onnistuivat tartuttamaan tämän ennakko-oletuksena lapsiinsa, jolloin siitä tulee itseään toteuttava ennuste: nainen haukkuu miehen tunteettomuudesta päivittäisluonteisesti ja mies tietää että tuollaiseen reagoiminen vain pahentaisi naisen tyhjästä synnyttämää olematonta kiistaa; sitä paitsi on muutenkin tyhmää reagoida provokaatioon jossa ei ole mitään asiaa. Niinpä reagoimattomuus palvelee naista todisteena miehen tunteettomuudesta ja antaa aiheen entistäkin hellittämättömämpään läksytykseen. Eikä tämä varmaan lopu koskaan.

Naisen tarve on yleensä hallita miestään miehen mustasukkaisuuden avulla tuota mustasukkaisuutta säätelemällä. Jos mies on viisas, hän tietää että mustasukkaisuus on hajottava tunne jonka liika osoittaminen on riski, ja voihan hän olla niinkin viisas että mustasukkaisuus on hänessä aidosti vähäistä. Samaa voi olettaa kateudesta, ahneudesta, kaunasta ja katkeruudesta: jos nainen ei saa miehestä itselleen kilpailijaa kateudessa, ahneudessa, kaunassa ja katkeruudessa, hän läksyttää miehen tunteettomuudesta.

Jäljelle jää parisuhteita joissa ei ole tilaa lämpimille tai arvostaville tunteille koska nainen on häiriökäyttäytymisellään myrkyttänyt kaiken. Ja sekin on vasta alkua koska naisen tapana on myös tuhota oman miehensä sosiaaliset suhteet mustamaalaamalla tämä hänen ystävilleen ja sukulaisilleen, jos ei muusta niin tunteettomuudesta.

Hyvää miestenpäivää vain itse kullekin kullalle.

+1
velipesonen

Olen syntynyt vuonna 1968. Olen insinööri, isä, poika ja muusikko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu