Vastine Kallen nauruihin

”Julkisella sektorilla käydään palkkaneuvotteluja. Alan ammattiliitot vaativat suurempia korotuksia, kuin ne työntekijät saivat, jotka maksavat julkisen sektorin palveluksessa olevien palkat. Miksei kukaan naura?”

Koska siinä asetelmassa ei ole mitään nauramista paitsi naiivin logiikan omaavilla eli tyypilliset taloushöpöttäjillä jotka katsovat tilannetta ideologisesta lintupöntöstä.

Sieltä ei näe historiaa eikä kokonaisuuksia ja sitä myöten ajattelu jää lyhyeksi. Pätee myös tässä..ideologisesti voidaan ajatella julkisella olevan pienet palkat sekä edut ja ne aina kehittyisivät heikommin kuin yksityisellä. Sitten omassa ihanuudessaan pyörien pöyristytään,kun jossakin vaiheessa se eri ideologialla varustettu työntekijä miettiikin asetelman erikoisuutta uudestaan. Eihän hänen työnsä ole hänen näkökulmastaan arvottomampaa kuin samaa työtä yksityisellä tekevä.

Toinen näkökulma on etujen karsiminen. Sama korvausmentaliteetti pätee yksityiselläkin. Jos jotain kavennetaan yrittäjien voitoista rahallisesti,niin se täytyy näkyä muualla.

”Joku Hakaniemen corleoneista kehtaisi jopa vaatia, että valtion pitäisi maksaa osa kuntien palveluksessa olevien palkankorotuksista.”

Tähänkin tarjottiin  jälleen se _yksinkertaistettu_ näkökulma,kunnei rahkeet riitä muuhun naiiviudeltaan.

Entä jos se ajatus syntyi siitä,että valtion asettaessa jatkuvasti vaatimuksia köyhtyville kunnille se myös esittäisi mistä raha otetaan niihin esityksiin.

”kunnan palveluksessa olevien palkat maksetaan jo nyt osittain kaupungissa sorvaavien sorvareiden palkoista otetuilla valtionveroilla.”

Tämä varmasti on mafiosojen tekemää,koska noin jo toimitaan.

”Kun menoja hoidetaan niin, että otetaan velkaa kaikilla rintamilla, niin eihän sen pitäisi ketään naurattaa. Ei ainakaan nuorempia kansalaisia, joilla on edessään se päivä, ettei valtio eivätkä kunnat enää saa velkaa ulkomailta.”

Lapset otettiin ihmiskilviksi,kun ei taaskaan kyvyt riittäneet muuhun. Kepu löydettiin myös syylliseksi velkaantumiselle,vaikka kokoomus on se puolue joka velkaa on tässä valtiossa talousosaamisellaan ottanut ja tilanne on nyt sitten se mikä on. Velalla on kuitenkin se toinenkin puoli eli sillä myös mahdollistetaan nuorille parempi tulevaisuus mahdollisuuksineen. Naiivin logiikan omaava eläisi suu säkkiä myöden ja tahtoisi seuraavan sukupolven elävän suu säkissä ja seuraavan pysyvän kokonaan säkissä,koska kaikki mahdollisuudet säästettiin tämän pienen hetken hyväksi.

En tiedä muusta,mutta minua kyllä naurattaa tämä populismi mitä Kalle tarjoilee.

VelluHeino

On aloitettava tästä tietoisuudesta: minä nukun.Meidän täytyy tiedostaa tämä tila.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu