Vuosituhansien valhe

Lähipäivinä saanut lukea sosiaalisesta mediasta ihmisistä katujen tukkeena sekä ratkaisuista poistaa tämä suuri ongelma.

Samalla olen saanut lukea isästä joka ampui lapsensa ja äidistä joka tukahdutti lapsensa.

Olen myös lukenut kuinka ehkä lihan syöminen on ongelma.

Vuosien saatossa olen saanut lukea kuinka ihmiskunnan suurin ongelma on ylikansoittuminen.

Olipa mikä tahansa ongelma, niin ratkaisu on aina sama ja se on ollut
vuosituhannesta toiseen sama eli ihmisiä on opetettu uskomaan tappamiseen perusteellisimpana keinona suuriin ratkaisuihin pyrittäessä.

Usko säilyy, vaikka kohteet ja tarkoitukset muuttuvat. Milloin se on toinen kulttuuri, elintaso ja varsinkin sen menettäminen, ihonväri, ideologia, ihmiset istumassa tiellä, liika muita ihmisiä, järjellä selittämätön vastenmielisyys eläintä tai toista ihmistä kohtaan.

Jokseenkin laittaa miettimään mistä tämä usko kumpuaa. Onko yksi yhteinen selittävä tekijä pelko?

Kaiken inhimillisen järjestetyn toiminnan tarkoituksena on tavallisesti taistella jonkin asian puolesta jotakin asiaa tai asiaintilaa vastaan. On kuvaavaa inhimillisen kielenkäytön sotilaalliselle traditionaalisuudelle, että me käytämme tavallisessa rauhanomaisessa siviilielämässämme hyvin paljon sotilaallisia termejä. Milloim hyökkäämme, milloin puolustamme ja milloin taistelemme.

Onko tämä nyt on mikään erikoisen suuri kehittyneisyyden merkki meidän kielenkäyttömme kannalta, mutta niin me vain teemme.

Asioiden tilan kohotessa kuumemmaksi kohti murtumispistettä vaihtoehdottomuus kasvaa samaa tahtia,vaikka aina olisi vaihtoehtoja tarjolla. Ihan vaikka aloittaa oman tekemällä tehdyn arvomaailman purkamisella.

0
VelluHeino

On aloitettava tästä tietoisuudesta: minä nukun.Meidän täytyy tiedostaa tämä tila.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu