Extinction Rebellion Finland – taas uusi “wanna-be” BLM?

Suomalainen Elokapina -liike on saanut jäsenmääräänsä nähden laajasti huomiota mediassa. Syynä on tietenkin häirikköliikkeen tekemät tempaukset Helsingin Mannerheimintien tukkimisineen mutta myös se yksinkertainen tosiasia, että tämä vasemmistolainen, yhteiskunnan toiminnalle kapuloita rattaisiin heittävä ihmisryhmä tuntuu puhuttelevan kovin monia samalla lailla punavihreästi ajattelevia toimittajia.

Ryhmä vaatii Suomen hallitukselta välittömiä ja radikaaleja ilmaston lämpenemiseen liittyviä toimia Suomessa. Tämä kertoo hyvin sen, että ryhmä koostuu asiakokonaisuuksia selvästikin heikosti hahmottavista, helposti johdettavissa olevista yksilöistä. Suomi nimittäin on näissä ilmastoasioissa niitä ehdottomia edelläkävijämaita maailmassa. Suomalainen tehdas – valmisti se aivan mitä vain – on keskimäärin huomattava ympäristöteko globaalissa vertailussa. Kannattaa käydä Tallinnaa kauempana katsomassa aivan konkreettisesti niitä tupruttavia tehtaanpiippuja. Se avartaa näkemystä melkoisesti.

Helsingin Mannerheimintiellä istumista järkevämpi vaihtoehto olisi tietenkin istuskelu Kiinan tai Intian suurlähetystöjen edessä. Jopa Saksan lähetystön edusta olisi älyllisesti parempi vaihtoehto kuin Mannerheimintie. Logiikka ei tietenkään tälle ryhmälle ole se päällimmäinen tavoite ja juuri siksi he paljastuvat vain ja ainoastaan yhteiskunnan toimintaa vaikeuttavaksi anarkistivasemmistolaisiksi. Vihreiden ja Vasemmistoliiton kärkipoliitikkojen puoltavat kommentit oikeastaan vahvistavat tämän todeksi.

Suomalaisella pienellä Elokapinaliikkeellä on kuolemanvakava yritys olla varteenotettava jäsenryhmittymä Extinction Rebellion vasemmistoanarkistisessa liikkeessä. Siksi se majoittuu Mannerheimintielle ja luottaa Ohisalon tukeen.  Ministeri Ohisalo on ennenkin – turvallisuudesta vastaavana sisäministerinä – hapuillut näiden erilaisten yhteiskuntarauhaa ja -turvallisuutta uhkaavien pienliikkeiden tuomitsemisessa.

Extinction Rebellion liike julistaa maailman tuhoa ja kertoo, kuinka tulevaisuus on epävarmaa. Epävarmaan tulevaisuuteen voi tässä iässä todeta, että sitä se on aina ollut. Get over it! – kuten nykyään pitää todeta. Jokaiseen aikakauteen kuuluu omanlaisensa uskot, pelot ja ideologiat. Nyt on juuri tämä maailmanlopun uskomus saanut sijaa mediassa enemmän. Sitä samaa on saarnattu jo moneen kertaan. En uuvuta lukijaa jo pelkästään oman elämäni aikana maailmanloppua saarnanneiden listalla.

Ilmasto on muutoksessa ja aivan varmasti ihmisen toiminnalla on siihen osansa. Ilmasto on kuitenkin ollut muutoksessa aina. On koettu erittäin lämpimiä kuin myös kylmiä aikakausia. Juuri nyt olemme joidenkin tulkintojen mukaan menossa kohti eräänlaista minijääkautta. Sitä on tietenkin vaikeaa käytännön tasolla hahmottaa näiden (kirjoitushetkellä olevien) helteiden aikana. Analyysiä vastakkaisista kehityksen perusteista tulee varmasti tämän kirjoituksen kommenttikenttään.

Mitä ilmastotoimenpiteitä pitäisi sitten tehdä?  Vastaus on melko yksinkertainen – globaalisti järkyttävällä tasolla kasvihuonekaasuja pössyttelevien valtioiden toimintaan pitää pystyä vaikuttamaan. Se valitettavasti vaatii myös omaan kulutuskäyttäytymiseen kohdistuvia toimenpiteitä. Tämä on itse asiassa tärkeämpää kuin metsien istuttaminen. Ilmastoasioissa edelläkävijämaa Suomen pääkaupungin valtaväylän liikenteen katkaiseminen on kevyeen terrorismiin verrattavaa lapsellista toimintaa – ei itse asiaan vaikuttamista. En ole lukenut mistään mediasta, että Suomen ulkoministeri olisi vieraillut esimerkiksi Kiinassa puhumassa maan johdolle kasvihuonekaasujen päästöjen vähentämisestä.

Extinction Rebellion perustajan taustaan liittyy kaikenlaisia kyseenalaisia tarinoita. Näin on oikeastaan aina näiden yhteiskuntajärjestelmää vastustavien kapinaliikkeiden johtajien kanssa. On tietenkin jollain tasolla loogista kokeilla kaikenlaista, kunnes se oikea sanoma oikeaan hetkeen oikeassa kohderyhmässä iskee kiinni. Niin tässäkin on nyt ilmeisimmin käynyt.  Kuka se olikaan, joka alun perin mainitsi ”hyödylliset hölmöt”?

+8

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu