Höpöhöpö-budjetti

Valtioneuvoston sivulta liittyen vuoden 2021 talousarvioesitykseen: ”Hallitus on sitoutunut turvaamaan suomalaisten hyvinvoinnin ja yritysten selviytymisen kriisin yli mahdollisimman vähäisin inhimillisin ja taloudellisin vahingoin.”  Aivan suoraan sanoen tämä on puhdasta höpöhöpö-puhetta. Erään entisen puoluejohtajan sanoin: ”Kuinka te kehtaatte . . . ja kyllähän te kehtaatte”.

Juuri, kun katsottiin, että Valtiovarainministeriöltä on ns. karannut mopo käsistä budjettiesityksen kanssa, laittaa Sanna Marinin iskuryhmä vielä lisää velkaa velan päälle. Ensi vuoden budjetti on peräti 10,7 miljardia (10.700.000.000) euroa alijäämäinen. Nyt on ilmeisimmin jonkinlainen numero- ja mittakaavasokeus iskenyt vasemmistohallitukseen. Jälkipolvi tulee muistamaan Sanna Marinin nimen. Jotta numerot tulevat selviksi, niin todetaan nyt vielä se, että Suomen ja Sanna Marinin hallitus ottaa valtiollemme velkaa nyt lähes 30 miljardia euroa. Muistutukseksi, että yksi miljardi on 1.000.000.000 euroa. Oikeasti. Nyt pelataan isolla kädellä ja maksajana on Suomen kansa – se nyt elossa oleva ja meidän jälkipolvemmekin. Hyvä Sanna – way to go, niin kuin valtameren takana on tapana sanoa, kun iso pensseli maalaa.

Kaiken ideologisen humpan rahoittamista perustellaan nyt hämäysmielessä koronaelvytyksellä. Virus on antanut näille maailmanparantajille tekosyyn tuhlata kaikki, mitä irti lainamarkkinoilta lähtee. Suomella ei ole mitään oikeaa suunnitelmaa velkaantumisen pysäyttämiseksi ja vaikka Paavo Arhinmäki muuta väittääkin, on velan jatkuva ja holtiton kasvu alku tuhon tielle. Suomea ohjaa nyt vielä seuraavan kolmen vuoden ajan hallitus, joka kansalaisen edun sijaan ajaa aivan jotain muuta agendaa. Meno on pelottavaa ja tämän hallituksen aikaansaannoksia korjataan varmaankin useita vuosikymmeniä. Se tulee olemaan tavallisen suomalaisen ihmisen kannalta tuskallista.

Ohisalo oli onnellinen siitä, että Suomen humanitääristä maahanmuuttokiintiötä kasvatetaan tällaisena aikana kahdella sadalla hengellä. Siis aikana, jolloin suomalaisilta joudutaan leikkaamaan nettotuloja. Kokemuksesta tiedämme, että näistä kahdesta sadasta suomeen tulevasta miehestä 80-90% tulee olemaan loppuelämänsä yhteiskunnan elätettävinä ja niistä lopustakin suuri osa saa tulonsa maahanmuuttoon liittyvästä liiketoiminnasta. Mikä on motiivi tällä Ohisalolla?  Lisää äänestäjiä Vihreille?

Budjettia silmäillessä ei voi välttyä siltä ajatukselta, että se rahan jakaminen kaikkeen omasta mielestä kivaan on niin kovin helppoa, mutta näillä politiikan tekijöillä ei ole mitään – pienintäkään – käsitystä siitä, miten sitä rahaa yhteiskuntaan syntyy.  Annan ammattipoliitikoille vihjeen: Tarvitsemme sellaisen yhteiskunnan, joka kannustaa yrittämiseen ja yritystoimintaan (mielellään vientitoimintaan) ja sitä kautta saamme työllistäviä yrityksiä. Positiivinen kierre on tällä tavoin valmis. Kuten aina jankutan – ei tämä mitään rakettitiedettä ole.

On aivan turha askarrella eläkeputkien kanssa. Sekin asia tosin ulkoistettiin työmarkkinajärjestöille. Vastuuta vaikeista päätöksistä ei haluta ottaa.  Tärkeintä on saada nuoret töihin. Toinen ryhmä on ne maahanmuuttajat, jotka tällä hetkellä 90%:sti oleilevat yhteiskunnan maksamina. Tässä ovat ne prioriteettikohteet.

Nykyisellä hallituksella ei ole ns. asiat hallussa millään muotoa. Sanna Marinille näyttää elvytys tarkoittavan rahan tuhlaamista. Tämä on varmaankin historiamme tuhoisin ryhmittymä.  Mistään ideologiaan liittyvästä rahan hassaamisesta ei haluta säästää. Seuraava hallitus saa todellisen kaatopaikan siivottavakseen.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu