Joe Biden – haasteita riittää ja vauhti kiihtyy.

Joe Bidenin ensimmäiset kahdeksan kuukautta USA:n presidenttinä ovat olleet täynnä haasteita ja tilanne näyttää vain eskaloituvan täysin epäonnistuneen Afganistanista vetäytymisen myötä. Kannatus on ollut ohuessa laskussa koko ajan, mutta vasta kesän aikana se on alkanut huolestuttamaan puolueen valtaapitäviä enemmän. Etenkin ns. sitoutumattomien äänestäjien keskuudessa oleva kannatuslasku on herättänyt puolueen johtoa. Tilannetta ei paranna se, että varapresidenttinä on ilmeisesti lähihistorian epäsuosituin varapresidentti Kamala Harris. Hänen valintansa varapresidentiksi oli alun alkaenkin yllätys, koska rouva Harris joutui jättämään oman puolueensa sisäisen presidenttikampanjan kesken yksinkertaisesti siksi, että häntä ei käytännössä kannattanut juuri kukaan. Tällä hetkellä monet Demokraattipuolueen ”isot kihot” ottavat etäisyyttä Joe Bideniin. Hänen mukanaan ei ole kiva upottaa poliittista tulevaisuuttaan.

Kannatuslukujen puoluetta huolestuttavaan laskuun on lukuisia syitä. Väkivaltarikollisuus demokraattivetoisissa suurissa kaupungeissa on takonut ennätyslukuja koko ajan, itse asiassa jo kesästä 2020 lähtien ja vauhti kiihtyy.  Demokraattipuolueen suosima ”defund the police” ideologia kantaa hedelmää kasvaneena rikollisuutena. Toinen syy on tuomareiden uusi käytäntö, jossa väkivaltarikollinen päästetään entistä huomattavasti helpommin takaisin kadulle harrastustensa pariin. Suuntaa on nyttemmin yritetty muuttaa lisäämällä poliisien määrärahoja, mutta virkoja ei saada enää täytettyä.  Ymmärrän hyvin, miksi näin on.

Toinen pieleen mennyt asia on maan talous. Inflaatio on käynnistynyt voimakkaana ja kansalaisten ostovoima heikkenee aivan konkreettisesti. Ruoan ja polttoaineen korotukset ovat saaneet aikaan rajua arvostelua Joe Bidenin hallintoa kohtaan. Presidentti itse ei ole ollut huolissaan tästä ja on todennut inflaation tasaantuvan jossain vaiheessa. Ennustuksen oletustarkkuus lienee samaa luokkaa kuin mitä se oli Afganistanin romahduksen suhteen. Hallinto jakaa biljoonatolkulla rahaa koronaelvytyksen varjolla kaikenlaiseen höpöhöpöhumppaan. Kuulostaako tutulta?

Humanitäärinen katastrofi ja turvallisuusuhka monessakin suhteessa on ollut Joe Bidenin avoin eteläraja -politiikka. Hän jo kampanjansa aikana kutsui ihmisiä vapaasti USA:han. Raja-aidan rakentaminen keskeytettiin siitäkin huolimatta, että töiden pysähtyminen maksoi valtiolle kaksi miljardia dollaria jo tehtyjen urakkasopimusten vuoksi. Myös sopimus tulijoiden pysymisestä kirjaamisprosessin aikana Meksikon puolella sanottiin irti. Heinäkuussa käveli rajan yli runsas 200.000 maahantulijaa ja koko vuoden aikana arvioidaan tulijoita oleva kaksi miljoonaa. Suuri osa näistä on koronapositiivisia, mutta se ei menoa haittaa. Meksikon vastaisen rajan yli tulee USA:han ihmisiä ympäri maailmaa. Se on tällä hetkellä helpoin tapa tulla USA:han. Rajaviranomaiset eivät kykene kirjaamaan kuin osan tulijoista. Samaan aikaan kuubalaisia, kommunismia pakoon lähtijöitä uhkailtiin palauttamisella takaisin merelle, mikäli he yrittävät USA:han.

Kahdeksan kuukauden vallassaolon aikana rikollisuuden, talouden ja etelärajan katastrofin lisäksi taakkana ovat olleet myös koronatilanne, joka ei alun uhosta huolimatta tunnu asettuvan, päinvastoin.

Jos edellisissä epäonnistumisissa ei ole tarpeeksi, on Joe Biden nyt jättänyt nimensä historiaan tukevasti Afganistanin kanssa. Hän suoritti neuvonantajiensa ohjeiden vastaisesti nopean ”cut and run” karkuunlähdön maasta jättäen sotakalustoa sekä tuhansia amerikkalaista maahan. Maa oli muutamassa päivässä terroristijärjestö Talebanin hallinassa. Joe Biden saapui lomansa välissä pitämään avustajiensa kirjoittaman puheen ja poistui takaisin lomalle. Kysymyksiin hän ei halunnut vastailla. Puheessa syyllistettiin kaikkia muita, paitsi häntä itseään tai Talebania.

Ennustin aikaisemmin, että kognitiivista ongelmista ja ymmärrettävästä vanhuuden sekavuudesta kärsivä Joe Biden vetäytyy viimeistään 2022/2023 vaihteessa. Nyt on esitetty useammalta taholta hänen syrjäyttämistään johtuen kyvyttömyydestä hoitaa tehtäväänsä.  Ehkä arvioin ajankohdan väärin.

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu