Joe Biden jyrähti – vai parahti?

Pari viikkoa sitten saimme lukea suomalaisista medioista, että USA:n 78v. presidentti Joe Biden on ”jyrähtänyt” Venäjän Putinille ennen G7 maiden kokousta. Sana ”jyrähtää” on sinänsä hauska ilmaisu. Oikeasti ei kognitiivisista ongelmista ja selvästikin täysin normaalista ja inhimillisestä vanhuuden heikkoudesta kärsivä Joe Biden jyrähtele kenellekään. Hänen taustaryhmänsä on kirjoittanut vuorosanat tähänkin ”jyrähtämiseen”. Itse G7 kokouksessa Joe Biden aiheutti kanssakokoustajissaan useassa kohtaa vaivaantumista sekoilemalla sanomisissaan ja unohtamalla muutamia kertoja kesken puheen sen, mitä oli kertomassa.

USA:ssa sekä muualla Euroopassa Joe Bidenin hapuileva esiintyminen aiheutti uutisointia. USA:n medioista oikeastaan aina demokraattiuskollinen CNN oli ainoa, joka yritti selittää asiat parhain päin. Suomalainen media sen sijaan ei jostain syystä seuraa enää USA:n presidentin tekemisiä yhtä tarkasti kuin ennen. Mielenkiinto on hävinnyt. Kuitenkin Joe Bidenin edesottamuksista niin G7 kokouksessa kuin muutoinkin saisi paljon jännittävää uutisoitavaa.

USA:n uuden presidentin taival ei ole ollut kovin mairitteleva hänelle eikä hänen hallinnolleen. Asiat ovat menneet huonompaan suuntaan jo kevään 2021 aikana.

Joe Biden lopetti USA:n ja Meksikon rajalle rakennettavan muurin rakennustyöt heti virassa aloittamisen jälkeen. Laiton USA:han tulo räjähti käsiin saman tien. Tätä tosin ennakoi jo hänen kampanjansa aikana lähettämänsä viesti Keski-Amerikkaan, että kaikki ovat tervetulleita. USA:han on tulossa tämän vuoden aikana arviolta 2 miljoonaa laitonta rajanylittäjää.  He tulevat, koska Joe Biden käytännössä kutsui heidät ja koska hän määräsi, että ketään laitonta rajan ylittäjää ei saa karkottaa takaisin. Vielä viime vuonna laiton rajanylitys oli alhaisinta puoleen vuosisataan. Tulijat odottivat asiansa käsittelyä USA:n ja Meksikon tekemän sopimuksen mukaan Meksikon puolella. Joe Biden lopetti tämän sopimuksen noudattamisen. Uusia puolueen äänestäjiä ollaan siis ilmeisimmin hakemassa?

Rajalla on ollut koko alkuvuoden humanitäärinen sekä turvallisuuspoliittinen kriisi. Ihmisryhmiä ja lapsia on tuotu salakuljettajien ja rikollisjärjestöjen toimesta rajalle niin paljon, että hätämajoituksessa asutaan koronasta huolimatta konkreettisesti vieri vieressä. Nykyään majoitusta ei kuitenkaan enää kutsuta ”häkeiksi”. Rajavartioviranomaiset näyttävät käytännössä muuttuneen lastenhoitajiksi ja maahan tulevien laittomien rajanylittäjien vastaanottovirkailijoiksi.

Joe Biden määräsi suunnilleen kolme kuukautta sitten varapresidentti Kamala Harrisin hoitamaan asiaa. Hän ei ole kuitenkaan käynyt rajalla tutustumassa tilanteeseen tänä aikana. Haastattelussa hän kertoi syyksi, että ei myöskään ole ollut Euroopassa valintansa jälkeen. Kyllä, luit oikein. Kamala Harris on aikaisemmin verrannut rajavartioviranomaisia Ku Klux Klaniin ja todennut, että kaikki saavat tulla USA:han vapaasti.  Nykyään maahan tuleekin ihmisiä ympäri maailmaa Meksikon rajan kautta. Se on helpompaa kuin normaalin, laillisen maahantulon kautta. Edistystä on se, että Bidenin hallinto on jo alun kieltämisen jälkeen myöntänyt, että rajalla on pahemman luokan kriisi. Varapresidentti Harris on vihdoin käynyt perjantaina 25.6.2021 tutustumassa tilanteeseen El Paso:n kaupungissa, jossa tilanne tosin on rajamuurin vuoksi paras mahdollinen. Odotamme mielenkiinnolla hänen lehdistötilaisuuttaan.

Odotusten mukaisesti myös työttömyys on saatu kasvuun. Koronan helpottaessa tietenkin työllisyys kohenee, mutta maa ei tule Bidenin hallinnon aikana todennäköisimmin enää pääsemään samalle tasolle kuin ennen koronaa. Jo heti aloittaessaan hän mm. teki liki 11.000 kaasuputken rakentajasta työttömiä (Keystone pipeline) yhdellä allekirjoituksella. He kuulemma löytävät töitä vihreän energian piiristä. No, eivät ole löytäneet, eikä se yllätys ole.

Rikollisuus ja ennen kaikkea henkirikollisuus on huimassa kasvussa USA:n suurissa kaupungeissa. Kasvua on kymmeniä prosentteja. Syynä tähän on Demokraattipuolueen halu julkisen kampanjan kautta vähentää poliisivoimia. Vallalla on virheellinen Demokraattipuolueen ja BLM:n ajama väittämä siitä, että ns. mustia amerikkalaisia kuolee erityisesti poliisien luoteihin. Väite on virheellinen mutta kuten aina – ei anneta totuuden pilata hyvää poliittista tarinaa. Joka tapauksessa, pääosin demokraattijohtoisissa isoissa kaupungeissa kesällä 2020 alkanut mellakointi on laantunut jonkin verran, mutta etenkin väkivaltarikollisuus on huomassa nousussa.

Joe Bidenin lyhyen vallassaolon aikana on setelipainokoneet rasvattu ja ne laulavat iloisesti. Mitä tapahtuu, kun kansantalouteen on tulossa ”ilmaista”, arvonlisäyksestä irrallaan olevaa rahaa huomattavan paljon? Kyllä – seurauksena on kova inflaatio ja se on jo lähtemässä käyntiin. Useiden arkipäivän kulutustuotteiden hinnat ovat jo nousseet huomattavasti. Ilmaisen rahan jakamisella on myös huono vaikutus yritteliäisyyteen ja työllistymiseen.

USA:n kansan kahtiajakautuminen alkoi Barack Obaman aikana. Hän ja varsinkin julkisuudessa viihtynyt vaimonsa olivat kiihdyttämässä sitä puheillaan. Donald Trumpin aikana tämä kahtiajako säilyi edelleen vahvana huolimatta esim. eri vähemmistöjen taloudellisesti parantuneesta asemasta yhteiskunnassa.

Joe Biden on radikaalin rotuteorian kannattamisensa kautta taas kiihdyttänyt kansan kahtiajakoa. Martin Luther King jr olisi järkyttynyt USA:ssa Demokraattipuolueen tänä päivänä ajamasta segregaatio- ja ihonväripolitiikasta.

Joe Bidenin taakkana on myös hänen poikansa Hunter Biden. Kyseinen herra on sukkuloinut käytännössä ilman mitään kompetenssia kansainvälisessä politiikassa ja yritysmaailmassa. Huoltoon viedyltä ja sinne unohdetulta tietokoneelta on löytynyt paljon arkaluonteista materiaalia liittyen niin politiikkaan kuin myös yksityiselämään. Odotamme mielenkiinnolla tutkimusten lopputulosta.

Joe Biden on ilmoittanut pyrkivänsä myös jatkokaudelle. Todellisuudessa hän tulee oman ennustukseni mukaan  vetäytymään virastaan ennen 2023 alkua. Silloin USA:n presidenttinä on Kamala Harris, jonka kannatus on niin alhainen, että hän joutui jättämään kesken jopa oman puolueensa presidenttikisan.

Yhtäkaikki – tilanne on juuri, kuten ennustettu: Työttömyys kasvussa, rikollisuus kasvussa, laiton maahanmuutto kasvussa, inflaatio käynnistynyt, kansan kahtiajakoa syvennetään. Tämä oli tiedossa jo ennen vaaleja, mikäli Joe Biden valitaan.

Ennustan, että seuraava presidentti tulee toisesta puolueesta.

+13

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu