Parhaan palkinnon näytelmän käsikirjoituksesta sai . . . Keskusta.

Taas ovat ministerimme pitäneet kokousta. Monta päivää ja iltaa on istuttu pöydän ääressä ja neuvoteltu siitä, miten hallituskauden loppuosa vedetään. Mennäänkö samaa rataa sillä vanhojen automiesten sanomalla ”pintakaasulla” vai ihanko oikeasti suuntaa pitäisi muuttaa ja maan tilaa tervehdyttää. Täytyykö esim. niille työttömille nyt oikeasti tehdä jotain?

Puoliväliriiheen on tietenkin kuulunut dramatiikkaa ja kiukuttelua. Oppositio on jatkuvasti piikitellyt Keskustaa ja muistuttanut sen olevan vain punavihreän hallituksen apupuolue. Tästä suivaantuneena puolue on nyt ottanut roolia neuvotteluiden jarruna. Saarikko on uhonnut ja kiukutellut. Välillä on aina käyty juttelemassa oman väen kesken.  Kuitenkin suurin osa näytelmän katsojista on tiennyt sen olevan vain juuri sitä näytelmää. Kunnallisvaalit ovat runsaan kuukauden kuluttua ja edustajapaikkoja lähtee Keskustalta oikein urakalla. En yhtään ihmettele miksi näin on. Saarikkoa ahdistaa ja kenttä painostaa.

Saarikko sai lohdutusmyönnytyksiä ja sama meno näytelmän jälkeen jatkuu taas. Draamaa pitää välillä olla. Suomen hallitus ei todellisuudessa tee juurikaan mitään esim. työttömyyden vähentämiseksi. Etelä-Euroopan maille sen sijaan työnnetään lahjaksi miljardeja euroja suomalaisten rahaa. Lisää on menossa ennen vaalikauden päättymistä. Oletan, että Keskusta sai ilmeisesti salaisen lupauksen soteuudistuksen runnomisesta läpi raakileena ja nopealla aikataululla. Se tulee nostamaan kustannuksia ja heikentämään palveluita.  Sote rakennettavine hallintohimmeleineen on ilmeisimmin Keskustalle todellisuudessa se kaikkein tärkein asia. Tämä hallitus on historiallinen siinä mielessä, että se runnoo läpi nimenomaan jäsenryhmiensä ideologiaan kuuluvaa agendaa täysin riippumatta siitä, mikä on Suomen ja suomalaisten etu. Äänestimmekö todella tällaisen hallituksen?

Kampaviinerit on siis nyt syöty, tiedotusvälineille on annettu väliaikatietoja ja näytelmän esirippu laskeutuu. Kaikki jatkuu pääosin ennallaan. Oman sivuroolinsa Oscarin sai Kokoomus yrittämällä liueta vastuusta samaan aikaan eduskunnan äänestykseen menevästä miljardien velkapaketista. Samalla Kokoomus otti kantaa reippaasti siihen, että Suomea viedään liittovaltioon. Voi hyvää päivää sentään. Eivätkö äänestäjät jo huomaa tätä rakennettua näytelmää ja tyhjyyttä puheissa?

Seuraava hallitus joutuu v. 2023 aloittamaan epäkiitollisen tehtävän korjaustalkoiden toimeenpanijana. Veroja korotetaan ja sosiaalitukia leikataan. Nykyisen hallituksen himmeleitä joudutaan purkamaan. Marinin hallinnon jälkiä korjataan pitkään.

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu