Sisäministeri Ohisalo tehtäviensä tasalla – kuinka arvokasta on turvallisuus?

Maamme hallitus on hallitusohjelmassa olevista lupauksistaan ja yhteiskuntamme toisen suuntaisista tarpeista huolimatta vähentämässä poliisitoimintaa Suomessa. Erilaisia lukuja on pyöritelty viime viikkoina, mutta toimintaa supistetaan näköjään n. 30 miljoonan euron edestä.  Se tietää käytännössä lomautuksia ja irtisanomisia. Poliiseja on entistä vähemmän turvaamassa kansalaisia ja tutkimassa rikoksia. Sisäministeri Ohisaloa asia ei näytä juurikaan huolestuttavan tai harmittavan. Sen tietenkin ymmärtää – hän on pesunkestävä VihreätDeGröna ministeri. Hyvä kysymys tietenkin on, miten kyseisen puolueen edustaja ylipäänsä voi olla sisäministeri.

Hallituksen budjettipäätökset poliisitoiminnan suhteen eivät ole mitenkään linjassa muuttuvan yhteiskunnan poliisitoimintaan kohdistuvien odotusten kanssa. Siitä kyseinen, valtaa käyttävä hallituksen viisikko ei tunnu olevan kovin huolestunut. Me tavalliset, etupenkillä itse autoa ajavat sekä julkisilla liikkuvat kansalaiset kuitenkin haluamme turvallisuutta kaduille ja elämäämme. Turvattomuuden lisääntyminen korostuu isojen kaupunkien ulkopuolella. Poliisin tulo voi jatkossa kestää useita tunteja sen yhden sijasta. Moni ei tiedä, että Suomessa on EU maista vähiten poliiseja suhteessa väestöön jo ennen nyt tulevia vähennyksiä. Tämä suhdeluku vain huononee jatkossa punavihreän hallituksemme ideologiatoiminnan myötä.

Henkilöstökulut ovat poliisin toiminnasta suunnilleen 70%. Käytännössä tämä tarkoittaa 605 miljoonaa euroa. Tilakulut ovat n. 82 miljoonaa euroa ja niihinkin kohdistuu korotuspainetta johtuen saneeraustarpeista. Lisää rahaa siis tarvittaisiin jo pelkästään toimitilojen kunnossapitoon. Yhden poliisipartion toiminnan hinta on vuodessa laskennallisesti n. 230 tuhatta euroa. Kun poliisilta viedään 30 miljoonaa euroa, tarkoittaa se n. 130 partiota vähemmän kaduilla vuodessa – 24h vuorokaudessa. Määräaikaisten työsopimuksia ei jatketa ja eläkkeelle siirtyvien virkoja ei täytetä.  Jos partioiden määrää ei vähennetä täysin mainitun 130:n verran, tarkoittaa se toisaalta rikoksien tutkintamäärän dramaattista laskua. Vihreille tämä on ilmeisimmin hyväksyttävä asia, meille 90% kansasta uskoakseni ei.

Mielestäni vaadittavat 30 miljoonaa euroa voi aivan hyvin leikata jostain muualta. Esimerkiksi todella huonosti tuloksia tuovasta kehitysavusta (yli 1.200 miljoonaa euroa) voi ottaa tämän summan pois aivan hyvin.  Rahaa palaa myös todella paljon kaikenlaiseen toissijaiseen ideologiavetoiseen ”humppaan”. Jollain lailla on koko hieman yli kaksivuotisen hallituksen olemassaolon aikana koko ajan tuntunut siltä, että kaikki muu menee meidän suomalaisten edelle. Tiedän, että en ole yksin tämän ajatukseni kanssa. Joka tapauksessa, nyt suunnitellut supistukset poliisitoiminnassa tulevat näkymään yksityisen kansalaisen elämässä varsinkin silloin, kun jotain menee pieleen. Turvallisuus yleisellä tasolla heikkenee. Joillekin se on kenties mieluista, meille enemmistölle ei.

En voi välttyä ajatukselta, että onko sisäministerimme aatevasemmistolaisen pääministerimme tuella  omaksunut USAn nykyhallinnon ”defund the police” ideologian. Sen seuraukset rajusti kasvavine henki- ja väkivaltarikoslukuineen kuitenkin pitäisi herättää ministerimme ymmärtämään, että tämä tie ei ole tavallisen kansalaisen kannalta se oikea tie.

Tähän loppuun pitää kysyä – mitä mieltä pitäisi olla sellaisesta sisäministeristä, joka kannattaa huumeiden vapaata kauppaa ja käyttöä, tilastollisesti selkeästi kantaväestöä huomattavasti enemmän rikoksia tekevien ihmisten maahan tuomista ja samaan aikaan haluaa supistaa poliisivoimia?

+14

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu