Ulkoiset tekijät . . .

Kaipola ei jää viimeiseksi irtisanomisten virrassa. Ennustan, että liki 10.000 ihmistä menettää työpaikkansa seuraavan kuuden kuukauden sisällä.   Yritysten on oman olemassaolonsa vuoksi pakko sopeuttaa toimintaansa. Kun palkkakulut ovat useimmiten se suurin osa yrityksen kuluista ja kun samaan aikaan kysyntä on vapaassa pudotuksessa ja valtio lisää ulkopuolisia kuluja, on ihmisiä irtisanottava. Se ei ole mukavaa eikä helppoa – oikeasti. Totean tähän, että ”been there, done that”.

Toisin kuin ilmeisimmin Suomen hallitukselle, on yrityksen ammattijohdolle selvää se, että tulojen laskiessa täytyy menoja vähentää ja säästöjä pitää löytyä kaikesta, mikä ei lyhyellä aikavälillä liity tulonmuodostukseen. Muuten yritys on konkurssissa ja samalla, kun sijoittajat menettävät rahansa, lähtee toimeentulo myös työntekijöiltä.

Nykyisen hallituksen toiminta – tai oikeasti toimimattomuus – aiheuttaa yrityksille huolta ja epävarmuutta tulevaisuudesta.  Meillä ei valitettavasti ole yrittäjyyttä ja työntekoa suosiva ja päätöksillään kannustava hallitus.  Kutsun tätä ilkeästi sanalla ”harrastehallitus”.  Se keskittyy ideologiaan todellisen, konkreettiseen ja tavalliseen ihmiseen keskittyvän toiminnan sijasta. Jälleen kerran täytyy todeta – valitettavasti.

Kaipolan pääluottamusmies Ismo Salonen totesi 26.8.2020, että tämä on suomalaisen johtamisen rimanalitus. Olen samaa mieltä siinä mielessä, että todellakaan maamme hallitus ei ole tilanteen tasalla siinä, missä yritysten – niiden työllistäjien – arjessa mennään.   Johtaminen on siis ns. hukassa. Ei se tosin voi olla yllätys kenellekään vähänkään elämää nähneelle.

Kirjoitin aikaisempaan blogiini listan siitä, mitä työllistämiseen tarvitaan. Laitan sen tähän uudelleen. En ole tosin siinä lapsenomaisessa uskossa, että Sanna Marin sen lukisi. Hänellä on muita neuvonantajia, kuin reaalimaailmassa ihmisiä työllistävää yritystoimintaa johtaneissa ihmisissä.

Halukkuuteen investoida Suomessa ja nimenomaan Suomeen on oleellista mm. seuraavat asiat:

1) Työvoiman saaminen ja sen hinta

2)Työehtojen joustavuus paikallisesti ja alakohtaisesti

3)Raaka-aineiden hinta ja saatavuus

4)Maantieteellisesti sujuva logistiikka raaka-aineille kuin myös valmistuotteille

5)Maan yleinen poliittinen asenne yritystoimintaan

6)Verotus liittyen työntekoon, yritystoimintaan ja omistamiseen.

Tässä ei nyt auta kuuden tunnin työaika, varusmiespalveluksen lyhentäminen, eläkeputken poistaminen, sukupuolineutraali kelatunnus eikä edes uusi mekko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu