Sähkösopimuksen puutteista

Sain lauantaina tekstiviestin sähkönsiirtoyhtiöltäni, että sopimukseni oli päättynyt. Hämmennyin, koska en ollut päättänyt sopimustani. Laskut ovat maksettu ajallaan. Viikonloppuna ei asiaan ollut mahdollista saada lisätietoa sen enempää siirto- kuin energiayhtiöltä. Viikonloppu meni jännittäessä milloin sähköt katkeavat, ja siitä mahdollisesti seuraavat ongelmat realisoituvat.

Tänään maanantaina selvisi, että joku tuntematon henkilö oli tehnyt kiinteistöömme oman sähkösopimuksensa, ja sen seurauksena sopimukseni oli lopetettu. Tietoa en saanut kuka tämä henkilö on, saati milloin hänen sopimuksensa tarkalleen alkaa ja minun päättyy. Energia-yhtiöni kertoi lisäksi, että vaikka tietäisivät henkilön nimen, niin eivät sitä minulle kertoisi, vaikka omistamme kiinteistön. Kertoivat epämääräisesti, että mahdollisesti Datahub tietäisi.

Jos halusin, että oma sopimukseni aktivoitaisiin tänään, niin se maksaisi 20€. Toinen vaihtoehto oli, että se aktivoidaan huomenna ilman erillistä lisämaksua. Kellonaikoja ei pystytty antamaan.

”Haamuhenkilön” identiteetti lopulta selvisi, ja kyseessä oli inhimillinen erehdys hänen puoleltaan. Perheenjäsen hän ei ollut, eikä hän koskaan ole kiinteistössämme asunut.

Asian tulkitsen niin, että kuka tahansa luottotiedollinen voi tehdä sähkösopimuksen kenen tahansa osoitteeseen ilman kontrollia, ja sen seurauksena mahdollisesti aiheuttaa ongelmia tahattomasti tai tahallisesti.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu