Huumeita lissää, ei tunnu missää?

Päihteiden ongelmakäyttö, siihen liittyvä rikollisuus ja kuolemat ovat lisääntyneet huomattavasti viime vuosina. Olen osallistunut aiheeseen liittyvään keskusteluun mm. iltapäivälehtien somessa, jossa ns. huumeiden ystävät usein esittävät patenttiratkaisuksi huumausaineiden määrän lisäämistä entisestään.

Eli: Lisää huumeita = ongelma poistuu?

Huumeiden käyttö on yleistynyt viime vuosina huomattavasti mm. saatavuuden helpottumisen, yhteiskunnallis-taloudellisen epävarmuuden, poliittisluonteisen huumemyönteisyyden lisääntymisen sekä täysin riittämättömien ennaltaehkäisevien toimien takia.

Ratkaisuksi ei todellakaan tarvita paluuta vajaan sadan vuoden takaiseen Suomeen, jossa kokonaiset sukupolvet olivat pahasti huume- ja päihderiippuvaisia. Siihen huumemyönteisten aktiivien esittämät keinot kuitenkin nähdäkseni voisivat johtaa.

Saatavuuden helpottaminen (eli huumeiden määrän lisääminen apteekkimyynnillä), lainsäädännön löysentäminen tai jopa valtion osallistuminen huumeiden myyntiin Alkomaisesti voisivat olla pahimmillaan aineksia kansalliseen katastrofiin.

Vaikka huumeiden dekriminalisointi on tuottanut positiivisia tuloksia jossain, ei se automaattisesti tarkoita sitä että se olisi oikea ratkaisu nimenomaisesti meillä. Voisihan asiaa Suomessakin kokeilla, mutta kuka kantaa vastuun jos se tuottaisikin lähinnä vain lisää haittoja?

Itse kannatan esimerkiksi huumeisiin liittyvän lainsäädännön kiristämistä, päihdehaitoista tiedottamista kouluissa, ylipäätään lasten ja nuorten sekä perheiden huomioimista kunnallisin palveluin, resurssien oleellista lisäämistä huumeriippuvaisten hoitoon ja ongelmakäyttäjien muuhun auttamiseen sekä huomion kiinnittämistä julkiseen huumemyönteisyyteen.

Osa edellä mainitsemistani toimenpiteistä voisi olla mielestäni toteutettavissa kuntatasolla. Siksi olen ehdolla kuntavaaleissa 2021 Vihdissä Perussuomalaisten listalta. Tavoittelen kunnallista luottamuspaikkaa, jotta voisin osaltani edes jotenkin vaikuttaa huumeiden ja päihteiden aiheuttamiin kasvaviin ongelmiin Vihdissä.

Voit tutustua ehdokasesittelyyni täältä.

Vesa-Pekka Sainio
Perussuomalaiset Vihti

Olen 43-vuotias vihtiläinen perheenisä, turvallisuusalan myyjä ja omaan perussuomalaisen aktiivin taustat vuodesta 2008 alkaen. Minut on hyväksytty ehdokkaaksi v. 2021 kuntavaaleissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu