Olen päättänyt tänään erota Vihreistä

Olen tänään kertonut vihreille ystävilleni ja tutuilleni, että olen päättänyt erota Vihreistä. Harkitsin tätä eroa pitkään, eikä päätös ollut millään tavalla helppo. Sen tekivät vaikeaksi upeat vihreät ihmiset, joiden kanssa on ollut kerrassaan mahtavaa tehdä yhteistyötä ja jakaa iloja ja suruja. Mutta elämässä pitää suhtautua intohimoisemmin tulevaisuuden mahdollisuuksiin kuin menneisyyden muisteloihin. Ja tänään päätin, että näin teen.

Tarkoitukseni on liittyä Kokoomukseen erottuani Vihreistä.

Olen edelleen yhtä sinivihreä liberaali kuin ennenkin, vaikka minusta tuleekin kokoomuslainen. En aio ryhtyä lihansyöjäksi enkä lopettaa kummitukimaksujen maksamista ecuadorilaisille Plan-kummilapsilleni. Jatkossakin erottelen biojätteen sekajätteestä, kierrätän metallit, lasit, kartongit, paristot jne. Tulen myös edelleen kannattamaan moniarvoista kansalaisyhteiskuntaa, jossa kunnioitetaan seksuaalivähemmistöjen, vammaisten ja lasten etua. Ja sivarinakin pysyn.

Uskon siis, että voin Kokoomuksessa hyvin säilyttää vihreät arvoni. Tämän lisäksi minulla tulee olemaan enemmän tilaa hengittää ja mahdollisuus miettiä itse, mikä vihreä linjani on. Voinen nykyistä avoimemmin pohtia, onko ydinvoima ilmaston kannalta kivihiiltä parempi vaihtoehto ja toivoa, että Suomi vihdoin virallistaisi eurooppalaisten enemmistön tavoin suhteensa Natoon. Vihreissäkin voi toki näitä spekuloida, mutta en suosittele sitä erityisellä lämmöllä.

Ryhmäkurittomuudestaan ja periaatteellisesta vapaudestaan huolimatta Vihreät on tietyissä asioissa ideologisesti latautunut ja yhdenmukaista ajattelua vaativa ryhmä. Lisäksi vihreissä on suuri, äänekäs ja idealistinen vasemmistonuorten joukko, joka ei tykkää siitä, että joku poikkeaa ruodusta.

Avaan lisää tätä kuviota uudistetuilla kotisivuillani, jotka löydät osoitteesta

www.vesahack.net

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu