Lenita Airisto ja tennissukka-gate

Muistatko, kun Lenita Airisto huomaavaisesti kehotti suomalaisia liikemiehiä käyttämään kunnollisia sukkia puvun kanssa? Tämä taisi tapahtua 80-luvulla. Tuolloin oli yleinen tapa vilkutella puvunhousujen lahkeensuista valkoisia, virttyneitä tennissukkia.

Tennissukat eivät sovi puvun kanssa.

Asiasta nousi aivan hirveä haloo. Lenitaa arvosteltiin pinnalliseksi ja jopa suomalaisvastaiseksi, koska hänen kommenttinsa koettiin ”rankkana” suomalaisten miesten bisnespukeutumisen arvosteluna. Monet tuntuivat kokevan, että Lenita olisi halveksinut suomalaisten tyylitajua. Jotkut ihmettelivät, että luuleeko Lenita tosiaan sukkien olevan bisneksessä ratkaisevassa asemassa.

Moni asia on muuttunut 80-luvulta, mutta veikkaan, että edelleen useimmille tulee Lenitasta mieleen tennissukka. Ja mielikuva ei ole Lenitan kannalta myönteinen. Olisiko jo aika päästää Lenita pälkähästä? Hänhän oli nimittäin aivan oikeassa.

Juuri mikään ei ole mauttomampaa kuin käyttää muodollisen puvun kanssa valkoisia tennissukkia. Eihän tuulipuvunkaan kanssa pidetä kiiltonahkakenkiä. Ajatuskin huvittaa, eikä nykyään yksikään bisnesmies tekisi tennissukkavirhettä. Urheilusukat kuuluvat vapaa-ajalle tai tehtäviin, joissa ei edellytetä muodollista pukeutumista. Edustustehtävissä tennissukat ovat hienhajuakin pahempi moka.

Miksi sitten Lenitalle 80-luvulla suututtiin niin armottomasti? Olisi helppoa vedota ihmisten herkkänahkaisuuteen ja alhaiseen kritiikinsietokykyyn. Olen kuitenkin sitä mieltä, että yksinkertaisesti Lenita oli aikaansa edellä. 80-luvulla suomalaisille oli vielä aivan samantekevää, millainen mörkö aamulla peilistä virnuili. Lenita oli jo 80-luvulla 2000-luvun suomalainen. Kampausta myöten. Mitä Lenita edellä, sitä bisnesmiehet ja idolit perässä…

Pete P

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu