Ihmissalakuljetus Eurooppaan on saatava loppumaan

Ihmissalakuljetus on hyvä bisnes. Europolin arvion mukaan vuonna 2015 salakuljetusta harrastavat rikolliset tienasivat 3-6 miljardia euroa. Yli 90 % Eurooppaan tulleista turvapaikanhakijoista käytti salakuljettajien palveluja ja maksoi matkastaan 1000-3000 euroa.

Sittemmin laiton liikenne on hieman hiljentynyt. Mutta se pitäisi saada loppumaan kokonaan. Yksi eurooppalaisten poliitikkojen tärkeimmistä tehtävistä on saada ihmissalakuljetuksen kautta maanosaamme saapuvien tulijoiden virta pysäytettyä.

Viime aikoina Suomen riesana on ollut Venäjän rajan yli lähettämät seikkailijat. Rajanylityspaikat on suljettu, mutta metsän kauttakin Suomeen pääsee.

Uskon että enemmistö suomalaisista kannattaisi pikakäännytystä ilman että turvapaikkahakemuksia otetaan vastaan.

Perustelen tätä sisäministeriön tekemällä tutkimuksella, jonka mukaan 64 % suomalaisista uskoo turvapaikanhakijoiden maahantulon kasvattavan terrorismin uhkaa ja 57 % uskoo rikollisuuden lisääntyvän turvapaikanhakijoiden myötä. (Kansalaismielipide: turvapaikanhakijat ja turvapaikkapolitiikka, Sisäministeriön julkaisu 9/2017, sivu 28)

Presidentti Sauli Niinistö pohti uudenvuodenpuheessaan 2021: ”Viime aikojen keskustelu turvallisuudesta johdattaa pohtimaan laajemmin, siis yksittäistapauksista erillään, eräänlaista sivistysvaltion dilemmaa. Lyhyesti kuvattuna kysymys on siitä, miten annetaan turvaa ihmisille, joiden varalta joudutaan sitten turvaamaan muita, siis suojautumaan.”

Sivistysvaltion dilemman (pakollinen valinta kahden yhtä epämiellyttävän vaihtoehdon välillä) pitäisi olla puheenaiheena myös lähestyvissä europarlamenttivaaleissa.

Suomalaiset ovat varmasti huomanneet eron islaminuskoisesta Lähi-idästä tulleiden turvapaikanhakijoiden ja maallistuneesta, kristillistaustaisesta Ukrainasta tulleiden sotapakolaisten välillä.

En suinkaan väitä, että kaikki olisivat samanlaisia, mutta eron huomaa, kun tarkastellaan tulijoita isompina ryhminä: toiset luovat ympärilleen turvattomuutta, toiset taas eivät.

 

VesaHijer
Jyväskylä

Informaatioalan ammattilainen. Maltillinen maahanmuuttokriitikko. Sananvapauden puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu