Kop kop, sanoi Israel

Israel on päättänyt tuhota kaikki Gazan alueella olevat rakennukset ja muut paikat, joita Hamasin terroristit käyttävät tukikohtinaan.

Ihmisten surmaamisen Israel haluaa pitää minimissä. Kun Israelin armeija päättää tuhota jonkin talon, sen asukkaita varoitetaan ampumalla katolle pieni ohjus, joka ei aiheuta vahinkoa, mutta kertoo asukkaille että isompi hyökkäys on tulossa.

Tätä taktiikkaa kutsutaan ”koputtamiseksi”. Siviileille annetaan mahdollisuus poistua ennen kuin rakennus tuhotaan voimakkaammalla ohjuksella. Kaikki eivät kuitenkaan aina poistu.

Joidenkin palestiinalaisten mielestäni on suuri kunnia tulla vääräuskoisen surmaamaksi. Siispä he tuhoutuvat talonsa mukana.

Miten voi taistella sellaista vihollista vastaan, joka ei pelkää kuolemaa? Itsemurhaterroristia on vaikea rangaista mitenkään enää terrori-iskun jälkeen. Jos joku haluaa jäädä kotiinsa, vaikka tietää että siitä seuraa kuolema, mitä voi tehdä tämän ehkäisemiseksi?

Tämä ongelma oli myös länsimaiden armeijoilla Afganistanissa ja Irakissa. Ratkaisu oli että ne vetäytyivät pois 20 vuoden sotimisen  jälkeen.

Mutta israelilaisilla ei oikein ole paikkaa mihin vetäytyä. Ensin juutalaiset pakenivat vainoa Euroopasta Lähi-itään, mutta eivät ole saaneet olla rauhassa sielläkään. Ei vaikka yrittävät sotia eri tavalla kuin vihollinen.

”Hämmästyttää että tällaisen terrori-iskun jälkeen Israel varoittaa Hamasia hallintorakennuksen tuhoamisesta koputtamalla. Toisilla on moraalia ja toisilla ei.”, kirjoittaa Suomen puolustusvoimien taistelukuvaaja Samuli Haapala.

 

VesaHijer
Jyväskylä

Informaatioalan ammattilainen. Maltillinen maahanmuuttokriitikko. Sananvapauden puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu