Uusi juutalaisvaltio etelänavalle

1940-luvun lopulla perustettiin Lähi-itään uusi valtio, Israel. Valtion oli tarkoitus olla turvapaikka juutalaisille, kansalle, joka oli ollut hajallaan eri puolilla maailmaa ja jota oli sorrettu julmasti. Monet suomalaisetkin ihailevat Israelia ja sen kansaa, joka on saanut autiomaankin kukkimaan. Seuduilla, joilla aiemmin vain surkeat paimentolaisarabit elivät köyhinä ja kurjina, viheriöivät nykyään Israelin hedelmälliset kibbutsit.

Nyt 60 vuotta myöhemmin on kuitenkin pakko todeta, että alkuperäinen suunnitelma meni pieleen. Maailman juutalaisista yksi kolmasosa asuu nykyisin Israelissa ja kaksi kolmasosaa muualla. Ne juutalaiset, jotka eivät asu Israelissa, ovat paremmassa turvassa kuin ne, jotka siellä asuvat. Koko Israelin olemassaolon ajan Israelin juutalaiset ovat jatkuvasti olleet sodissa ja väkivaltaisissa yhteenotoissa alueen muiden kansojen kanssa. (Enkä suinkaan väitä, että Israel olisi ollut kaikkien kahakoiden aloittaja.)

Olisikin syytä perustaa toinen, kilpaileva juutalaisvaltio jonnekin muualle maailmaan, mieluiten sellaiseen paikkaan, missä ei ole pelkoa joutua konfliktiin alueen alkuperäisväestön kanssa.

Sopiva paikka uudelle juutalaisvaltiolle voisi olla Etelänapamanner. Luonnonolosuhteet tosin ovat melko karut, mutta Jumalan valittu kansa saa varmasti lumiaavikotkin kukoistamaan vehreinä ja viljavina. Eikä naapurinakaan olisi kuin pingviinejä.

VesaHijer
Jyväskylä

Informaatioalan ammattilainen. Maltillinen maahanmuuttokriitikko. Sananvapauden puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu