Uusi uljas uskonto

Kuvitellaanpa että joku suomalainen keksisi nyt uuden uskonnon, kertoisi olevansa Jumalan lähettiläs maan päällä ja sanelevansa Jumalalta peräisin olevaa tekstiä. Kuvitellaan myös, että kyseinen henkilö olisi noin 50-vuotias mies, joka harrastaa seksiä yhdeksänvuotiaan tytön kanssa.

Miten Suomen viranomaiset tähän reagoisivat? Tietysti hänet pidätettäisiin ja laitettaisiin vankilaan, koska lapsiin sekaantuminen on rikos. Hän saattaisi päätyä myös mielisairaalaan.

Entä jos kyseisen henkilön kuoltua hänen seuraajansa julistaisivat hänet pyhäksi ja erehtymättömäksi henkilöksi, jonka esimerkkiä pitää noudattaa kaikilla elämän aloilla, mukaan lukien sukupuolielämä.

Mitä poliisi, oikeuslaitos ja eduskunta tästä tuumaisivat? Tietysti tällainen uskonto kiellettäisiin lailla, sillä myös rikokseen yllyttäminen (tässä tapauksessa pedofiliaan) on laitonta.

Onneksi tämä kirjoitus on täysin mielikuvituksen tuotetta. Tällaista uskontoa ei Suomessa ole keksitty, eikä tietenkään missään muuallakaan maailmassa.

 

VesaHijer
Jyväskylä

Informaatioalan ammattilainen. Maltillinen maahanmuuttokriitikko. Sananvapauden puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu