Suomen ja Naton isäntämaasopimus on juridisesti pätemätön?

Tutustuin tarkemmin puolustusvoimien komentajan Jarmo Lindbergin allekirjoittamaan Suomen ja Naton väliseen isäntämaasopimukseen. Tällainen asiakirja ei voi sitoa Suomea juridisesti mihinkään eikä sen perusteella olisi mielestäni oikeutta tehdä mitään toimia tai pidemmälle meneviä oikeudellisia -tai täytäntöönpanotoimia, koska tästä ei ole päätetty Suomen eduskunnassa kuten perustuslaki edellyttää.

Kyseessä on Suomea valtiona koskeva sopimus, jota pidän juridisesti pätemättömänä. Tämä on eduskunnan toimivaltaan kuuluva asia ja se tulisikin ottaa eduskunnassa mitä pikimmiten esille ja keskustella siellä, miten tämän asian kanssa tulisi menetellä.

Minusta on kestämätön tilanne, että näin merkitykseltään huomattavassa asiassa Suomen eduskunta on sivuutettu, mutta vielä kestämätöntä on se, jos kansanedustajat eivät reagoi tähän mitenkään ja asian annetaan vain olla ja sen perusteella tehdään vielä asioita, mihin ei ole eduskunnan hyväksyntää.

Ei ole ihme, että puolustusvoimien ylipäällikkö, istuva presidentti Sauli Niinistö ole allekirjoittanut sopimusta ja hän on vaivautunut, kun presidenttiehdokas Paavo Väyrynen arvostelee häntä tästä asiasta.  Niinistön on täytynyt ymmärtää, että tässä liikutaan harmaalla alueella.

 

0
VesaLevonen
Kansalaispuolue Kotka

Kotkan kaupunginvaltuutettu: 2013–2016 ja 2017–2021, sitoutumaton
Sotilaskoulutus: Kainuun rajavartioston sissikomppania Kajaani 1986 (Auk Immola, Imatra), kansainvälinen sotilaspoliisikurssi Aalborg Tanska 2001
Sotilasarvo: Kersantti
Ammatti: Poliisi, vanhempi rikoskonstaapeli
Kansainväliset tehtävät: Sotilaspoliisi 2002–2003 KFOR-joukot Kosovo, maasta poistamisen koordinointi- ja saattotehtäviä ulkomaille 1992–2002 (Helsinki), 2005–2015 (Kotka), ulkomaanmatkoja muutama sata noin 80 maailman eri valtioon ja maanosat Eurooppa, Afrikka, Euraasia, Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Nykyiset tehtävät: Rikospoliisi, Kotka
Ikä: 52-v.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu