Ne teot,

Ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Al Goren johdolla käytiin 1990 alussa keskustelua Amerikassa ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi, ja mitä toimenpiteitä pitäisi tehdä muutoksen pysäyttämisen hallinnaksi.

Päädyttin 3 toimenpiteeseen:
1) Päästövero yrityksille
2) Päästövero liikenteelle
3) päästövero kuluttajille

Yrityksille luotiin päästökauppa järjestelmä, joka on osoittautunut hyväksi bisnekseksi, ja keinottelu kohteeksi. Rikkaat rikastuu enemmän.

Luonnonsuojelu on saavuttanut kuitenkin länsimaissa hyvän paineen saasteiden käsittelyssä, niin savukaasuissa, kuin jätevesien käsittelyssä kaikilla teollisuuden aloilla.

Liikenteen päästöveroilla on saatu kyllä raha liikennettä aikaiseksi ja pakokaasujen päästöjen vähenemistä, mikä hyvä asia, mutta käytetäänkö saatuja päästöveroja tarpeeksi liikenteen päästöjen vähentämiseksi, ei varmuutta kun rahan käyttöä vaikea seurata.

Kuluttajien veroitus on vielä niin sanotusti harmaakortti. Olemme saaneet esimerkkejä niin sanotuista kompensio maksuista lentolipun ostamisen yhteydessä Ruotsista, tai kotimaisesta lihavero ehdotuksesta.

Nyky keskustelua seuratessa tulee miettineeksi, onko tämä paineistaminen päätöksien tekoon päättäjiä kohtaan sellainen ”vapaudut vastuusta” kortti päättäjille, varsinkin jos painostaminen saa paljon isommat mittasuhteet kuin tällä hetkellä käynnissä olevat mielen ilmaisut. Valtion talous tilanteen huomioon ottaen, kuinka selviämme jos verotus lisääntyy huomattavasti?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu