Politiikan lähiajan ennuste

Kulmuni vaihtuu Saarikkoon Keskustan seuraavassa puoluekokouksessa. Sitä ennen  tietenkin käydään ”kova” kisa ainakin näiden kahden pääehdokkaan kesken. Kolmas ja miksei neljäskin ehdokas voi ilmaantua. Heillä ei kuitenkaan ole muuta mahdollisuutta kuin hankkia ehdokkuudellan itselleen julkisuutta. Esillä olo ja tunnetuksi henkilöksi pääsy riittää mainiosti tavoitteeksi jollekin vähemmän tunnetulle poliittiselle nousijalle.

Sekä Kulmunin että Saarikon tavoitteena on saada kilpailusta mahdollisimman aidon tuntuinen. Sitä ei kuitenkaan ole. Kortit on jo jaettu. Kulmunilla ei ole kuin hanttikortteja. Seuraava siirto onkin merkittävämpi. Saarikko tuskin puheenjohtajana jatkaa hallituskauden loppuun tiede-ja kulttuuriministerinä Hän on seuraava valtiovarainministeri.

Sitä sitten pyöritellään, että joutuiko Vanhanen väistymään, vai oliko hänen tehtävänsä alun alkaenkin olla valtiovarainministeri sen välikauden ajan, jolloin Keskustalla on vain nimellinen puheenjohtaja. Tästä Vanhanen on kokeneena poliitikkona ollut koko ajan tietoinen. Tehtävä oli määräaikainen, kuten oli Haaviston tehtävä toimia Vihreiden väliaikaisena puheenjohtajana.

Jonkin verran mietittävää 0n siinä, kuka valitaan tiede-ja kulttuuriministeriksi Saarikon tilalle. En usko, että hän on Kulmuni. Todennäköisesti tehtävään valitaan joku nuori Keskustan ulkopuolella vähemmän tunnettu kyvykkyys. Siten toivotaan puolueelle nostetta siitä, että Keskustassa kaikilla on mahdollisuus poliittiseen nousuun. Jään seuraamaan, miten lähelle tai kauas ennusteeni osuu siihen nähden, mikä lopulta toteutuu.

Saarikko on ilmoittanut, ettei pyri Vanhasen paikalle. Vanhanen voi jatkaa valtiovarainministerinä niin kauan kuin haluaa eli jopa vaalikauden loppuun.  Ilmoitus sopii hyvin Saarikolle. Siten hän ja Vanhanen voivat rauhassa miettiä, mikä olisi sopiva vaihdoksen ajankohta. Vanhasen pysyminen paikallaan olisi hallituksen kannalta hyvä ja vakauttava ratkaisu.


		
	
vheinonen802

Toimittaja, eläkkeellä. Seuraan maailman tapahtumia ja otan kantaa asioihin sen mukaan, mikä minusta oikealta tuntuu,

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu