Kyllä Suomeen tarvitaan koko maan kattava suunnitelma miten raideliikenteen kanssa edetään

Kyllä Suomeen tarvitaan koko maan kattava suunnitelma miten raideliikenteen kanssa edetään.

Yksittäisten hankkeiden usein repivä kilpailu keskenään ”länteen-pohjoiseen-itään” on aivan hyödytöntä rajallisten resurssien tuhlaamista. Saksassa ollaan tekemässä nyt täysi remontti ja 86 miljardia euroa investoidaan rataverkoston ja raideliikenteen kehittämiseen ja lentoliikenteen voimakkaaseen vähentämiseen.

Tällä suunnitelmalla päästään merkittäviin vähennyksiin hiilidioksidipäästöissä ja lähestytään Saksalle esitettyjä päästövähennyksiä merkittävällä tavalla. Saksan energian tuotannossa käynnistettiin juuri uusi suuri kivihiilivoimala ja ydinvoimaa ollaan ajamassa alas.

Suomessa tarvitaan valtakunnan tasolla paikallisliikennettä, luotijunia kaupunkien välille ja ennen kaikkea tavaraliikennettä satamiin vientiteollisuutta varten. Pitäisikö nyt heti pysäyttää kaikki erilliset ja usein loputtomat hankkeet ja lähteä puhtaalta pöydältä suunnittelemaan ja miettimään koko maan raideverkostoa ja liikennettä aivan uusista lähtökohdista. Nykyinen suunnittelutyö ja YVA-tarkastelut eivät välttämättä mene hukkaan vaan niitä voidaan edelleen hyödyntää. Pääradan tavaraliikenne Vuosaaren satamaan voi olla haavoittuva ja siksi tarvitaan Kokemäen kohdalta ratayhteys etelään Inkoon syväsatamaan. Uuden rautatien risteyskohtiin saadaan myös yhteys Hankoon, Koverharin satamaan ja Turun suuntaan. Tätä uutta tavaraliikenneväylää Porin suunnalla oleva raskas teollisuus on usein nostanut esille. Maatalouden kannalta läntisen Suomen alueelta avautuisi myös raideliikenneyhteys viljasatamiin Inkoossa ja Naantalissa. 

Pitäisikö nyt Suomessa selvittää tätä Saksan uutta linjausta ja tarkastella asioita laajemmasta näkökulmasta:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-01-14/germany-goes-greener-with-95-billion-push-for-train-over-plane?fbclid=IwAR1LGXV9VBb2nxtEpFNV6WZa_EYcc39Hl4jXlKx-Lb83FMAy_1vJoE6ieb4

vierinen

- Perhe: vaimo, 4 lasta ja 6 lastenlasta - Olen Siuntioon muuttanut yli 50 vuotta sitten - välillä asuin muualla opiskelemassa, töissä ja tutkijana USA:ssa Kalifornian yliopistossa Lawrence Berkeleyn laboratoriossa 1986-1990 - tohtorin väitöskirja fysiikassa 1986 - Kalifornian Lawrence Berkeleyn laboratoriossa tutkijana 1986-1990 - fysiikan dosentti Helsingin yliopistossa, projektipäällikkönä nanoteknolgiahankkeessa ja yliopettajana Sähkö- ja Automaatiotekniikassa Metropoliassa; Nyt eläkkeellä 1.9.2016 alkaen. - harrastuksena purjehdus, uusiutuvat energiasovellukset, luonnon ilmiöiden seuranta, retkeily meren saaristossa ja valokuvaus - luontoarvot ovat niin merkittäviä asioita, että niiden avulla ei pidä poliittisten puolueiden kohottaa omaa kannatustaan !

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu