Turvallisuus kuntoon

Puolustusvoimat

Suomalaisilla on kasvava huoli meidän turvallisuuspolitiikasta. Tällä hetkellä tilanne on sellainen, että henkilökohtaisia rynkkyjä ei olisi jaettavaksi kaikille riviin kutsutuille. Samalla varuskuntia lakkautetaan, kasarmit ovat niin huonossa kunnossa, että nuoriso sairastuu. Ruokailu on myös  ulkoistettu; ruokapalvelun lapuissa lukee ”elintarvikkeet vankeinhoitolaitoksille ja puolustusvoimille”. On täysin käsittämätöntä, että maanpuolustus on yhtä tärkeää, kuin vankilassa istuminen. Lisäksi palveluaika jätetty niin lyhyeksi, ettei 6 kk miehet ole päässeet edes kovilla ampumaan kuin pari kertaa.

Hyvinkin isänmaalliset nuoret miehet kyllästyvät tekemättömään toimintaan. Miten tähän on oikein tultu? Tietyt tahot ajavat palkka-armeijaa ratkaisuksi. Se on velttojen demokratioiden tie ja saattaa aiheuttaa rikollisen aineksen pesiytymistä aseellisen vallan ympärille. Meillä tulee olla jatkossakin yleinen asevelvollisuus, mutta sen tulee myös koskea naisia. Siviilipalveluporukoille ”green corps”-toiminta, joka voidaan lanseerata Norjasta sekä vapaaehtoista maanpuolustusjärjestelmää tulee kehittää. Tietynlaiset kodinturvajoukot olisi myös  hyvä olla olemassa. Puolustusvoimien koulutusta tulee vielä täsmentää oikeanlaiseen toimintaa eli asehallinta korkealla tasolle, varuskunnat kuntoon ja lomat vähemmälle niin ei tarvitse nykyiseen palvelusaikaan puuttua.

Asevelvollisuuden porkkanoita tulisi tarkentaa, aliupseeri-, upseerikoulutuksen ja erityiskoulutuksen saaville armeijan kävijöille tulee antaa laajemmalle alueelle erilaisille koulutusaloille yli 30 op arvosta hyväksilukuja. Näin hyöty nousisi nuorilla konkreettisestikin tulevaisuuden kannalta. Varuskuntien kunnossapito tulisi pumpata yhteen muiden julkisten virastojen kunnossapidon kanssa, sillä hometta ja sisäilmaongelmia on kaikkialla. Tähän tulee puuttua laajemastikkin sillä kyseessä on yleinen terveysongelma. Näin peruskorjaukset voivat mennä erillisen projektin kautta eivätkä kuormita puolustusvoimien budjettia.

Aseiden hankinta ja koulutuksen sisällön muutos voitaisiin ajaa viiden vuoden periodilla. Näin ei heti syödä budjetista strategisesti tärkeiden nykyisten puolustusjärjestelmien hankintoja kuten ohjus-, tutka- ja it- puolustusjärjestelmien kehittämistä. Sivarien ”green copsien” porkkanoina voisi olla esimerkiksi ensiapukoulutus, joka edesauttaa ja tulee antamaan hyväksilukuja terveydenalalle hakeutuvien osalta. Luonnonkatastrofien torjunta- ja korjaustyökoulutus; öljytorjunta, saastuneiden alueiden puhdistus, myrskyvaurioiden hätäaputyö -> hyväksilukuja luonnontieteellisen koulutukseen hakeutuville. Pääasia, että koulutus on hyvätasoista ja perusasiat hallitaan täydellisesti ennen siviiliin pääsyä ja mukana olisi vielä hyödyllisiä todistuksia jatko-opiskelujen kannalta.

Poliisi

Kun sisäpolitiikkaan ja turvallisuuteen päästiin niin poliisin alasajo tulisi lopettaa. Valitettava tosiasia on, että globaalisuuden varjopuolena meillä myös rikollisuus tulee kasvamaan. Tätä ei leppoisat leperrykset ihmisten vapauden ja poliisivaltiopeikon höpöttämisellä auta. Tarvitaan edelleenkin voimakas ja ammattitaitoinen hyvät resurssit omaava laaja verkostoinen poliisi. Mm. hirmujuttuna kerrottu Helsingin huumepoliisin seikkailut on se jäävuorenhuippu, johon tätä toimintaa on joko tietoisesti tai tiedostamatta johdettu. Voi olla mahdollista, että kyseisen huumepoliisin yksiköllä ei ollut tuloksien saamiseksi muita keinoja kuin soluttautua ja hypätä sellaiselle pelikentälle pelaamaan, josta me normikansalaiset ollaan vain luettu ulkomaisista dekkareista.

Kyseessä on  jälleen tarve lain uudelleen avaamisesta. Poliisille on budjetoitava lisää resursseja, organisointi ja johtaminen on saatava kuntoon ja poliisin perustehtävien selkeyttäminen oikeisiin rikoksiin. Vartiointifirmojen mahdollisuutta käyttää juoppokuskeina ja ennaltaehkäisevässä toiminnassa on paremmin tarkasteltava. Ei ole mitään järkeä, että poliisin kaikki voimavarat menee lastevahtihommissa ja oikeat rikokset jäävät selvittämättä.

VikkeEngman
Kokoomus Rovaniemi

Yrittäjä. Opiskelija, Liiketaloustiede. Urheiluseuran puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu