Alkoholilaki romukoppaan

Alkoholilaki on keskusteluttanut tällä viikolla. Suomalainen alkoholilaki suorastaan kannustaa ihmisiä alkoholin suurkulutukseen. On täysin vailla järkeenkäypää argumenttia, miksi alkoholijuomia ei saisi myydä kellon ympäri. Nyt ollaan tilanteessa, jossa täytyy ostaa kontti olutta ikään kuin varmuuden vuoksi, ja kun sitä on ostettu nii se kans täytyy juoda. Olisi paljon järkevämpää, että alkoholijuomia voisi tarvittaessa hakea lisää, eikä kerralla kantaa sitä tolkuttomasti jääkaappiin. Tämä varmasti vähentäisi alkoholin kulutusta.

Ei myöskään ole perusteltua pitää viskejä Alkossa, sillä ne ovat jokatapauksessa kauppojen yhteydessä. Lisäksi tämä aiheuttaa yhteiskunnalle menoeriä ja vaikeuttaa turhaan ihmisten elämää. Tästä järjestelystä ei yksinkertaisesti ole kenellekään mitään hyötyä.

Liioin ei ole myöskään järkeä siinä, että käydään hakemassa Virosta suomalaista olutta. Parhaillaan ollaan vielä samalla laivalla menossa Baltiaan, jonka kyydissä on nämä oluet joita suomalainen on lähtenyt hakemaan. Ainoa järkevä kohta alkoholilaissa on se, ettei alkoholia saa välittää alaikäiselle. Muuta sääntelyä ei oikeasti edes tarvitsekaan.

Sääntelyllä on ollut muutenkin onnettomia vaikutuksia. Esimerkiksi vuonna 1995 nuuskaa oli kokeillut jo noin joka kolmas. Tämän jälkeen nuuskan saatavuutta rajoitettiin merkittävästi, sillä Suomessa ei lain mukaan enää saanut myydä nuuskaa.

Olettamus oli, että nuuskan käyttö ja kokeilujen määrät vähenevät tai ainakin niiden kasvuvauhti hidastuu.

Toisin kävi.

VikkeEngman
Kokoomus Rovaniemi

Yrittäjä. Opiskelija, Liiketaloustiede. Urheiluseuran puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu