Feministinen Movember

Marraskuu on perinteisesti omistettu Movember-keräykselle, jolla Syöpäsäätiö on kerännyt varoja eturauhassyöpätutkimukselle. Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä Suomessa. Siihen sairastuu noin 5000 miestä vuodessa. Vuosittain eturauhassyöpä vie noin 850 miehen hengen. Movemberin keräystuotot ovat kuitenkin viime vuosina laskeneet ja tänä vuonna Suomesta ei löytynyt kumppania vuoden 2017 keräystä varten. Tämän takia Suomessa ei pystytty järjestämään Movember varainhankintakampanjaa. 

On kohtuullisen surullista nähtävää, että nykyinen asenneilmapiiri maassamme on niin miesvastainen, ettei juuri kiinnosta ovatko miehet hengissä vaiko eivät. Tätä asennetta voidaan pitkälti tarkastella vertailemalla Movemberin tilalle tullutta Pelasta miehet-keräystä ja Roosa nauha-keräystä. Roosa nauha-keräys on rintasyövän vastaiseen taisteluun tarkoitettu keräys. Rintasyöpään niin ikään sairastuu vuosittain noin 5000 naista ja menehtyy noin 850 naista vuosittain, kuten miehiä eturauhassyöpään. Roosa nauha-keräyksellä kerätään pitkästi toistamiljoonaa euroa ja siihen osallistuu satoja yrityksiä ja yhteisöjä. Roosa nauha-keräykseen osallistuu myös useita julkisuuden henkilöitä ja tv-ohjelmia on pyhitetty tätä keräystä varten. Sen sijaan Pelasta miehet-kampanjalla kerätään joitakin tuhansia euroja, siihen osallistuu 7 yritystä, ainoana poliittisena järjestönä mukana on Perussuomalaiset Nuoret ja ainut mukana oleva urheiluseura on Pohjois-Pohjanmaan Kiekko ry. Heidän keräyspotti löytyy täältä.

Pelasta miehet-kampanja

Tarkoitus: Miesten eturauhassyöpä
Yritykset: 7
Yhteisöt: 15
Tuotto: 20-90 tuhatta euroa

Roosa nauha-kampanja

Tarkoitus: Naisten rintasyöpä
Yritykset: n. 250
Yhteisöt: n. 200
Tuotto: n. 2 miljoonaa euroa

Tämä tulos ei kuitenkaan sinänsä ole kovin yllättävä, kun seuraa yhteiskunnassamme tapahtuvaa kehitystä. Tällä hetkellä meillä on selkeitä tahoja, jotka tietoisesti tai tietämättään jakavat maata kahtia päivä päivältä enemmän. Esimerkiksi media nostaa jatkuvasti erilaisia vastakkainasetteluja, että onko nyt parempi olla musta vaiko valkoinen, asua maalla vaiko kaupungissa tai onko parempi ihminen, jos tienaa vähemmän kuin artikkelin kirjoittaja. Näistä kuitenkin ihan oma lukunsa on tämä miesten ja naisten välinen vastakkainasettelu, joka alkaa muistuttaa jo sodankäyntiä. Ensimmäisenä tietysti pelataan kortilla ”naisen euro on 83 senttiä”, joka ei edelleenkään pidä paikkaansa mutta se keskustelu on silti joka vuosi käytävä, useita kertoja. Sitten on tietysti tämä fantastinen keksintö feminismi, joka on nyt jostain syystä parempi asia kuin tasa-arvo. Feminismi on aate, joka pyrkii parantamaan naisen yhteiskunnallista asemaa ja muuttamaan sukupuolirooleja merkittävästi. Se ei siis pyri ajamaan miesten ja naisten välistä tasa-arvoa, vaikka sitä julkisessa keskustelussa yritetäänkin usein verhota tasa-arvon taakse.

Radikaalifeminismi näkyy jatkuvasti enemmän jokapäiväisessä elämässämme ja siitä on tullut mitä enemmissä määrin julkisen päätöksenteon ohjenuora. Tämänhetkisen opetusministerin aikakaudella onkin saatu kaikkea kivaa aikaan. Ihan käsittämättömimpiä juttuja on tietysti se, että jatkossa peruskoulujen oppilaille jaetaan feminismikirjat ja isänpäivä korvataan sukupuolineutraalilla läheispäivällä joissain laitoksissa. Lisäksi Pisa-tulokset, joilla mitataan koulutuksen laatua ja tulosta ovat laskeneet. Nimenomaisesti kaikkein pahiten poikien tulokset ovat laskeneet johtuen pitkälti siitä asenteesta, että ”pojat on poikia” ja jätetään heidän oppimisensa omaan arvoonsa. Tästä syystä missään muualla maailmassa tyttöjen ja poikien ero ei ole yhtä räikeä kuin Suomessa. Opetusministeriössä myös valmistaudutaan kiipeämään perse edellä puuhun tekemällä pääsykoeuudistusta korkeakouluihin, jolla käytännössä ”kympin tytöt” pääsevät minne huvittaa ilman minkäänlaista soveltuvuuden arviointia alalle. Tietysti myös jotakin hyvääkin opetusministeriössä on saatu aikaan, eli ammatillisen koulutuksen reformi. Valitettavasti nyt näyttää siltä, että näiden uudistusten yhteisenä tavoitteena on ohjailla miehet Amikseen ja naiset korkeakouluihin. Toivoisin, että opetusministeri vielä harkitsisi tätä uudistusta huolimatta omista aatteellisista suuntautumisistaan.

Tähän kaikenlaiseen vastakkainasetteluun toivoisi nyt pientä herätystä. Me olemme jo jakaantuneet monella tapaa kahtia lukuun ottamatta jääkiekkoa ja joitain muita menestyviä urheilulajeja. Media voisi jatkossa esittää jutuissaan useita eri näkemyksiä, eikä vain tolkuttaa yhtä ja samaa poliittisesti latautunutta linjaansa. Lisäksi toivoisi kaikilta kulloiseenkin keskusteluun osallistuvalta viisautta painaa vähän jarrua, kun keskustelu on selkeästi eskaloitumassa. Olkoon miehet ja naiset tasa-arvoisia ja autetaan niin miehiä, kuin naisia taistelussa syöpää vastaan. Lahjoittamaan pääsee tästä.

VikkeEngman
Kokoomus Rovaniemi

Yrittäjä. Opiskelija, Liiketaloustiede. Urheiluseuran puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu