Asetun presidenttiehdokkaaksi vuoden 2024 vaaleihin

Suomi sai tammikuussa 2018 puolueita yhdistävän presidentin, joka on varmaankin hyvä asia polarisaation lisääntyessä. Toisaalta ehdolla oli vain läpisuomettuneita suurelta osin lähes sata vuotiaita yya-ajan latteuksia historian pimeimmiltä vuosikymmeniltä toistelevia sosialisteja. Ehdokkaat käsittelivät lähinnä silkkihansikkain asioita, joihin presidentin valtaoikeudet eivät edes riitä. Sauli Niinistö tuli valituksi ennen kaikkea siksi, että hänelle on tulossa lapsi, hänellä on pöhlö koira, kaunis vaimo ja jätti ottamatta kantaa mihinkään politiikan asiasisältöön. Silti osa politiikkaan kyllästyneistä tai vähät välittävistä jätti äänestämättä näissäkin vaaleissa. Kuuden vuoden päästä odottaa kuitenkin aika, jolloin tulee valita kokonaan uusi presidentti. Tämän presidentin tulee taas yhdistää kansaa ja saada tuntemaan kaikki osaksi jotain yhteistä. Siksi olen päättänyt asettua nukkuvien puolueen presidenttiehdokkaaksi vuoden 2024 vaaleissa. 

 

Presidentti Niinistö on usein todennut, että presidentillä on unilukkarin tehtävä. En jaksa katsoa mitä se tarkoittaa, mutta ainakin se kuulostaa nukkumiseen liittyvältä jutulta. Omaan hyvät unenlahjat, joten pystynen täyttämään vaalilupaukseni ja nukkumaan presidentille osoitetuissa tiloissa. Ulkopoliittisia tehtäviä hoidan kävelemällä kesäisin torilla ja turvallisuuspoliittista johtajuutta osoitan käyttämällä turvavyötä presidenttiauton takapenkillä. Näillä esimerkeillä osoitan suurta arvojohtajuuttani.

 

Politiikan asiasisältöön mentäessä nostan ilmastonmuutoksen aikamme suurimmaksi turvallisuusuhaksi, jota vastaan käymme kabineteissa taistoon viskiä siemaillen. Suomalaiset oluet ovat myös monesti hyvin ekologisesti tuotettuja, joten osana ympäristöpoliittista ulkopolitiikkaa teen suomalaisilla oluilla vienninedistämismatkoja ympäri maailmaa. Onnistun tässä tehtävässä varmasti paremmin, kuin edeltäjäni johtuen huomattavasti paremmasta englannin kielen taidosta ja myyntikokemuksesta, jota tulee koko ajan lisää kuluvien vuosien aikana. Lisäksi en vastusta mitään itsestään selviä fraaseja, kuten ”rauha on tärkeää” ynnä muuta vastaavaa. Nato-jäsenyyden mahdollisen hakemisen ja siihen liittyvän tietoisuuden lisäämisen jätän eduskunnan tehtäväksi.

 

Lisäksi vaimon puuttuessa jollekin julkisuudesta tai muuten vain parisuhteesta kiinnostuneelle henkilölle on tarjolla ensimmäisen naisen asema, kun minut valitaan presidentiksi. Mikäli sinulla on koira tai joku muu pöhlö elukka siitä voisi olla hyötyä, kun meistä muovataan lehdistössä Suomen oma pseudokuninkaallinen pariskunta. Tämä ei kuitenkaan ole täysin välttämätöntä, sillä saamme elukan puuttuessa varmasti Kremlistä jonkun rauhantakeeksi tarkoitetun pörröturkin. Itsenäisyyspäivän vastaanotolla joutuu kuitenkin seisomaan useita tunteja, joten hyvästä selästä tai kävelykepistä on varmasti apua. Mikäli kiinnostuit tehtävästä yhteystiedot löytyy lopusta.

 

Mikäli presidentillä on jotain päätösvaltaa kutsua linnanjuhliin osallistujia, aion kutsua sinne turhimoiden sijasta tätä maata pystyssä pitäviä tutkijoita, yrittäjiä ja omien alojensa ammattilaisia. Lisäksi tarvin kampanjaani varten kampanjapäällikön, useita kampanjatyöntekijöitä ja muita tukijoita. Mikäli olet kiinnostunut tulemaan osaksi joukkuetta, ota yhteyttä.

 

#Presidentti2024

Ville-Joonas Engman

ville-joonas@engmanv.fi

VikkeEngman
Kokoomus Rovaniemi

Yrittäjä. Opiskelija, Liiketaloustiede. Urheiluseuran puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu