Äänestäjät voivat syyttää itseään

Demokratiassa ihmiset antavat itsensä vertaistensa johdettavaksi tietyin väliajoin. Meillä se tapahtuu 4 vuoden välein äänestämällä eduskuntavaaleissa. Tällöin odotetaan, että keskivertokansa seuraa ehdokkaita ja heidän puheitaan, sekä laajemmin ymmärtää yhteiskuntapolitiikan syy-seuraussuhdetta. Näin ei kuitenkaan mitä ilmeisimmin tapahtunut vuoden 2019 vaaleissa ja sitä seuranneessa ajassa. Tällöin nimenomaisesti poliitikot eivät pettäneet kansan luottamusta, vaan äänestäjät pettivät itse itsensä lopullisesti.

Tulevana vuonna pienituloisten verotus kiristyy nimenomaisesti vasemmistopolitrukkien päätöksellä ja heidän itse itselleen aiheuttaman mahdottoman talouspolitiikan myötä. Siitä huolimatta Suomessa ainoastaan vasemmistopuolueiden on mahdollista tehdä tällaista politiikkaa, näkemättä kannatuksen romahdusta – vaan pikemminkin pääministeripuolue kasvattaa kannatustaan jatkuvasti.

Jokainen vähänkin politiikasta tietävä ihminen ymmärtää, että tällaisten päätösten teko aiheuttaisi porvarihallituksen ministereiden välittömän ristiinnaulitsemisen oman kotipitäjänsä torilla.

On myös huomion arvoista, että toisin kuin usein on väärin ymmärretty SDPn vaalipuheita ja myöhemmin ministerilausuntoja – SDP ei ole missään vaiheessa luvannut tekevänsä työllisyyttä edistävää lainsäädäntöä saavuttaakseen 100 000 uutta työpaikkaa. SDP on ainoastaan luvannut tuovansa tällaisia tavoitteita ensi syksyyn mennessä. Ero on selkeä.

Oikeastaan äänestäjien oma kyvyttömyys lukea poliittista jargonia ja oma näköalattomuus on suurin syy nykytilaan ja tuleviin talousvaikeuksiin. Vasemmistopuolueita ei voi syyttää siitä, että he olisivat vaaleissa luvanneet mahdottomia tai valehdelleet silmät päästään.

Karmaiseva totuus onkin, että nimenomaan äänestäjät itse ovat vaistomaisesti halunneet väärintulkita vasemmiston sanomisia ja sen johdosta ovat itse äänestäneet valtaan sellaisia ihmisiä, jotka pääsääntöisesti tuhoavat äänestäjien itsensä elintasoa.

Tulevassakaan budjettiriihessä ei ole tulossa esityksiä uusien työpaikkojen löytämiseen, kuten valtiovarainministeri Matti Vanhanen totesi tällä viikolla, Oulun kansanedustaja Janne Heikkisen (kok.) kysymykseen tulevista työllisyystoimista. Sen sijaan hallitus aikoo nyt syksyllä tuoda ne ensimmäiset tavoitteensa, kuten SDP lupasikin vuoden 2019 vaaleissa.

Edelleen muistuttaisin, että tavoitteiden ja varsinaisten toimien ero on merkittävä. Tavoitteet kun ei itsessään synnytä ensimmäistäkään konkreettista työpaikkaa.

0
VikkeEngman
Kokoomus Rovaniemi

Yrittäjä. Opiskelija, Liiketaloustiede. Urheiluseuran puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu