Selkärangattomuutta, Pelkuruutta ja Pyrkyryyttä

Eilinen oli mielenkiintoinen päivä politiikassa, kun hallitus näytti kaatuvan ja eri tahot alkoivat jo laskeskella uusien hallituskoalitioiden mahdollisuuksia ja voimasuhteita. Kuitenkin shown varasti ja aasinhatun päähän vetikin oppositiopuolue Kokoomus, kun se ilmoitti yllättäen äänestävänsä EU-tukipakettia koskevassa äänestyksessä TYHJÄÄ! Aikaisemmin päivällä perustuslakivaliokunta oli tehnyt päätöksen jonka mukaan tukipaketti on niin arveluttava perustuslaillisesti, että sen läpiviemiseksi eduskunnassa täytyy löytyä 2/3 enemmistö, kun normaalisti asioiden läpiviemiseksi eduskunnassa riittää yhdenkin äänen enemmistö.

Hallituspuolue Keskusta yöllä sitten huomasi, että Kokoomus oli vienyt heidän shown ja palasi kiltisti hallituksen kanssa pöytään ja petti viimeisetkin toivon kipinät tuon puolueen kyvystä kantaa taloudesta pienintäkään vastuuta.

Mikäli Kokoomus äänestää ryhmänä tyhjää tai puolet Kokoomusryhmästä ei irtaudu linjasta – äänestämään vastaan, EU-tukipaketti menee läpi. Osa onkin jo irtautunut julkisesti tästä ryhmäjodon ilmoituksesta ja osa sitten odottaa parempaa aikaa ilmoittaa asiasta. Nyt se kuitenkin on melkoinen tahtojen taistelu, joka Kokoomuksen sisällä käydään.

Mikäli Suomella ei ole kykyä näin perustavanlaatuisessa kysymyksessä, kun tässä tukipaketissa on kyse, laittaa vastaan – niin voidaan käytännössä todeta ettei Suomella tai sen poliittisella johdolla ole minkäänlaista selkärankaa tai kykyä päättää ylipäätään mistään tämän kansakunnan kohtaloon vaikuttavista kysymyksistä.

Jos nyt puhutaan kuitenkin tukipaketin sisällöstä. Ensinnäkin tämä on Suomelle taloudellisesti äärimmäisen kannattamaton ratkaisu, mutta se ei ole valitettavasti lähellekkään huonoin puoli tässä asiassa. Kaikista merkittävin ongelma on oikeudellinen, koska aikaisemmin on lähdetty siitä liikkeelle, että EU ei ole liittovaltio ja Suomi ei ole siihen liittovaltioon kuuluva osavaltio. Vaan EUlla on toimivaltaa vain niiltä osin, kun unioniin kuuluvat kansallisvaltiot sitä unionin perussopimuksessa nimenomaan on antanut. Ja EUn perussopimuksessa on nimenomaan lähdetty liikkeeelle no bail out – periaattesta.

”Euroopan unionin talous- ja rahaliiton no bail out -sääntö on avustamiskielto, ”jonka mukaan toiset jäsenvaltiot eivät saa auttaa julkisyhteisöjen rahoitusasemansa kanssa vaikeuksiin joutuvaa jäsenvaltiota”, eli käytännössä kyse on siitä, että jokaisen eurovaltion on huolehdittava talousvastuistaan itse, ilman toisten jäsenvaltioiden apua.”.

Tällä sopimuksella on nimenomaan pyritty siihen, ettei unioni ala velkaantua, eikä syntyisi velkaunionia joka nyt tulee mikäli tämä hyväksytään. Nyt perussopimusta ollaan muuttamassa, muuttamalla sopimuksen tulkintaa perustavanlaatuisesti muttei sen sisältöä.  Tällä pyritään muuttamaan EUn luonnetta sellaisella tavalla, joka ei täytä alkeellisimpiakaan kriteerejä mitä tulee oikeusvaltioissa noudattaa.

Kokoomusjohdon selkärangattomuus, pelkuruus ja pyrkyryys kansakuntamme itsenäisyyttä koskevassa tulevassa ännestyksessä, päätöksellä olla ottamatta mitään kantaa on suorastaan pöyristyttävä. Ja ymmärrän paljon enemmän niitäkin ihmisiä jotka oikeesti on sitä meiltä, että tää on v*tun hyvä juttu ja kannattaa tätä  pakettia ja äänestää sen puolesta. Vaikka oonkin heidän kanssa eri mieltä niin se on joka tapauksessa mielipide ja he sitten kantaa siitä päätöksestään vastuun. Kaikista käsittämättömin juttu on että on ihmisiä, joita itsekin olen pitänyt järkevinä, on sitä mieltä, että tää kooomuksen päätös äänestää tyhjää oli loistava! Ei muuta kun tervaa ja höyheniä niskaan ja kuukaudeksi kotikylänsä torille häpeäpaaluun.

Järkyttävää on myös se, että puolue rekrytoi tuhansia ihmisiä ehdokkaiksi, jotka laittavat rahansa ja maineensa peliin – ja kun paska lentää tuulettimeen kuvitellaan että jengi hiljaa nyökkäilee ja kehittelee jotain meriselityksiä, jolla homma menee parhain päin. Idioottimainen päätös ja kesäkuussa tulee turpaan, että tukka lähtee. Kaikesta huolimatta nyt tarvitaan enemmän kuin aikoihin kokoomuslaista politiikkaa, mutta sitä toteuttamaan sellaisia kokoomuslaisia, jotka uskaltaa olla asioista jotain mieltäkin.

+15
VikkeEngman
Kokoomus Rovaniemi

Yrittäjä. Opiskelija, Liiketaloustiede. Urheiluseuran puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu