Onko oikeusministeri tehtäviensä tasalla?

Kun Donald J. Trump ehdotti heinäkuussa 2020 Yhdysvaltojen vaalien siirtämistä, arvioi Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola hänellä olleen ”oma lehmä ojassa”. Nyt oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) väläyttää vaalien siirtoa koronatilanteen vuoksi. Ehdotus on täysin demokratian vastainen. Yhdysvaltojen lisäksi jopa Kirgisia pystyi järjestämään vaalit, mutta nämä ”oikeusvaltioperiaatteen” puolestapuhujat Suomessa pelkäävät oppositiota niin paljon, ettei kansalle annettaisi mahdollisuutta valita edustajiaan.

Oikeusministeriössä on kokonainen osasto demokratian toteutumiselle. Onko oikeusministeri tehtäviensä tasalla? Joko ministeri ei ole perehtynyt omaan hallinnonalaansa tai sitten lausunnolla on muita, edellä mainittuun lehmään liittyviä tarkoitusperiä. Monessa oikeusvaltiossa olisi ministerinpalli heilunut moisen lausunnon jälkeen. Oikeusministeri Henrikssonin tuleekin vetää sanansa takaisin – tai johtopäätökset asemastaan. Ei koronavirusta nyt ihan kaikkeen voi tekosyynä pitää.

Demokratia on liian arvokas asia, jotta sitä voisi häikäilemättömästi peukaloida kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi ja siirtää vaalit aikaan, jolloin kannatusluvut mahdollisesti näyttäisivät aurinkoisemmalta.

VilhelmJunnila
Perussuomalaiset Naantali

Eduskunnan aurinkoisin kansanedustaja. Valtiovarainvaliokunnan jäsen ja ETYJ:n Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja. Kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Naantalin kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu