Veroilmoitus ei riitä: Pääministerin palautettava perusteeton etu

Veroilmoituksen korjaaminen ei riitä vaan pääministeri Sanna Marinin pitää palauttaa saamansa etu valtiolle ja vastata seurauksista. Syy tähän on varsin selvä ja se selviää verohallinnon yhteenvedosta, lainaus:

”Laista, lain esitöistä tai oikeus- ja verotuskäytännöstä löydy ei tukea tai perustetta sille, että pääministerin asuntoetuun kuuluviin verovapaisiin palveluihin olisi tarkoitettu kuuluvan pääministerille tai hänen perheelleen tarjotut elintarvikkeet ja ateriat.”

Pääministeri on kertonut maksavansa kustannukset jatkossa itse, mutta koska ravitsemuspalveluille ei löydy lainmukaista perustetta tai muutakaan säädöstä tai ohjeistusta, miten voi olla mahdollista, ettei jo saatua lainvastaista etua palautettaisi?
Jos pääministeri olisi jo palauttanut rahat, ei hänen tarvitsisi huomioida sitä verotuksessa, kuten hän on valtioneuvoston kanslian mukaan nyt tekemässä. Tästä voidaan päätellä, että hän haluaa pitää saamansa perusteettoman edun.

Entinen valtiovarainministeri Katri Kulmuni joutui eroamaan, koska hankki itselleen palveluita valtion kustannuksella, joka ei ollut sen enempää lain kuin säädöstenkään mukaista. Hän palautti joka pennin. Tässä on kysymyksessä täsmälleen samanlainen tilanne, mutta pääministeri on vain kertonut huomioivansa asian verotuksessa. Eihän se näin voi mennä.

+3
VilhelmJunnila
Perussuomalaiset Naantali
Ehdolla kuntavaaleissa

Eduskunnan aurinkoisin kansanedustaja. Valtiovarainvaliokunnan jäsen ja ETYJ:n Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja. Kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Naantalin kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu