Al-Hol leirin kotiutus, lasten oikeudet ja rikokset ihmiskuntaa kohtaan.

Al-Hol leirin kotiutus, lasten oikeudet ja rikokset ihmiskuntaa kohtaan.

 

Al-Hol leiriltä kotiutettiin ensimmäistä kertaa ulkoministeriön aktiivisilla toimilla aikuisia naisia yhdessä lasten kanssa. Vedottiin ihmisoikeuksiin.  Ovatko leiriltä haetut toimineet Isisin alaisuudessa ihmisoikeuksia vastaan? Eivätkö he ole olleet ”tukijoukoissa” eli huoltaneet taistelijoiden taloutta ja toinen on jopa kehunut verkossa tukevansa brittitoimittajan kaulan katkomista. Eikö tämän kaltainen toiminta ole toimimista ihmisoikeuksia vastaan?

 

Ylen aamussa 20.12.2020 esiintynyt Amnesty Suomen puheenjohtaja vetosi siihen, että mielipiteen esittäminen ei ole rikos. Eikö ennen lausunnon antamista pitäisi pohtia, mikä on mielipiteen ja terroristisen propagandan ero? Eikö terroristisen propagandan levittäminen ole terrorismin tukemista eli rinnastettavissa rikokseen ihmiskuntaa kohtaan? Tekijät usein vetoavat siihen, että olivat nuoria. Tämän myös Suomessa jopa jotkut kansanedustajat ovat esittäneet ”lieventävänä” asianhaarana, kun kyse on heidän toimistaan ja kirjoituksistaan. Minusta tämä on vastuun pakoilemista.

 

Vedotaan myös lastenoikeuksiin ja että lapsia ei pidä erottaa äideistään. Voihan Suomessakin ottaa lapset haltuun. Jopa vastoin äidin tahtoa. Eikö ole jossakin tapauksessa lapsen edun mukaista ottaa lapset haltuun, kun äiti on ollut terroristien joukossa? Vedotaan siihen, että pitää toimia lakien ja asetusten mukaan ja siihen että al-Hol leirin pitäjät eivät halua sitä, että vain lapset kotiutettaisiin. Miten on? Haluan tarkemman selvityksen, mikä on mahdollista ja mikä ei lakien ja asetusten mukaan.

 

Vilho Mäkelä

vilhomakela.fi

 

 

VilhoMakela

Eläkkeellä. Enemmän tietoa www.vilhomakela.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu