Neljä argumenttia, jotka todistavat Halla-ahon olevan vääräässä

Aluksi pahoittelen kommentoinin lakkaamista edellisessä postauksessa. Mieli kyllä teki jatkaa keskustelua, mutta muut elämän kiireet sekoittivat vähän aika taulua ja koko homma jäi siihen niin. Mutta tämä postaus onkin eräänlainen jatko aloitetulle keskustelulle, ainakin toivon mukaan…

Oheisessa kuvassa on Jussi Halla-ahon kommentti koskien ihmisten eriarvoisuutta, ja miten se on hänen mielestään ihan hyväksyttävä asia, ja miten hän ei näe siinä mitään väärää ennen kuin toisin todistetaan. Arvon Halla-aho, otan haasteesi vastaan ilomielin, ja todistan miten ihmisten eriarvoistaminen on utilitarisesti ajateltuna varsin turhaa. Seuraavat teesit perustuvat osin australialaisen filosofi Peter Singerin esittämiin väitteisiin.

 

  1. Kärsimys on väärin.
  2. Kaikki ihmiset voivat kärsiä.
  3. Kaikkien ihmisten kärsimys on vääriin.
  4. Siispä, meidän tulee lopettaa syrjintä, ja ihmisten eriarvoinen kohtelu, koska sillä saavutetut todelliset hyödyt ovat mitättömämpiä verrattuna syrjittyjen ihmisryhmien kokemaan kärsimykseen.

 

Tämä todistus ei toki estä ketään ajattelemasta pahaa mistään ihmisryhmästä, mutta kuitenkin käytännön tasolla johtaisi mahdollisemman idealiin tilanteeseen jossa jokaisella olisi mahdollisuus olla oma itsensä, etnisestä, uskonnollisesta tai seksuaalisesta taustasta huolimatta. Varsin kaunis, ja oheisten teesien valossa, käytännöllinen ajatus.

0
ViliPenttil
Sitoutumaton Raahe

Vanha blogi joka ei ole enää käytössä. Säilytetty arkistointi tarkoituksessa. Esitetyt mielipiteet ovat yli 5-vuotta vanhoja, ja kirjoittajan mielipiteet voivat poiketa esitetystä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu