Kristillisiä hyveitä

24.8.2014

Kristillisiä hyveitä

Läntinen arvoyhteisö on vihdoin herännyt puolustamaan kurdien oikeuksia kun islamilainen Isis-järjestö on pohjois- Irakissa ryhtynyt vainoamaan kurdeja. Uutisissa kerrottiin, että terroristit ovat teloittaneet kurdeja, jotka eivät kääntyneet muslimeiksi. USA on pommittanut Isis-terroristeja ja pudottanut vuorille paenneille kurdeille ruokaa ja muita tarvikkeita. Aikaisemmin kurdien vaikeudet eivät ole huolestuttaneet “kansainvälistä yhteisöä”. Irakin kurdialueella on öljyä. Olisiko sillä jotain yhteyttä tähän laupeuden heräämiseen.

Yksijumalaiset uskonnot, kristinusko ja myöhemmin  muhamettilaisuus kehittyivät valtioiden synnyn myötä. Yksi jumala ja sitä vastaava kuningas tai keisari heimopäälliköiden ja  kaupunkivaltioiden tilalle. Rooman valtakunta hallitsi omana aikanaan Eurooppaa. Englannin, Ranskan  ja Saksan valtioiden synnyn yhteydessä ne saivat Rooman katoliselta kirkolta uskonopin. Frans G. Bengsson on kirjassaan Orm Punainen kuvannut menneiden aikojen Tanskan kuninkaiden kristillistä elämää.

Ruotsin valtiollisen kehityksen myötä sielläkin nousi kuninkaita ja käännyttyään katolilaisiksi he levittivät samaa oppia myös itämaahan. Hämeenlinnan lähellä on Katumajärvi, jossa kristillisen kasteen saaneiden “pakanoiden” kerrotaan pesseen vastentahtoista kastetta pois. Englantilais-syntyiset  lähetystyöntekijät käyttivät samoja taivuttelumenetelmiä kuin nykyiset Isis-muslimit. Päitä katkomalla vastahakoiset saatiin ottamaan kaste. Kun silloin saadun kasteen ilosanomaa on vuosisadasta toiseen pauhattu kirkoissa ja moskeijoissa ja vastahakoisia kurmuutettu jalkapuussa ja muilla suostuttelukeinoilla niin nyt Suomen vakavamielinen kansa nousee yksissä tuumin tunnustamaan yhteistä uskoaan.

Kristikansa on kauhistellut Isis-tappajien videoimaa amerikkalaisen toimittajan rituaalimurhaa. Tällä luodaan kannatusta “siviilien suojelemiseksi” ilmapommituksilla.

Hillary Rodham Clinton , uskonto metodisti, USA:n ulkoministeri  2009 – 2013, toivoi julkisesti Libyan johtajan Muammar Gaddafin tappamista. Ja kun teurastajat toteuttivat ympäri maailmaa televisioissa näytetyn murhan niin tämä sivistysmaan ulkoministeri ilmaisi kristillisen rakkautensa huudahtamalla “Wow.”

Suomi kuuluu läntiseen arvoyhteisöön. EU:n määräämien Venäjän vastaisten pakotteiden vuosi Suomen jalka on voilla ja juustolla lastatun trukkilavan alla puristuksessa. Sille kävi niin kuin kirkkoherralle Arto Paasilinnan romaanissa Jäniksen vuosi  Sonkajärven kirkossa Vatasen jänistä jahdatessa. Kun pappi ei saanut jänistä kiinni niin hän haki kotoaan suojeluskunta-aikaisen mauserin ja ampui taiston tiimellyksessä omaan jalkaansa.

Venäjä ryhtyi puolustamaan Ukrainassa omia kansallisia etujaan.  Se ei ole sallittua muille kuin “Kansainväliselle yhteisölle” eli USA:n satraapeille. Venäjän ja Ukrainan luonnonvarat eivät vielä ole täysin USA:n hallinnassa. Siitä tässä vain on kysymys.

Nobelin rauhanpalkinnolla palkittu demokraattinen laillisuusmies Henry Alfred Kissinger, USA:n ulkoministeri 1973 – 1977, antoi Neuvostoliiton hajottamisen yhteydessä läntisen arvomaailman mukaisen lausunnon kansojen itsemääräämisoikeudesta ja valtioiden rajojen koskemattomuudesta:

“Minä pidän Venäjällä parempana kaaosta ja kansalaissotaa kuin

pyrkimystä sen jälleenyhdistämiseksi lujaksi keskitetyksi valtioksi.”

 

 

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu