Amerikkaa ohjaa rahademokratia

Uutisten mukaan osa Trumpin kannattajista on kääntynyt häntä vastaan. Syynä on se, että osa poliitikkojen rahoittajista on uhannut vetää tukensa pois niiltä, jotka kongressin äänestyksessä äänestivät Bidenin valintaa vastaan. Rahavalta on puhunut. Siinä toteutuu kirjaimellisesti sanonta: ”Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.”

Tällä kertaa rahan valtiaat ovat oikeassa. Trumpista on päästävä. Aitoa demokratiaa tuo ei kuitenkaan ole, kuten ei ole sekään, että moni entinen Trumpin kannattaja on joutunut uhkauksien kohteeksi. Paljon on myös niitä trumpilaisia, jotka pelkäävät seurauksia ja ovat sen vuoksi hiljaa.

Kokonaisuutena Amerikka on raharikkaiden hallinnassa. Taustalla he voivat ohjata USA:n lainsäädäntöä haluamakseen. Tilanteen pitäisi olla toisin päin. Poliitikkojen pitää pystyä valvomaan rahankäyttöä, eikä niin että rahan käyttäjät ohjaavat poliitikkoja.

En tiedä, onko olemassa keinoa, jolla rahan valta saadaan murrettua. Erityisen vaikeaa se on siksi, että reaalitaloudesta irtaantunutta virtuaalirahaa on maailmassa kaikkein eniten. Sen turvin laaditaan mitä ihmeellisimpiä sijoituspaketteja ja niiden johdannaisia. Se kaikki on arvotonta. Näennäinen arvo tulee siitä, että sijoituskohteilla, jotka sinällään ovat tyhjää. on joku odotutusarvo ja ihmiset uskovat sijoittavansa aidosti luotettavaan kohteeseen. En jatka pidempään. Tässä on kyllin ihmeteltävää.

viljoh9

Eläkkeellä oleva toimittaja, joka tarkastelee kriittisesti asioiden syy- ja seuraussuhteita.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu