Kurvinen heittäytyi kehityksen jarruksi

Kepu on lähtenyt aluevaaleissa varapuheenjohtaja Antti Kurvisen johdolla valehtelemaan päin naamaa äänestäjille, että jokaisessa kunnassa on oltava tulevaisuudessa terveyskeskus. Näin ei ole nytkään ja vielä vähemmän sote-uudistuksen jälkeen.

Ei ole mitenkään mahdollista, että kaikki tutkimusvälineet ja koneet ovat joka kunnan omassa terveysasemassa. Ne olisivat pysyvästi vajaakäytössä. Siitä huolimatta ne tarvitsevat rakennuksen ja tilat suojakseen sekä henkilökuntaa, joka osaa niitä käyttää.

Kyllä soteuudistuksen yhteydessä pitää tarkasti harkita, mikä määrä terveysasemia parhaiten palvelee alueen väestöä. Pohjoinen Keski-Suomi pärjäisi ehkä parhaiten neljällä yksiköllä. Ne olisivat Äänekoski, Viitasaari, Saarijärvi ja Karstula.

Samalla organisaatiota pitää muuttaa siten, että lähihoitajia on riittävästi kaikilla syrjäkylillä. He vastaisivat vanhusten kotihoidosta ja ohjaisivat alueellaan ihmisiä hoitoon sen mukaan kuin tapauksia ilmenee. Tyhjäkäytössä olevia rakennuksia ei tähän työhön tarvita.

Ratkaiseva ei nykyään ole terveysaseman läheisyys, vaan nopea asianmukaiseen hoitoon pääsy. Hoitajien ohella huomioon on otettava tarvittavat kuljetukset niin, ettei kyytiä tarvitse ainakaan tuntia enemmän odottaa.

Kurvisen tavoitteena on sooloilullaan lisätä Keskustan kannatusta. Samaa hajamallia hän ajaa myös
korkeakoulutukseen, vaikka sellaiseen eivät opetustoimen resurssit millään riitä, puhumattakaan siitä, että korkeakoulupaikkoja ryhdytään hajasijoittamaan joka niemeen ja notkelmaan.

Korkeakouluja pitää edelleen kannustaa erikoistumaan ja hakemaan tätä kautta vahvuuksia kansallisesti ja kansainvälisesti. On voimavarojen tuhlausta ryhtyä tekemään samaa asiaa keskivertoisesti kaikkialla, kun se voidaan tehdä erinomaisesti yhdellä paikalla.

0
viljoh9
Sosialidemokraatit Saarijärvi

Eläkkeellä oleva toimittaja, joka tarkastelee kriittisesti asioiden syy- ja seuraussuhteita.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu