Niinistön Nato-kanta tyhjän jauhamista

Eilisen Iltalehden etusivun otsikossa lukee: ”Niinistö avautuu Suomen Nato -pååtöksestä ”Silloin ratkaisu on tehtävä.” Kahden sivun artikkelin kuvineen on laatinut Kreeta Karvala. Jutun pääsisältö on, että Niinistö on keskustellut pitkään Ranskan presidentin Macronin kanssa. Karvalan mukaan presidenttejä yhdistää eurooppalainen turvallisuusajattelu. Mitä se lieneekään.

Parhaillaan valmistellaan stradegista kompassia,jonka avulla EU hakee suuntaa yhteiselle tuirvallisuus- ja puoustuspolitiikalle. Samalla pyritään määrittämään unionin suhde Natoon. Kahta päällekkäistä armeijaa ei kuitenkaan rakenneta.

Tämän jälkeen Karvala tarkentaa sanomaansa ikiaikaisella fraasilla, jonka toisaalta pitäisi olla itsestäänselvyys. ”Vaikka EU:n yhteistyö Naton ja Yhdysvaltaian kanssa tiivistyisi, Euroopalla pitää Niinistön mukaan olla itsenäinen imago.” Euroopalla pitää olla omaa voimaa ja päättäväisyyttä.

Ei tuossa sanomisessa ja kirjoituksessa mitään vikaa ole. Kukapa turvallisempaa Eurooppaa vastustaisi. Sanoma on kuitenkin tyhjä, kun siitä puuttuvat kaikki aikamääritykset, mihin mennessä Euroopan oma armeija saadaan aikaseksi ja milloin sen yhteistyö Naton kanssa voisi alkaa.

Määritelmä: ”Silloin ratkaisu on tehtävä.” on yhtä tyhjän kanssa, kun mitään tietoa ei ole siitä, milloin tuo yhteistyö on mahdollista aloittaa. Onko se viiden vai kymmenen vuoden päässä, kun tarve on jo olemassa, mutku ja sen jälkeen sitku.

+4
viljoh9
Sosialidemokraatit Saarijärvi

Eläkkeellä oleva toimittaja, joka tarkastelee kriittisesti asioiden syy- ja seuraussuhteita.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu