Nyt on Natoon liittymisen aika
En tiedä, mille vuosikymmenelle muutamien vanhojen ajatus on pysähtynyt. Kun he edelleen levittävät kuvitelmaa, että Venäjän naapuruutta ja kauppaa voidaan Ukrainan sodan jälkeen jatkaa ennallaan. Kunhan Suomi vain ei liity Natoon, Venäjällä ei ole mitään syytä kiusata Suomea.
Asia ei ole lainkaan noin yksinkertainen. Suomi on täysillä mukana Venäjän vastaisissa pakotteissa ja on toimittanut Ukrainaan aseapua voimavarojensa mukaisesti. Kauppakin on lähes pysähtynyt. Puutavaraakaan ei Venäjältä Suomeen tuoda Venäjän asettamien vastapakotteiden vuoksi. Suomalaisten yritykset Venäjällä, eivät siellä voi jatkaa toimintojaan. Menee kyllä kauan ennen kuin kukaan uskaltaa sijoittaa mitään Venäjälle.
Venäjän muuttuminen hyökkääväksi roistovaltioksi on kestänyt pitkään. Lähinaapureitaan se on Putinin johdolla pitkään uhkaillut ja valloittanut näiltä alueita. Hyvin harva tämän vuoden tammikuussa osasi ennakoida, että Venäjä hyökkää Ukrainaan. Jonkin aikaa naureskeltiin USA:n tiedustelutiedoille, joiden mukaan sota voi alkaa helmikuun puolivälissä. Se oli suhteellisen tarkkaa ennakointia.
Ratkaiseva päivä oli 24 helmikuuta. Silloin paljastuivat Venäjän raa´at sotakasvot. Venäjän taktiikkana on ollut kaiken tuhoaminen. Venäjän armeija ei varsinaisesti etene, mutta ohjuksillaan se tuhoaa kaupunkeja. Uhreista suurin osa on siviilejä. Ne ovat selviä sotarikoksia. Sen päälle tulevat siviilien joukkomurhat vallatuissa kylissä ja kaupungeissa.
Ei ole olemassa sellaista Venäjää, jonka kanssa voisi sopia kaupasta ja muusta yhteistyöstä. Voisiko aloittaa vaikka Suomeen paenneiden venäläisten turvallisesta paluusta kotimaahansa? Aika harvoilla heistä on siihen uskallusta. Ukrainalaisia pakolaisia Suomessa on jo noin 20 000 ja lisää tulee. Lopullinen määrä voi hyvinkin nousta 40 tuhanteen.
Tässä tilanteessa kaikkein turvattominta on jäädä yksin rakentamaan tulevaisuutta Venäjän hyvään tahtoon luottaen. Siinä pelissä joudumme nopeasti Valko-Venäjän asemaan Venäjän alusmaaksi. Riittävimmän mahdollisen turvan Venäjää vastaan saamme liittymällä Naton jäseneksi. Se prosessi on nyt käynnissä. Sillä on kansalaisten laaja tuki. Mikään muu valtio kuin Venäjä ei ole Suomelle uhka.
Kun Ukrainan sota joskus päättyy, Venäjän suhde muuhun Eurooppaan ja myös Suomeen riippuu Venäjästä. Jos Venäjä lopettaa sotapolitiikkansa, palauttaa Ukrainalle valloittamansa alueet, suostuu aiheuttamisensa tuhojen korvauksiin ja ryhtyy vilpittömästi yhteistyöhön muun Euroopan kanssa, ei sille esteitäkään ole, mutta nopea prosessi se ei ole. Venäjän on lopetettava sotansa. Vain siten syntyy tilanne, jossa on mahdollista alkaa aidosti suunnitella tulevaisuutta.
Juuri näin. Suurin pettymys koko tämän sodan aikana on tavallisten venäläisten tuki tälle aggressiolle. Ihan kuin muiden kansojen , varsinkaan pienempien rajanaapureiden ihmisten elämällä ei olisi mitään arvoa. Vaikea kuvitella, että tulisin muuttamaan omaa suhtautumistani tähän kansaan enää koskaan, johtivat sitä Putinin jälkeen ketkä tahansa.
Ilmoita asiaton viesti
”Ei ole olemassa sellaista Venäjää, jonka kanssa voisi sopia kaupasta ja muusta yhteistyöstä.” Sellasta Venäjää ei tosiaan tällä hetkellä ole. Suomen on liityttävä Nato’on.
Ja sitten, aika näyttää tuleeko Venäjästä inhimillinen, muita kansoja kunnioittava naapuri. Toivottavasti tulee ja voimme molemmin puolin palata vanhaan hyvään käytäntöön, jossa kauppa kay ja molemmat käyvät kylässä toistensa luona kylässä.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen pitää liittyä natoon. Olisi pitänyt liittyä jo kauan sitten. No muutos on tapahtunut nopeasti. Vielä uutena vuotena pääministeri töppäili asiassa ja kertoi puheessaan sen mitä venäjä halusi kuulla. Eli suomi ei liity natoon. Kansalaismielipiteen muutos ja venäjän toimet pakottivat mielenmuutokseen.
Kyllä melkoisen epärehellisyyden vallassa sdp on nyt. Siellä puhutaan suomen vahvasta armeijasta. Olen kuullut esimerkiksi tästä puhuvan Tarja Halosen, Erkki Tuomiojan ja Kimmo Kiljusen. Kaikki ihmisiä joiden listalla puolustusvoimat olivat lähinnä leikkauskohteena. He pitivät puolustusvoimia turhina, kun niistä ei kuitenkaan ole hyötyä ollut. Heidän nato vastaiselle agendalleen tämä ”vahva puolustus” käy nyt. Tähän joukkoon kuuluu muitakin vanhoja ja uusia poliitikkoja. Lisäksi lukuisa joukko venäjän etuja palvelleita on taas luonut nahkansa uudestaan. Esim Mia Petra Kumpula-Natri ja Eero Heinäluoma ym….
Ei sdp kovin uskottava ole. Vahva puolustus olisi sellainen, että venäjän hyökkäykset pystyttäisiin torjumaan ja vallatut alueet palauttamaan hyökkäyksellä. Ei meillä sellaista voimaa ole olemassa. Armeijan sodanajan vahvuus on kertakaikkikaan liian pieni nykyään. Se on säästötoimien syytä.
Toinen puoli on, että sdp johtoinen hallitus on romahduttanut suomen talouden täysin. Budejtista on tullut pysyvästi alijäämäinen. Millään veronkorotuksilla sitä 7 miljardin alijäämää ei pystytä rahoittamaan ilman muita haitallisia vaikutuksia. Sote uudistus, kunta-alan hyvä osaisten iltalypsy ja uudet muut menolisäykset tulevat nostamaan alijäämän nopeasti yli 10-14 miljardiin. Samalla olemme kuitenkin eu nettomaksajia ja maksamme muille kyseenalaisiin kohteisiin menevää rahoitusta tai ainakin kannamme vastuun lisääntyvistä yhteisistä veloista.. Ihan vertailuna pakotteiden kohteena olevan venähän budjetti on 6% alijäämäinen (hs) ja suomen yli 10% alijäämäinen.
Eu on suhteen on kaikki lupaukset ja odotukset pettäneet liittymisen jälkeen. Ei tullut talouskasvua, joskin omat typerät toimemme liian suuren julkisen kera ovat suurimpana syynä. Ei tullut eurooppalaista hintatasoa jne… Mennään kohti liittovaltiota, jossa meillä ei ole mitään sanavaltaa mihinkään. Viimeisimpinä on pettänyt hokema venäjä ei hyökkää eu maahan. Kuten nyt huomaamme se on nato, joka hoitaa yhteisen puolustuksen. Muut eu ongelmat valtavan korruptoituneen virkamieskoneiston lisäksi päälle. Muutoksia pitäisi tulla, mutta tuskin tulee.
Tiitisen lista olisi avattava ja käytävä läpi puuttuvat palat yhteistoiminnasta neuvostoliiton kanssa pitää käydä läpi. Lieneekö tiitinen itse listallaan? Tarja Halonen? Ketä muita. Osa oli hyödyllisiä idiootteja, mutta osan toiminta oli vakavampaa. Mikä oli ylen rooli? Se oli myös näiden ihmisten suojapaikka neuvostojärjestelmän romahdettua. Nytkin pyrkii kaikin keinoin suojaamaan näitä persläpiä. Ei saisi arvostella, kun aika oli eri. Muista asioista kyllä osoittaa ketä vain. Jos kuuntelee ylen radion ajankohtais ohjelmia niiden puolueellisuus on kyllä läpinäkyvää. Asiantuntijoiksi kutsutaan juuri toimittajien kanssa samaa mieltä olevia. Se on virallinen totuus. Sitä jos arvostelee se on disinformaatiota. Pian säädetään lakeja tätä disinformaatiota vastaan. Ei meno paljon poikkea venäjästä tai kiinasta. Venäjällä saa virallisen totuuden haastamisesta 15v vankeutta. Meillä on aivan vastaavat karkelot juuri olleet menossa. Ei hyvältä näytä.
Ilmoita asiaton viesti
Helsingin Sanomien tuore mielipidetutkimus kertoo, että 65 prosenttia vastanneista kannattaa Natoon liittymistä, 13 prosenttia vastustaa ja 22 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.
Täällä Puheenvuorossa jotkut, mm vakiokirjoittelija Juha Hämäläinen, ovat valitelleet, että mielipidetiedusteluissa ei ole huomioitu yli 64-vuotiaita. HS:n gallupissa vastaajien ikähaarukka oli 18-79 vuotta. Eiköhän nyt ole jo aika lopettaa puheet siitä, että gallupit eivät ole edustaneet kansan mielipidettä! Kun EOS-väkikin saa kantansa muodostettua, niin natojäsenyyden kannatus on reilusti yli 80 prosenttia.
Naton jäsenyys tai yksin, sen turvatakuiden ulkopuolelle jääminen Ukrainan tavoin on kohtalonkysymys Suomen tulevaisuuden kannalta. Kun maamme kohtalo on aikaisemmin ollut vaakalaudalla, ei päätöksistä ja valinnoista ole mitään kansanäänestyksiä järjestetty. Olisiko pitänyt järjestää kansanäänestykset Neuvostoliiton tarjoamien aselevon ehtojen hyväksymisestä 1940 ja 1944?
Ilmoita asiaton viesti
Pidän mahdollisena että kannatus kasvoi senkin vuoksi kun ikähaarukka laveni yläpäästä. Ainakin aikaisemmissa gallupeissa natoa kannatetaan eniten vanhemmissa ikäluokissa. Tämä tietty itsessään jo vie pohjan pois väitteiltä että gallupeilla manipuloidaan natomyönteisyyttä rajaamalla seniorikansalaisia.
Ei hätää, jäähän jäljelle vielä ”nettikyselyt eivät ole edustavia” -kortti.
Ilmoita asiaton viesti
Ollos huoleton natottaja. Nato-median pitää vielä hiukan pinnistellä. Gallupin otosta pienentää ja edelleen valikoida tarkemmin vastaajat. Saattavat saavuttaa 5/6 (83,33%) enemmistön, mikä noudattelee perustuslain henkeä ja kirjainta sen muuttamisesta yhden eduskunnan aikana. Neukkulan yli 100% lukuihin on silti vielä matkaa. Näin, jos pitää kusipäisyyksiä tuottavia kiirehdittyjä Galluppeja neuvoa-antavan kansanäänestyksen korvaajana eduskunnan ohjurina.
Ilmoita asiaton viesti
”Saattavat saavuttaa 5/6 enemmistön…”
Jaan Halosen optimismin siitä että kannatus saattaa vielä nousta siihen 84 prosenttiin kun valtionjohto kertoo oman kannatuksensa perustellen ja selvin sanoin.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä nyt venäjämielistä harmittaa. Otan osaa, niinkuin täällä muinoin kirjoitellut henkilö tapasi sanoa 😁
Ilmoita asiaton viesti
Mutko 100-120 vuotiailta ei ole vielä kysytty. Heh….
Natottaja on mielenkiintoinen termi.
Ilmoita asiaton viesti
Niin on. Yleensä se on ”natokiimainen” tai ”natouskovainen”.
Ilmoita asiaton viesti
Pahin uhka kansalaisille on demokratian vastainen toiminta, jossa osa kansalaisista on antamassa päättäjillemme diktatuurimaisen vallan. Jossa pieni joukko puolueiden nokkamiehiä päättäisi Natosta ja muut äänestäisivät ryhmäkurin mukaisesti beesaten näitä. Tällä hetkellä demokratian vastainen toiminta saattaa olla kohtalokasta suomen valtiolle ja sen kansalaisille, koska sodanuhka on päällä.
Nyt jos koskaan tulee noudattaa demokratiaa ja antaa kansan päättää Natosta kansanäänestyksellä. Päätöstä ei voi antaa poliittiselle johdolle, jota manipuloidaan maan rajojen ulkopuolelta.
Ilmoita asiaton viesti
Sodan uhkan alla päätöksenteko kylläkin siirretään pienehkön porukan käsiin ilman Galluppeja. Mutta onko Suomi sodan uhan alla onkin jo toinen kysymys. Nyt on tainnut käydä niin, että NATO-media hysterisoi ja luo itsetehdyn sodan uhan, jolla vauhditetaan NATOon liittymistä.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin. Maamme turvallisuustilanne ei ole muuttunut minkään muun takia, kuin Natoon ajamisen takia, jota tehdään myös demokratian vastaisesti. Nato asia saataisiin myös pois päiväjärjestyksestä järjestämällä asiasta kansanäänestys, eikä näin tarvitsisi valtavaa propagandakoneistoa ajamaan maata Natoon kansalaisten enemmistön tahdon vastaisesti.
Kansanedustaja Mika Niikko teki Facebook sivuillaan eilen kyselyn Natosta ja suurin osa vastanneista on Natoa vastaan. Itse kommentoin seuraavasti hänen kyselyynsä. ”Natosta tulee järjestää kansanäänestys, jos sitä ei järjestetä on vastaus EI Natolle”. Kommenttini on eniten peukutuksia saanut kommentti, noin 200 peukutusta alle vuorokaudessa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei vaan täällä lukijaryhmä on lähinnä oikeistolaista porukkaa, joka ajaa maatamme Natoon ilman kansalaisten mandaattia. Oikeistoryhmissä demokratian kunnioittaminen on muutenkin kyseenalaista. Itse en kuulu oikeistoon enkä vasemmistoon, vaan olen ideologiton ja katson asioita vain maan ja sen kansalaisten etujen mukaisesti, ottaen huomioon demokraattiset lähtökohdat.
Ja onhan se hienoa, että Jussilakin on löytänyt kanavan jossa saa tukea omille mielipiteilleen, missään muualla sitä tukea tuskin löytyy.
Ilmoita asiaton viesti
Sinulla on selvästi ollut ikävä minua, kun olin muutaman päivän palstalta pois. Kun heti alkoi tuo perässä juokseminen.
Kummasti se Sveitsi pärjää suoralla demokratialla, BKT huomattavasti meitä korkeampi, kansalaiset paljon meitä rikkaampia ja kokonaisveroaste 14% meitä pienempi. Eli kansanvallalla on huomattavat edut verrattuna meidän edustukselliseen näennäisdemokratiaan.
Pidämme yllä vanhanaikaista järjestelmää omaksi tappioksemme ja meidän tulisi siirtyä välittömästi suoraan demokratiaan ja aloittaa se Naton kansanäänestyksellä.
Ilmoita asiaton viesti
Jos se osaamisesta on kiinni, niin pärjäisin hyvin Sveitsissä.
Mutta miten sinulla, joka lakimiehenä olet tehnyt ammatillisen urasi kehitysmaissa? Eikö osaaminen ja pätevyys riittänyt tehdä ammatillista uraa länsimaissa? Siitäkö myös demokratiavastaisuutesi kumpuaa?
Ilmoita asiaton viesti
”Vituttaa sinun jatkuva henkilökohtaisuuksiin menosi, kyvyttömyytesi koskaan pysyä asiassa ja umpityperät kommenttisi.”
Kuka se nyt tulikaan taas keskustelemaan ja menemään henkilökohtaisuuksiin jo ensimmäisessä vastauksessa minulle? Ja umpityperistä kommenteistani pääset hyvin helposti eroon, jättämällä lukematta niitä ja vastaamatta niihin. Tosin lukemalla kommenttini voisit oppia jotain ja alkaa ymmärtää oikeaa demokratiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Olet täällä usein kertonut, että gallupien antamat tulokset ovat vääristeltyjä ja eivät edusta kansan todellista mielipidettä, joka on tietämäsi mukaan Natoa vastaan. Perustuuko tämä näkemyksesi Niikon Facebook sivulla suoritettun kyselyn kaltaisiin kyselyihin? Minusta kun tuntuu, että Niikon sivuilla vierailevat kansalaiset eivät edusta oikeaa läpileikkausta koko kansasta.
Ilmoita asiaton viesti
Näkemykseni ei perustu Niikon sivuillaan tekemään kyselyyn, mutta kysely antaa viittauksen siihen ettei kaikissa kyselyissä vastaukset ole Nato myönteisiä. Jos olet huomannut, kysely tehtiin eilen ja minä olen useita kuukausia puhunut kansanäänestyksen puolesta.
Itse kannatan suoraa demokratiaa ja kansalaisten oikeutta saada päättää omista ja valtionsa asioista. Siksi Natosta tulee järjestää kansanäänestys.
Päätöstä ei voi antaa kansanedustajien päätettäväksi, vaan päätöksellä tulee olla kansalaisten tuki takana ja se tulee mitata kansanäänestyksellä.
Ilmoita asiaton viesti
”Nyt on Natoon liittymisen aika”
Nyt mielestäni ei juuri kannata liittyä Natoon. Venäjä ei pysty nyt tai ole edes syytä aloittaa sotaa Suomea vastaan – mutta liittoutumalla suurvalloille alati uhovan USA:n kanssa sotilasliittoon, niin todennäköisesti joudumme pian tai myöhemmin sotaan.
Liittoumattomina meillä olisi edes pieni mahdollisuus pysyä sodista sivussa, kun asiat isojen poikien kesken eskaloituvat.
Ilmoita asiaton viesti
Eli aivan hyvin voimme odottaa ensi kevään eduskuntavaaleja NATO-hakemuksen vahvistamiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
No mieluummin, Kaimani, niin, koska nyt on tilanne päällä ja kukaan ei tiedä, miten Venäjä vs. muut maat uhitteluissaan päätyvät. Putinia ajetaan nyt nurkkaan ja jos ei kunniallista pakotieä ole, Putin on valmis isoon sotaan. Paitsi jos tapahtuu Putinin syrjäyttäminen.
Suomi ei ole näin uhka Venäjälle tai kenellekään, mutta sotilasliitossa USA:n kanssa, olisimme nyt tai myöhemmin sodissa mukkana ja madollisesti ydinsodassa pelkkä vastaanottaja.
Ilmoita asiaton viesti
Maantieteellinen asema on mielestäni juuri heikkous ollessamme Natossa.
Nato vs Venäjä ja Suomi Natossa, olisimme varmasti eturintamassa Venäjän kiikarissa, jotta pitkälle rajalle ei vastapuolen asemia syntyisi – ja hyökkäys tulisi kostoksikin, kerran liityimme Venäjää vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Älä nyt vaan sano, että et ymmärtänyt argumentaatiotani tai sen logiikkaa?
Ilmoita asiaton viesti
Jos omaat, Max, edes hiukan ihmistuntemusta ja psykologiaa, niin Putin on pitkävihainen ja kostaa hänet pettäneille ja vastaan asettuneille mahdollisimman pahasti.
Putin hyökkäsi juuri Ukrainaan – tietäen hänelle uhatut pakotteet ja kalliit vahingot, mutta Putin ei anna anteeksi asettumista häntä vastustavien joukkoon. Hänen persoonalleen löytyy varmasti diagnoosi, mutta niin kauan kun hänellä on valta käsissä, se on syytä huomioida.
Nato ei meitä pelasta, jos Venäjän kanssa sotaan joudumme – se on varma.
Ilmoita asiaton viesti
”Ei, Suomi pelastaa itse itsensä, NATOn tuella.”
Jos Nato tukisi tarpeeksi sotilaallisesti: Suomi vs. Venäjä tilanteessa, syttyisi ydinsota, joten Nato ei tule tukemaan meitä tarpeeksi sotilaallisesti.
On naiivia ajatella, että koko maailma päästetään tuhoamaan Suomen takia tai minkään muunkaan yhden maan takia, paitsi USA:n, jonka voima-asemaa Natomaat ylläpitävät ja maksavat.
Ilmoita asiaton viesti
Jaa, ovatpa viisaita jos tietävät, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Minä en kuitenkaan luottaisi mielipiteisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Minä pyrin olemaan realisti ja olisi täysin hullua, muiden maiden myöntyä Suomen takia koko maapallon tuhoon.
Nato on pelote, joka vahvistaa USA:n asemaa ja tukee läntistä sotakalustoa. Niin kauan se toimii, kun sitä ei tarvita tekoihin tai USA ei suututa muita ydinvaltioita.
Ilmoita asiaton viesti
Kukaan ei tiedä, mutta spekuloida tässä jokainen voi.
Ilmoita asiaton viesti
J.J:”..Putin on pitkävihainen ja kostaa hänet pettäneille ja vastaan asettuneille mahdollisimman pahasti. ”
Mitenkä useasti ja monelleko tämä pitää selittää..olemme jo tällä hetkellä ”pettäneet” Putinin toimittamalla esim. aseita ja varusteita Ukrainaan. Osallistumalla pakotteisiin, kuten myös julkisessa mediassa ja poliitikkojemme suulla arvostelleet häntä ja koko Venäjää.
Meidät on jo tässä kohtaa julistettu Venäjän taholta epäystävälliseksi, vai oliko vihollisvaltioksi jnejnejne.
Jos/kun Putin ei anna anteeksi, niin eikö tässä kohtaa ole parempi yrittää saada lisää voimaa taaksemme, jos kuitenkin joudumme hänen agressioittensa kohteeksi.
Ymmärtäkää nyt..vaikkemme pyrkisi Natoon, niin olemme vihollisvaltio Venäjälle jo tässä kohtaa ja varmasti asiaan palataan, kun vaan naapurimme selviää nykyisestä ”natsien puhdistusoperaatiostaan”.
Nato on ainut tapa jolla voimme mahdollisesti selviytyä tästä nykyisestä tilanteesta ilman konflktia..tätä mieltä olen itse ja perustuu vahvaan mutuun.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä Putinkin suhteuttaa pettämisen ja haitan tuottamisen määrän, ennen kuin lähtee myös oman kansan tuhon tielle.
Ukraina on kuitenkin hyvä esimerkki, kun ei kunnioitettu Putinia yhtään. Mutta sen verran Ukr. sota vie voimia, että tuskin Ven. hyökkää vähään aikaan mihinkään ihan pienin syin – joten en näe Suomella Natoon kiirettä ja liittyminen voisi ennemminkin kärjistää.
Ilmoita asiaton viesti
J.J:”joten en näe Suomella Natoon kiirettä ja liittyminen voisi ennemminkin kärjistää. ”
No totta kait se kärjistää, mutta sitä varten meillä on sitten oma armeijamme ja Naton tuoma apu. Näiden avulla luulisin pärjättävän hienosti tarvittaessa.
Omana mielipiteenäni vielä sen verta, etten oikein usko Venäjän hyökkäävän maahamme, jos Nato puolellamme.
PS jos meillä ei ole kiirettä, niin liitytäänkö koska, vai koskaan?
Ilmoita asiaton viesti
Eihän puoluekuripolitbyroiden hallitsema eduskunta halua päästää kansaa ääneen omissa asioissaan. Kaksi kertaa näin on tapahtunut:kieltolain purkaminen ja EU:n liittyminen. Kaksi kertaa vuosisadassa riittää neuvoa-antavaa kansanvaltaa. Tiparalle ja sittemmin havaittuna pieleen menneen EU-jäsenyyden vuoksi pidenettään asiakansanäänestysten väliä 150 vuoteen asiasta riippumatta. Asiat hoidetaan kiireesti politbyroiden kammioissa.
Ilmoita asiaton viesti
Juurihan kirjoitin, että eivät halua päästää kansaa ääneen omissa asioissaan eli äänestämään asioista neuvoa-antavissa kansanäänestyksissä. Niikkokaan, kun toteaa, että sadankaan allekirjoituksen lakialoite ei etene valiokunnan roskista pidemmälle.
https://mikaniikko.fi/kansanedustajan-todelliset-vaikutusmahdollisuudet-valilla-0-10/
Ilmoita asiaton viesti
Onhan se turhaa olla vaikutusvallaton tai kumileimasin kansanedustaja. Siksipä vallan pohjaa pitäisikin laajentaa suoran kansanvallan suuntaan. Politbyroiden ja niiden rahoittajien valta hieman pienenisi. Hankalaa on vain se, että politbyroo eduskunta ei moista vallanjakoa suostu tekemään.
Ilmoita asiaton viesti
Natoon ollaan liittymässä. Olen samaa mieltä suunnilleen blogin kirjoittajan kanssa. Itärajalle saattaa tulla jopa Naton tukikohtia, sekin olisi minun vajavaisen ymmärrykseni mukaan hyvä homma. Toivon edelleen silti, että suomalaiset aktivoituisivat rukoilemaan ja uskomaan Raamatun Jumalaan entistä enemmän. Vasta sitten asiat on kunnossa, kun Itärajalla on aktiivinen rukousrintama rukoilemassa. Sinne pitäisi rakentaa sotilastukikohtien lisäksi useita rukoushuoneita aktiiviseen käyttöön rauhan turvaamiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitokset kaikille kommentoijille. Kirjoitukseni herätti keskustelua enemmän kuin oletin. Pääosin kommentit ovat asiapitoisia. Jonkin verran oli aiheen vierestä kirjoittelua, mutta pääasia Suomen jäsenyyshakemus Natoon meni mielestäni hyvin perille. Se tässä tärkein asia olikin.
Ilmoita asiaton viesti
Oikeistolainen aseveliakseli on voittamassa Nato-taistelun, mutta sodan se on hävinnyt, sen edellisen ja tulossa olevan.
Ilmoita asiaton viesti
En ymmärrä jatkuvaa jankutusta ”kansan pitää saada päättää Naton liittymisestä” kun perustuslain mukaan se tehtävä kuuluu eduskunnan, joka edustaa Suomen kansaa, päätettäväksi.
Ilmoita asiaton viesti