Saarikko reaalipoliitikko

Keskustan uusi puheenjohtaja on ilmoittanut, ettei hallitusohjelmaa tarvitse uusia. Päämisteri on aiemmin ilmoittanut, että hallitusohjelman muutos sopii hänelle. Tästä nyt oppositio repii riitaa hallituspuolueiden välille. Se on turhaa. Eivät Saarikon ja Marinin kannat käytännössä eroa toisistaan. Tosiasia on siinä välissä. Hallitusohjelmaa voidaan muuttaa tai olla muuttamatta. Hallituksen käytännön toimiin sillä ei ole vaikutusta.

Hallitusohjelmassa ei ole mitään mainintaa koronapandemian hoidosta. Silti se on hoidettu hyvin. Tautitilanne on Suomessa saatu hallintaan. Nyt ollaan vaiheessa, jossa taloutta pitää avata ja samalla huolehtia tartuntojen hallinnasta. Kansanterveys ja talous eivät ole vastakkaisia asioita. Hyvä pandemian hoito on parasta talouspolitiikkaa.

Hallitusohjelmaksi riittäisi vallan hyvin, että hallitus pitää tautitilanteen hallinnassa ja samalla edistää elinkeinoelämän toipumista ja työllisyystilanteen paranemista. Kuinka tämä tapahtuu, kuuluu jo katekismuksen puolelle, ei varsinaiseen ohjelmaan.

Saarikon kannanotto sopii oikein hyvin tähän tilanteeseen. Millään ohjelmalla ei voi sopia kaikista niistä toimenpiteistä, joita tarvitaan tautitilanteen jatkuvaan hallintaan ja talouden elvytykseen. Se on samalla parasta mahdollista työllistämispolitiikkaa. Työllisyys elpyy talouden elpymisen myötä, vaikka sitä ei erityisesti korosteta.

Toivon, että Saarikon käytännön realismi lisää Keskustan luotettavuutta ja kannatusta. Silloin puolueen ei tarvitse juosta kohuotsikoiden perässä, vaan se voi paneutua täysipainoisesti yhtenä hallituspuolueena maan asioiden hoitoon. Siinä on työsarkaa koko hallitukselle. Tehtävässä onnistuminen on koko Suomen etu.

viljoh9

Eläkkeellä oleva toimittaja, joka tarkastelee kriittisesti asioiden syy- ja seuraussuhteita.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu