Trump jatkaa kiusantekojaan, missä vain pystyy

Viimeisimmät Trumpi tempaukset ovat Kuuban määrittäminen terroristeja tukevaksi maaksi ja hätätilan julistus kolmeksi viikoksi. Ilmeisesti hän yrittää nostattaa mielenosoituksia eri puolille maata ja erityisesti sen pääkaupungissa. Samalla hän on ennakkoon rakentanut vaikutelman, että on pyrkii kaikin tavoin estämään levottomuuksia, joita itse lietsoo. En tiedä, miten hän saa viestinsä leviämään, kun pääväylät on häneltä katkaistu.

Jotenkin hämärää on uutisointi Trumpin ympärillä. Tiedotusvälineiden mukaan demokraatit vaativat nopeaa viralta panoa. Jos se ei toteudu, vaihtoehtona on rikossyyte tai syytteitä. Eivät erottaminen tai vapaaehtoinen eroaminen voi olla vaihtoehtona sille, että hänelle annetaan syytesuoja kapinaan yllytyksestä. Hulinoitsijoiden yllyttäminen kongressin valtaukseen, joka johti 5 henkilön kuolemaan, on niin raskas rikos, ettei se ole sovitettavissa muulla tavoin kuin oikeuden kautta. Sitä en ryhdy arvioimaan miten pitkä vankilatuomio Trumpia odottaa.

Tämän päälle tulevat talousrikokset, joihin hänen epäillään syyllistyneen. Se on oma prosessinsa. Yksityiskohtia en tiedä, mutta kysymys todennäköisesti on rikossarjasta, ei jostakin yksittäistapauksesta. Sen jutun selvittämiseen ja oikeudenkäynteihin menee paljon aikaa. Jos käy, kuten pitäisi, Trump istuu tuon ajan vankilassa, eikä pääse enempää sotkemaan asioita.

Trumpin kausi presidenttinä jää historiaan yhtenä kummallisuutena, josta vielä kirjoitellaan paljon. Sen voi jo sanoa, että onneksi sittenkin Amerikan hallinnon perinne on niin vankka, ettei sen perusta pettänyt. Vaalit voitiin pitää hyvässä järjestyksessä. Trump yritti horjuttaa järjestelmää sekä ennakkoon että varsinkin jälkikäteen. Tuloksena oli paljon hälyä ja hänen oma mahalaskunsa. Uskon, että Amerikka toipuu Trumpin aiheuttamasta hallinnon kaaoksesta ja palaa trmpilaisuuden oppivuosista lähes ennalleen.

viljoh9

Eläkkeellä oleva toimittaja, joka tarkastelee kriittisesti asioiden syy- ja seuraussuhteita.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu