Kulttuurikeskus Otsola voisi puuttua radikalisoitumiseen

Julkisuudessa ollut Kulttuurikeskus Otsola voisi hyvin toimia radikalisoituneiden ja äärioikeistoon kallellaan olevien ongelmanuorten kuntoutuksessa mukana.

Viime vuosien aikana olemme hyvin monta kertaa kuulleet miten valkoisuus ja äärioikeistolaisuus linkittyvät yhteen. Jos tummaihoinen, arabi tai juutalainen haluaa ajaa etnonationalistista politiikkaa, niin siinä harvoin nähdään suurta ongelmaa. Sitä pidetään jopa normaalina tyyliin: ”Tietenkin jokainen haluaa ajaa ryhmänsä etua”. Kun kyseessä on Euroopassa tai Yhdysvalloissa asuva, valkoisen ihonvärin ja perimän omaava henkilö, niin se onkin heti äärioikeistolaisuutta, joka pitää kitkeä nopeasti. Ja valkoisten pitää tunnistaa rasismi sisällään ja, että he ovat luontaisesti äärioikeistolaisia. Eräänlainen nöyrtymisen ja anteeksipyynnön vaatimus, jonka jokaisen pitäisi hyväksyä voidakseen elää ilman rasisti&natsi syytöksiä.

Jos uskomme woke-oppien mukaan, että äärioikeistolaisuus kumpuaa valkoisen identiteetin kautta, niin samalla meidän pitää hyväksyä, että osa nuorista miehistä (ja miksei myös naisista) on aina äärioikeistolaisia. Siksi olisi hyvä vahvistaa heidän identiteettiään, koska se on tunnetusti hyvä asia mielenterveyden suhteen. Ja mikä olisi parempi paikka tähän kuin toisten, vanhempien äärioikeistolaisuuteen kallellaan olevien seurassa. Otsola voisi toimia radikalisoitumista estävänä välikätenä, jossa ongelmanuorten toimintaa ohjattaisiin positiivisella tavalla. Aggressiivisuutta saisi purettua liikunnan avulla kamppailu-urheilun parissa ja kulttuurinen oppi vahvistaisi nuoren sisällä olevaa identiteettiä. Tuloksena olisi terve, mutta väkivaltaan turvautumaton äärioikeistolainen nuori, joka pyrkisi elämään sovussa ympärillä olevan yhteiskunnan kanssa.

Vaikka tämä voi kuulostaa radikaalilta, niin juuri näin jo toimitaan mm. radikalisoituneiden Islamistien kanssa länsimaissa. Ei heitä yritetä kääntää kristityksi, vaan heidän muslimiuskoa ja -kulttuuria vahvistetaan positiivisella tavalla. Nuoret itsemurhapommittajien alut saavat viestin, että olisi kuitenkin parempi perustaa perhe, hankkia ehkä 2-4 vaimoa ja parikymmentä lasta, kuin kuolla järjettömässä hyökkäyksessä länsimaista yhteiskuntaa vastaan. Usein pahin into väkivallan käyttämiseen katoaa, kun henkilö löytää paikkansa yhteisössä. Muslimien kohdalla se on muslimiyhteisö ja äärioikeistolaisen nuoren kohdalla äärioikeistolainen yhteisö.

Ville Heiskanen
Sitoutumaton Tampere

1974 syntynyt mies Tampereelta. Insinööri koulutukseltaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu