Rasismin vastaisen taistelun lopputulos

Länsimaissa jo pitkään jatkunut rasismin ja muukalaisvihan vastainen taistelu, jonka eturintamassa Britania on vanhana siirtomaana ollut, on johtanut seuraavanlaiseen tilanteeseen.

Vuonna 2017 Manchesterin Arenalla järjestettiin poptähti Ariana Granden konsertti, jossa libyalainen Salman Ramadan Abedi räjäytti repussaan olleen pommin surmaten itsensä ja 22 muuta ihmistä ja aiheuttanen vahinkoja yli 800 hengelle, joista yli sata vaativat sairaalahoitoa. Turvakameroiden kuvista näkee miten jättimäistä reppua selässään kantanut Abedi kävelee sisälle konserttialueelle ilman vartioiden puuttumista asiaan.

16 min ennen räjähdystä Abedi oli ilmoitettu turvatiimille, joka kuitenkin epäröi tehdä mitään asian suhteen. Silloin 18-vuotias vartija kertoo BBC:n jutussa syy miksi (suomennos):

Pelkäsin, että olen väärässä ja minut leimataan rasistiksi, jos olen väärässä. Siksi epäröin, enkä tehnyt mitään.

On mielenkiintoista, että täysin samaa ”pelkäsin rasistin leimaa” käytti myös Britti-isä, jonka alaikäinen tytär haettiin muslimijengin hyväksikäytettäväksi kotoa ja isä kertoi katsoneensa verhojen raosta, kun tytär vietiin pois. Poliisi kysyi ihmeissään, että miksi et tehnyt mitään, johon isä vastasti loogisesti, ettei halunnut olla rasisti.

Kun kantaväestöllä on pelko rasistiksi leimaamisesta, jopa selvästi epäilyksenalaisia terroristeja ja oman tyttären hyväksikäyttäjiä kohtaan, niin on selvä, että taustalla on jotain pitkään yhteiskunnassa ollutta ja tapahtunutta. Britaniassa se on rasismin ja muukalaisvihan vastainen taistelu, jossa ihmisiä syyllistetään heidän loogisesta ajattelusta ja vaaditaan heitä pitämään mölyt mahassaan. Se mikä on nyt käynnissä Suomessa (sananvapauden rajoittaminen, poliittiset oikeudenkäynnit ja rasisti/fasistiksi leimaaminen) on ollut Briteissä jo pidempään käytäntö.

Britaniassa ”antirasistiset” kansalaisjärjestöt, media ja poliisi ovat tehneet yhteistyötä rasistien ja natsien paljastamiseksi, jopa tavalla joka Suomessa voi tuntua hurjalta. Heidän kuvansa, nimensä ja kotiosoitteensa on kerrottu lehtien palstoilla. Ilmeisesti tarkoituksena on aiheuttaa sosiaalista painetta tai jopa väkivaltaa heitä kohtaan, jotta tajuavat olla hiljaa. Tämä kuulostaa maalittamiselta, mutta on ilmeisesti sitä parempaa maalittamista.

Annammeko Ohisalon ja terroristijohtaja Mandelaa ihannoivan valtakunnansyyttäjän viedä Suomen samalle polulle, jossa kansalta viedään kyky suojella itseään, vai otammeko opiksi muiden tekemistä virheistä?

Veikkaan ensimmäistä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Manchester_Arena_bombing

https://www.bbc.com/news/uk-england-manchester-54695580

Ville Heiskanen

1974 syntynyt mies Tampereelta. Insinööri koulutukseltaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu