Kotihoidon pysäköintiongelmaa on yritetty ratkaista pitkään

Helsingin Sanomat kritisoi pääkirjoitussivullaan (HS 2.2 SDP:n lahja äänestäjilleen) hallituksen suunnitelmia muuttaa tieliikennelakia niin, että kotihoidon työntekijät saisivat oman pysäköintitunnuksen.  Olen valtuutettuna saanut palautetta helsinkiläisiltä kotihoidon työntekijöiltä vaikeudesta löytää pysäköintipaikkoja asiakaskäynneillä. Tiedossa on myös tapauksia, joissa he eivät ole P-paikkaa löytäneet ja päätyneet maksamaan parkkisakkoja.

Ongelmaa on Helsingissä selvitelty jo pian kymmenen vuotta ja se on tasaisin väliajoin eri puolueiden valtuutettujen taholta otettu esille valtuustotyössä. Asia ei ole edennyt, koska erikoispysäköintilupa vaatii lakimuutoksen. Kyse ei ole siis mistään SDP:n lahjasta kenellekään, vaan Suomen hallituksen pyrkimyksestä helpottaa kotihoidon työntekijöiden arkea. Toivotaan, että siihen haasteista huolimatta löytyy vihdoin ratkaisu.

Julkaisematon mielipidekirjoitus, joka lähetetty Helsingin Sanomiin 2.2.

villejalovaara

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu vuodesta 2013 & SDP:n valtuustoryhmän varapuheenjohtaja & kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen & Helsingin ja Turun yliopistojen dosentti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu