Miksi sitä fasismia pitikään vastustaa?
Voimakkaat reaktiot joidenkin perussuomalaisten nuorten näkemyksiin saattavat vaikuttaa liioittelulta. Ne eivät sitä ole, koska perussuomalaiset on suuri eduskuntapuolue. Nuorisojärjestöt ovat keskeinen osa minkä tahansa puolueen toimintaa.
Mutta miksi sitä fasismia pitikään vastustaa? Miksei sitä voi suvaita samalla tavalla kuin muita poliittisia suuntauksia, kuten vaikkapa sosialismia, konservatismia tai talousoikeistolaisuutta? Keskeisin ero on se, että muissa aatesuuntauksissa toisinajattelijoiden väkivaltainen kitkeminen ei ole tavoitteena eikä hyväksyttävä tapa toimia. Ollaan eri mieltä, väitellään, äänestetään – ja sitten hyväksytään äänestyksen tulos, eikä hävinnyttäkään lähetetä kaasukammioon.
Hedelmistään puu tunnetaan. Fasistiset hallinnot ovat vastuussa kymmenien miljoonien ihmisten murhaamisesta.
Se, että jotkut muut ideologiat, kuten kommunismi, ovat tuottaneet yhtä hirvittävää jälkeä ei vähennä fasismin uhrien määrää yhden yhtä.
Fasismia ei kokonaisuudessaan ole määritelty, mutta aina siihen liittyy totalitarismin tavoittelu – valtion täydellisen vallan rakentaminen kaikille elämän osa-alueille. Yksilö ei ole tärkeä, vaan valtio. Fasismi kieltää yleiset kansalaisoikeudet, moniarvoisuuden ja kansainvälisen oikeuden. Sen keskeinen osa on väkivallan ihannointi ja käyttö. Fasismilla ei ole mitään tekemistä terveen isänmaallisuuden kanssa.
Suvaitsemattomuutta ei voi suvaita, yhtään. Suvaitsevaisuus tarkoittaa sitä, että jokainen saa olla sellainen kuin on ja rakentaa omaa onneaan kuten parhaaksi näkee, kunhan ei loukkaa muiden vastaavaa oikeutta. Suvaitsemattomuus taas tarkoittaa sitä, että joku näkee oikeutetuksi määräillä ja alistaa toista – tai pahimmassa tapauksessa murhata. Jo yhteiskuntatieteilijä Karl Popper ilmaisi asian: Suvaitsevaisuuden puolustus edellyttää sitä, että suvaitsemattomia ei suvaita, koska riittävän suvaitsematon on valmis tuhoamaan vastustajansa.
Fasistisen poliittisen ajattelun ytimessä on se, että toisenlaisia ihmisiä ja toisenlaista ajattelua ei suvaita. Toisenlaisten hiljentäminen tai alistaminen väkivalloin on hyväksyttävää. Tavoitekin on kitkeä erilaisuus yhteiskunnasta. Suuri johtaja, puolue tai valtio valitsee oikean ja väärän tavan ajatella, uskoa, toimia ja elää – muut tavat putsataan pelottelulla, alistamisella tai loppujen lopuksi tappamalla. Väkivaltainen jihadismi ja useat muut ääriajattelun muodot ovat muuten samaa sukua: ”väärin uskovat on oikein vaikka tappaa, jos eivät tottele tai vaihda uskomuksiaan.”
Pohjimmiltaan fasismi ihannoi vahvimpien tyranniaa, vaikka asia puettaisiin minkälaiseen tahansa poliittiseen liturgiaan. Tästä syystä siihen ei pidä suhtautua kevyesti edes puheissa, varsinkaan poliittista valtaa tavoittelevien puolueiden piirissä.
Mikään puolue, joka ei tee täysin selvää, näkyvää eroa tällaisiin aatteisiin, ei koskaan voi toimia Suomen hallituksessa. Sellainen joka tekee, voi. Yksilön luovuttamattomat oikeudet elää omaa elämäänsä vapaana toisten sorrosta ovat hyvän yhteiskunnan perusta.
Ville Valkonen
Varsinais-Suomen Kokoomuksen puheenjohtaja
Sopisiko myös pohtia, miksi joku edes julistautuisi fasistiksi Suomessa? Mikä tämän aikakauden tilanteessa on erillailla kuin vaikkapa 20 vuotta sitten? Yleensä se on niin, että ääripäät nostavat aina vastavoiman jossain muodossa, ja jos siihen toiseen ääripäähän ei puututa yhtäläisellä tarmolla, niin olemme saman pohdinnan edessä kohta uudestaan.
Monet kohdat kirjoituksessasi esim. toisten määräilemisestä pätevät harvinaisen hyvin nykymenoon. Onko valtio ihmisiä varten vai ihmiset valtiota? Kuvailemallasi määritelmällä fasismista, ero kommunismiin on hiuksenhieno. Varsinkin yksilönoikeuksien osalta.
Ilmoita asiaton viesti
Riekillä sitten jäi lukematta yllä oleva blogiteksti: ”Se, että jotkut muut ideologiat, kuten kommunismi, ovat tuottaneet yhtä hirvittävää jälkeä ei vähennä fasismin uhrien määrää yhden yhtä.”
Ilmoita asiaton viesti
Ilkka ei tainnut käsittää mitä Mika yritti sanoa. Natsien ruskeapaidat, katutappelijat eivät tapelleet kaduilla alunperin yksinään, vaan kommunisteja vastaan.
Voisi jopa sanoa että kommunistit aloittivat, nimittäin katutappelut ja katuriehumisen.
Samaan tapaan Lapuan liike nousi Suomessa vastustamaan kommunistista propagandaa. Komintern budjetoi kolmanneksen budjetistaan Suomessa edistämään maailmanvallankumousta Suomessa joten vastustettavaa riitti.
Eikös muuten kokoomuksen ystävyyspuolue ole Putinin puolue Venäjällä? Putin on maininnutkin oppinsa isäksi Ivan Iljinin, jonka oppi on aivan täydellisesti fasistinen oppi. Kenties voisitte puolueena suunnata paheksuntanne Venäjän suuntaan?
Wikipediasta katsottuna aivan naurettava ajatus yrittää erottaa Iljinin fasistiset ajatukset hänen muista ajatuksistaan. Iljin on kyllä pesunkestävä fasisti, jonka opin keskeiset piirteet ovat fasistisia.
Ilmoita asiaton viesti
Jäi sitten sullakin tuo blogi lukematta. Onneksi muut tajuaa.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006418231.html?fbclid=IwAR3N4hfV2zCLdT93KN31iZWG1USsMI-tEmnDj7Z0sLAnkcSjRTHtXAVV-Eg
Ilmoita asiaton viesti
Esko ei tainnut käsittää, että ääriliikkeen oikeutuksena ei ole toinen ääriliike. Fasisti on fasisti oli hän sitten Putin tai perussuomalainen. Lapuan liike ei ratkonut äärivasemmiston aiheuttamaa ongelmaa vaan ryhtyi ongelmaksi. Perussuomalaiset jatkavat perinnettä, sen sijaan, että he ratkoisivat ongelmia, he aiheuttavat niitä.
Ilmoita asiaton viesti
Olin kirjoittamassa kommenttia, kun huomasin Ilkka Sirenin kiteyttäneen oleellisen. Tuohon ei ole mitään lisättävää!
Ilmoita asiaton viesti
Varmaan kaikki olivat yhtä mieltä, ettei vesivarojen hallintaoikeuksia pidä myydä yksityisille sijoittajille.
Tekeekö se teistä, kun kerran olette persujen kanssa samaa mieltä asiasta, etnonationalisteja? Tai jos joku persu olisi esittänyt, että vesivaroja ei myydä, niin ihanko periaatteesta olisitte äänestäneet vastaan? Kun se on niin liberaalia, ja raha ei tunne rajoja. ”Hei me tienataan tällä!”
Kokonaisveroaste kun lähenee sataa alveineen ja haittaveroineen ja perintoveroineen, niin kuka silloin määrää, miten käytät rahasi, sinä vai se vihervasemmistolainen vallankahvassa?
Joku tasapaino on aina hyvä löytää, vaikkei kaikista asioista olisikaan samaa mieltä, kun kenelläkään ei ole kristallipalloa josta näkisi tehtyjen päätösten tai päättämättömyyden seuraukset.
Ilmoita asiaton viesti
Tämän blogin aihe oli: ”Miksi sitä fasismia pitikään vastustaa?”
Epäilen, että et ihan vilpittömällä mielellä lähde tuolle kyselylinjalle vesivaroista etnonationalismiin ja siitä arvonlisäveroon. Jos todellakin kyselet tuollaista ihan vilpittömästi niin en usko, että olet mitenkään autettavissa.
Ilmoita asiaton viesti
No jos et ymmärrä puhetta niistä ääripäistä, niin en voi minäkään auttaa.
Äärikapitalismia on kun vesivaratkin yksityistetään. Elämme äärisosialismissa sitten kun verot ja tulontasaukset ovat niin kovat, ettei yksilön kannalta ole enää väliä, käykö töissä vai.
Miten erotat blogistin määritelmän mukaan fasismin kommunismista, jos molemmissa valtio määrää miten yksilön pitää toimia?
Vihervasemmisto on tuon määritelmän mukaan aika fasistinen kun kaikkien pitäisi syödä kasvisruokaa, ei saa ajaa autolla jos julkinen liikenne on saatavilla jne.
Mutta hei, huumeita saisi käyttää vapaasti ja jos rakennus seisoo tyhjillään, sen voi vain vallata!
Koskakohan lääkäri määrää viherfasismista huolestuneelle hoidoksi kannabista?
Ilmoita asiaton viesti
Varmensit sen, että et ole autettavissa. Olen sanonut tämän jo aiemmin: ”ääriliikkeen oikeutuksena ei ole toinen ääriliike” Tämän pohjalta minun ei tarvitse ruveta sinulle selittämään ääriliikkeiden, kuten fasismin ja kommunismin eroja. Ääriliikkeiden johtamien diktatuurien historia on yleisesti tiedossa. Sen historian ymmärtäminen ei onnistu sinulta tekstisi perusteella.
Mielessäsi myllertää kaikenlaista käsitettä ja ilmiötä niin kuin pyykinkuivaajan ollessa käynnissä. Rauhoitu ajattelemaan ja keskustele jonkun sinua fiksumman henkilön kanssa tuosta mielesi myllerryksestä. Se ei lisää älyäsi mutta se voi vähentää paniikkiasi.
Ilmoita asiaton viesti
”Ääriliikkeen oikeutuksena ei ole toinen ääriliike”
Olenko jossain väittänytkään sellaista? Ainoastaan sen, että ääriliikkeet synnytävät ääriliikkeitä, ja jos haluaa estää jonkin ääriliikkeen toimintaa, niin siihen auttaa vain se, että sen toiminnan ”oikeutus” poistuu myös.
Jos sinulla on etelä-amerikassa joku diktaattori vallassa, niin totta kai sille muodostuu ennemmin tai myöhemmin joku asiantilaan tyytymätön vastaliike. Sen ääriliikkeen ”oikeutus” ei poistu ennen kuin se ylimielinen, muita fiksumpi diktaattori on poissa vallasta.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus näkyy perussuomalaisten mielestä olevan hyvin monipuolisesti kelvoton puolue. Esko näkee kokoomuksen kytkeytyvän fasisteihin ja Huhtasaari puolestaan näkee kokoomuksessa kommunismia: ”PS:n euroedustaja Laura Huhtasaari oli äänessä Satakunnan Kansassa (SK 21.2.2020). Huhtasaari veti esiin kommunistikortin sanomalla, että hänen mielestään kommunisteja ovat enemmän tai vähemmän kaikki keskustasta vasemmalle.
Tai oikeastaan vielä useampikin.
– Nykyisin myös kokoomuslaiset alkavat olla. He ovat puun ja kuoren välissä. Menettävät kannatustaan vihreille ja persuille. Ollapa kokoomuksen johtaja, Huhtasaari maalaili.”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4f41696f-8ac6-4379-9fad-0abe4091f896
Ilmoita asiaton viesti
Ollaanpas sitä vereslihalla. Ei minulla ole puoluekantaa, olen kiinnostunut lähinnä asian historiallisesta puolesta. Kaikkinainen nimittely ja leimaaminen on turhaa.
Menneisyyden toimia ei tule tarkastella ainoastaan tämän päivän näkökulmasta, tulee muistaa ilmiöiden historiallinen yhteys.
Ilmoita asiaton viesti
En nyt oikein ymmärrä millä tavalla se on sinun leimaamista saati nimittelyä jos joku kertoo millainen pelle Huhtasaari on.
Ilmoita asiaton viesti
Otan osaa vereslihalla oloosi. Nimittely ja leimaaminen on kovin ikävää ja siksi perussuomalaiset voisivat jättää tuollaisen toiminnan ja keskittyä yhteisten asioiden hoitamiseen. Nimittelyn kohteena olevat kokoomukselaiset ovat nyt kovin hämmentyneitä, miten he osaavat olla sekä fasisteja että kommunisteja?
Ilmoita asiaton viesti
Meni kyllä Lapuan liikkeellä puurot ja vellit sekaisin, kun piti kiusata muun muassa tunnettua kommunisti K.J. Ståhlbergia… Ja mainetta tuli ulkovaltoja myöten:
”Ståhlbergin kyyditystä käsiteltiin laajasti myös ulkomaisissa lehdissä. Erityisesti aiheesta kirjoittivat Ruotsin lehdet. Ruotsissa uutinen aiheutti jopa lievän ulkopoliittisen selkkauksen.
Kun Dagens Nyheter kirjoitti, että tällaisen uutisen luulisi tulevan Meksikosta tai jostakin neekeritasavallasta eikä länsieurooppalaisesta kulttuurivaltiosta, Meksikon lähettiläs esitti kiivaan vastalauseen. Lähettiläs muistutti, että Meksiko on kulttuurivaltio, eikä sitä pidä rinnastaa sellaiseen maahan kuin Suomi.”
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/laillisuusmies-stahlberg-lapuan-liikkeen-hampaissa
Lapuan liikkeen ”neekeritasavaltaiset” touhut katkaisi toinen tasavallan presidentti radiopuheellaan. Toivottavasti ”katkaisuhoitoon” riittävät tällä kertaa Valkosen blogin kaltaiset kirjoitukset.
X
Ilmoita asiaton viesti
”Sopisiko myös pohtia, miksi joku edes julistautuisi fasistiksi Suomessa?”
Sopii hyvin. Yleisimmät syyt ovat tietämättömyys ja tyhmyys. Näitä ominaisuuksia edustavilla on tapana hakeutua yhteen ja olla samaa mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Tyhmyydestä puheen ollen: PS:n euroedustaja Laura Huhtasaari oli äänessä Satakunnan Kansassa (SK 21.2.2020). Huhtasaari veti esiin kommunistikortin sanomalla, että hänen mielestään kommunisteja ovat enemmän tai vähemmän kaikki keskustasta vasemmalle.
Tai oikeastaan vielä useampikin.
– Nykyisin myös kokoomuslaiset alkavat olla. He ovat puun ja kuoren välissä. Menettävät kannatustaan vihreille ja persuille. Ollapa kokoomuksen johtaja, Huhtasaari maalaili.
Huhtasaari perusteli näkemystään kommunismiin luisuvasta Euroopasta sillä, että on muodostunut tulonsiirtounioni, jossa on nettomaksajia ja saajia.
– Meidän pitäisi luoda sellainen ympäristö, jossa ihmiset voivat kukoistaa. Kommunismissa sellaista ei ole, kun kansat eivät ole vapaita. Korporaatiot ja sosialistit ovat löytäneet toisensa. Tämä on sosialistinen projekti.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4f41696f-8ac6-4379-9fad-0abe4091f896?fbclid=IwAR1UnU90BpWs-6tU02np7cZTeLJYqqUy8Jvd21wlup65lPO9atVmfZerHPk
Ilmoita asiaton viesti
Tuo nyt on se… yksinkertaisin päätelmä. Eikös juuri vihervasemmistolla ole tapana väittää, että persut esittävät aina monimutkaisiin asioihin yksinkertaisia ratkaisuja?
Eli Lähi-idässäkin taistellaan vuosisadasta toiseen, kun ihmiset siellä ovat tietämättömiä ja tyhmiä?
Ilmoita asiaton viesti
Tietämättömiä toki ovat, koska ovat indoktrinoituja uskonnollisiin oppijärjestelmiin, eli aivopestyjä. Se ei kuitenkaan tee kenestäkään tyhmää, että on joutunut henkisen pahoinpitelyn uhriksi.
Ei Huhtasaarikaan ole tyhmä, koska uskoo nuoreen maahan ja luomistarinaan. Tietämätön kyllä.
Ilmoita asiaton viesti
AAA.
Ilmoita asiaton viesti
Omaa mielipidettäni toisaalla täällä, joten liitän tähän vain linkin kommenttiini.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tiinaahva/pesaero-fasistiseen-pelleilyyn-on-isanmaallinen-teko/#comment-3126412
Ilmoita asiaton viesti
Urho Kekkosen vuosina 1956-1982 hallitsema Suomi oli erityisesti kyseisen ajanjakson loppuosalla fasistinen valtio.
Kansalta kiellettiin jopa presidentinvaalit säätämällä poikkeuslaki Kekkosen jatkokauden varmistamiseksi.
Nykyisessä eduskunnassa vaikuttaa useita puolueita, jotka ovat tukeneet tätä fasismia lähimenneisyydessämme.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, löytyyhän meiltä jopa sellaisia pellejä jotka haluaisivat Niinistölle jatkoajan. Miksi?
Ilmoita asiaton viesti
Perussuomalaiset nuoretko tällaista ovat jo ehtineet ehdottaa ?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä kai nykyään on monin verroin enemmän kiellettyjä asioita kuin oli noihin aikoihin.
Poikkeuslain säätämisestä en tiedä kovinkaan paljoa. Silloin oli täysi työ kun rakensi omaa elämäänsä ilman minkäänlaisia sosiaalisia tukia.
Fasismista en kyllä muista minkäänlaisia merkkejä. Tavallinen kansalainen sai sanoa aivan mitä halusi, jopa siteerata raamattua julkisesti. Tosin Jumalaa ei sopinut pilkata, nykyaikaan muutettuna eihän profeetta Mohammediakaan sovi pilkata.
Fasismin yksi tunnusmerkkihän on nimenomaan sanavapauden rajoittaminen. Mitään kritiikkiä hallintoa kohtaan ei suvaita. Sama on tilanne kommunisti- eli osialistivaltioissa ja oli natseilla Saksassa.
Tuohon Lamminpään kommenttiin Niinistöstä, olen täysin samaa mieltä. Voisi jopa ajatella että yksi kausikin riittäisi. Me emme tarvitse minkäänlaista henkilökulttia.
Ilmoita asiaton viesti
Poliittinen muisti on todellakin lyhyt kuten tavataan sanoa.
Ilmoita asiaton viesti
Elitkö noita aikoja aikuisena?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikkein julmimmat ja totalitäärisimmat järjestelmät ovat historian saatossa olleet islam, kommunismi ja fasismi. Ja juuri tässä järjestyksessä. Ja meillä puhutaan vain fasismista joka on kevyttä kauraa kahteen ensin mainittuun verrattuna.
Ilmoita asiaton viesti
Voisin lähteä väittämään talouden olevan totalitäärisempi kuin mikään noista kykeni olemaan.
Se ulottuu kaikkialle ja sen halutaan myös ulottuvan. Aivan kuten noissa mainitsemissasi ideologioissa.
Ja talous on kapitalistista. Mitäs sitten tehdään?
Annetaanko vedet myös vielä?
Meret eikä ilmakaan saastuisi,jos joku omistaisi ne..sanoisi kapitalisti.
Ilmoita asiaton viesti
Talous se on sosialismissa ja muissa -ismeissäkin ja myös määrää.
Ilmoita asiaton viesti
Se riippuu talouden osuudesta ismissä. Kapitalismissa se on kaikki kaikessa,koska kauppaa on oltava,koska jonkun pitää omistaa kaikki,koska se ei olisi muuten kapitalistista.
Tomi osoitti hyvin tämän pakottavan tarpeen joka lähtee totalitaristisesta ajattelusta liikkeelle.
Missä muissa ismeissä taloudella olisi yhtä suuri osa?
Ilmoita asiaton viesti
”Meret eikä ilmakaan saastuisi,jos joku omistaisi ne..sanoisi kapitalisti.”
Mikäs tässä väitteessä sitten on pielessä? Niin kauan kuin kukaan ei omista, ei olemassa ketään jolle saastuttamisesta koituisi tappioita, ja jolle saastuttaminen pitäisi korvata. Lopputuloksena ”ketään” ei kiinnosta.
Maailma on täynnä esimerkkejä, joissa yhteishyödykkeet on pilattu tai riistetty loppuun, koska ei ole ollut ketään joka olisi lähettänyt laskun.
Ilmoita asiaton viesti
”Ketään” kiinnosti ihan hiljattain vesivarantojen määrääminen yksityisomistuksen ulkopuolelle.
Ilmoita asiaton viesti
Pitää paikkansa. Itsekin olin osa tuota joukkoa. Ei tosin poista mitenkään sitä tosiseikkaa, että Suomessakin on saanut, ja osittain edelleen saa, paskoa ympäristöä ihan mielin määrin, koska oikeuksien kanssa on vähän miten sattuu.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, mutta sehän on muutettavissa oleva suunta.
Ilmoita asiaton viesti
”Mikäs tässä väitteessä sitten on pielessä? Niin kauan kuin kukaan ei omista, ei olemassa ketään jolle saastuttamisesta koituisi tappioita, ja jolle saastuttaminen pitäisi korvata. Lopputuloksena ”ketään” ei kiinnosta.”
Ensinnäkin,kiitos pointtini vahvistamisesta.
Toiseksi..kyllä tappioita alkaa tulemaan esim. Matkailualalle,jos ranta on törkyinen tai ilma sakeana saasteesta.
Hyvinvointi tappioita alkaa tulemaan,jos kalat alkaa kellumaan selällään.
Lopputuloksena ylikompensentointi kiinnostamisen puutteen suhteen.
Taloustotarismin mukaisesti tahtoisit ratkaista kaiken rahalla. Olet siis jo siellä päässä.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan totta. Matkailualalle tulee tappioita. Vaan kun eivät omista sitä rantaa (ja vielä vähemmän sitä rannalle huuhtovaa vettä), niin joutuvat vain nielemään ne tappiot, eikä kukaan korvaa niitä.
Sama koskee niitä kaloja. Kiitos sen, että maailman kalavedet ovat yhteishyödykkeitä, ne ryöstökalastetaan tyhjiksi ja paskotaan loput. Koska ei ryöstökalasteta ja paskota omaa tonttia, vaan jotain yhteistä, eikä siksi kenenkään omaa. Listaa voisi jatkaa loputtomiin niin maalla, merellä kuin ilmassa.
Ilmoita asiaton viesti
Eli..mielestäsi matkailuala on täysin voimaton eikä siis kykene tekemään asialle mitään?
Miksi muuten meret omistava kapitalisti olisi velvollinen korvaamaan mitään kenellekkään mitään? Tai miksi joku olisi velvollinen korvaamaan hänelle jotakin esim. Tsunamin sattuessa?
Samoin ryöstökalastus missä kapitalisti saisi sitä paremman rahan mitä vähemmän kaloja olisi. Sehän olisi kannattavaa antaa ryöstökalastaa aivan kuten trophy huntingissa.
Ilmoita asiaton viesti
Eikä se kristinuskokaan ole ollut julmuudesta ja totalitarismista vapaa, mutta silti se porskuttaa edelleen.
Mutta fasistista järjestelmää kokeiltiin (ja kokeillaan) käytännössä, seuraukset ovat olleet tuhoisat.
Kommunismia ei ole edes päästy kokeilemaan – paitsi sillä nimellä kutsuttua fasismia, mikä on aivan eri asia. Kommunismin aatteen realisoitumiselle ei ole ollut edellytyksiä, sellaiset saattavat tulla pitkän ajan kuluttua, jos silloinkaan.
Islamiin en ota muuten kantaa kuin tuolla, mitä sanoin alussa kristinuskosta.
Ilmoita asiaton viesti
Wikipedian mukaan:
” Sana fasismi tulee antiikin Roomasta: korkeiden henkilöiden henkivartijat eli liktorit kantoivat mukanaan vitsakimppuja (lat. fasces), joiden keskellä oli kirves. 1800-luvun lopulla italialaiset sosialistit perustivat toimintaryhmiä (fasci), joille otettiin vitsakimpusta nimitys symboloimaan työväen yhtenäisyyden voimaa, tukea ja järjestäytymistä.”
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Fasismi
” Kansallissosialismi (saks. Nationalsozialismus) eli natsismi (saks. Nazismus) ”
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kansallissosialismi
Sosialismista saaneet alkunsa – kommunismi. natsisimi ja fasismi.
Kaikki nuo aatteet kylväneet kuolemaa ja tuskaa … turhia aatteita kaikki tyyni.
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa nuo aatteet ovat rakenteeltaan kaikki samanlaisia, myös sosialismi.
Lyhyesti sanottuna kaikissa aatteissa menee järjestelmä edellä, siis järjestelmä, ei yhteiskunta. Ihminen, yksilö tai joukko, tulee aina aatteen ”perässä”.
Sama näyttää olevan myös ns. Vihreän liikkeen kanssa. Like tietää kaiken ja päättää kaikesta, yksilön tarpeilla tai mielipiteellä tai omaisuudella ei ole mitään suojaa.
Ilmoita asiaton viesti
Pari viimeistä virkettä meni (tahattoman?) huumorin puolelle. Eihän tuosta puutu enää kuin ”Hitlerkin oli kasvissyöjä” ja Mikko Paunion Virheet ja valheet mahtava pamfletti. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Olen samaa mieltä blogistin kanssa.
Oma näkemykseni on:
Totalitäärisistä hallinnoistahan meillä on tälläkin hetkellä useita esimerkkejä. Mielenkiintoista on, että nämä hallinnot sijoittuvat toisaalta meistä itään, Lähi-Itään, Kauko-Itään ja osittain myös Etelä-Amerikkaan.
Totalitäärisille valtioille on ominaista, että kun nämä ovat saaneet valtansa vakiinnutettua omassa valtiossaan, ne tahtovat lähteä levittämään valtaansa omien rajojensa ulkopuolelle. Tämä meidän EU:ssakin tulee tiedostaa ja siihen varautua.
Toki totalitäärinen hallintomalli on melko yksinkertainen ja suoraviivainen. Siinä ei tarvitse ottaa huomioon niin paljon ( joskin todellisuudessa kuitenkin vähän ) yksilöiden mielipiteitä ei muiden puolueiden ja oppositioiden mielipiteitä.
Toisaalta, kun yksilöiden vapautta esimerkiksi kirjoittaa, puhua, lukea, seurata maailman menoa ymprillään ja kehitellä uusia innovaatioita rajoitetaan merkittävästi, niin miten pitkässä juoksussa totalitäärisen valtion käy ?
Totalitäärisyydessähän ei sallita erästä kehityksen perusperiaatetta: Teesi – Antiteesi – Synteesi. On vain yksi johtajan totuus, jota ei kukaan totalitäärisessä järjestelmässä voi asettaa kyseenalaiseksi. Sen kokivat mm. Hitlerin kenraalit.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä kohtaa kannattaa harjoittaa hieman vaikkapa ajatusleikkiä 1930-luku / nykyaika.
Ilmoita asiaton viesti
Joku on jo harjoittanutkin, onpa jopa edennyt ajatusleikistä aina analyysiin asti. Scriptassaan Halla-aho kirjoittaa itsemurhaa tekevästä valtiosta – aivan kuten Mussolini aikanaan puhui.
”Ruotsi on ylimielisyyteen, omahyväisyyteen ja suuruudenhulluuteen sairastunut yhteiskunta, joka uskoo voivansa pelastaa maailman ja tekee samalla eurooppalaisessa mittakaavassa ainutlaatuista kansallista itsemurhaa”, Halla-aho analysoi vuonna 2014 Ruotsin valtiopäivävaaleja.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ab86df70-f3d8-48f9-ae19-3c0808184a84?fbclid=IwAR3PTl0jyUVPtx0GwCd17Y1VK93dqc3i1dXwu6qpUxVXraFPdWQtwvIyM5I
Ilmoita asiaton viesti
Niin, kyllähän Ruotsi on tekemässä kansallista ja kulttuurista itsemurhaa haalaamalla muslimeita paikalle jotka ovat integroitumis haluttomia. Tänne on nyt feministisellä politiikalla saatu paikalle ihmisiä joiden arvopohja on luettavista koraanista ja ne ovat rasistisia, demokratian vastaisia ja edustavat kovin erinlaista arvopohjaa mikä täällä Ruotsissa on aikaisemmin ollut..
Tämä Ruotsi on feministinen kokeilu ja ei hyvältä näytä:
-pommeja räjähtää kokoajan
-ihmisiä teurastetaan kaduille
-raiskaukset ovat räjähtäneet käsiin, poliisi joka koitti sanoa muslimi miesten rasistisista raiskauksista sai itse rasisti syytöksiä..
-etniset jengit ovat ilmestyneet ja ne ryöstää etnisiä ruotsalaislapsia ja kusevat jopa päälle (ja näitä ei tutkita rasismina kun tekijät on mustia)
– Ja tää lista on surullisen pitkä mitä tää feminismi on tehnyt tälle maalle..
Muutamat ylimieliset poliitikot ovat jo myöntäneet ja pyytäneet kansalta anteeksi että ovat ajaneet maan tähän tilaan, sekä sitä että ovat pilkanneet ihmisiä jotka ovat koitelleet varoittaa feministisen politiikan seurauksista..
Ps. Maria Petterson Helsingin Sanomista on yleinen naurun aihe tällä puolella Suomenlahtea..
Hälsningar från Stockholm
Ilmoita asiaton viesti
Et sitten ymmärtänyt. En toki odottanutkaan.
Kannatta lukea Vaikkapa yllä oleva Mesimäen kommentti.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, huomasin ettei Mesimäkikään ymmärtänyt.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä Lamminpään vastaus on ilmeisesti sitä kansanedustaja Turtiaisen lanseeraamaa ”munatonta nillitystä”?
Ilmoita asiaton viesti
Munatonta nillitystä on se mitä Ano Turtianen kirjoittaa Facebookissa:
– Elämme ajassa, jossa jokainen meistä joutuu valitsemaan puolensa. Ei olisi joitakin vuosia sitten tullut mieleenkään, että arvomme voisi olla tänään näin koetuksella. Enkä olisi silloin uskonut, että nämä kaksi naista nousisivat keulakuviksi arvoille, joista nyt joudumme toisen valitsemaan. Valitsemmeko Päivi Räsäsen (kd, toim. huom.) edustamat perinteiset kristinuskoomme pohjautuvat arvot, jonka alustalle hyvinvointimme on aikojen saatossa rakentunut? Vai valitsemmeko Tarja Halosen (sd, toim. huom.) pahuutta edustavat arvot, joilla hiljennetään toisinajattelijat ja annetaan pirun päättää asioistamme ja asemastamme, Turtiainen kirjoitti.
– Minä kehotan nyt kaikkia hyvinvointia ja perinteisiä arvojamme arvostavia ja kunnioittavia kansalaisia puolustamaan kovaan ääneen Päivi Räsästä. Pirulle ei voi kääntää toista poskea! Tuskin meistä kukaan haluaa nähdä sotaa enää tässä maassa. Emme voi siltä kuitenkaan välttyä, jos jatkamme tätä hyväuskoista hiljaista vierestä katselua, kun keskuudessamme jo oleva vihollinen ottaa lisää valtaa käsiinsä, Turtiainen jatkoi.
Nimi on enne. Katsokaapa espanja-suomi-sanakirjasta mitä año tarkoittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö tuo ois vaan ollut helpompi myöntää että Halla-aho on ollut oikeassa? Eikä taas aloittaa tuota munatonta nillittämistä..
Ilmoita asiaton viesti
Hyvähän sieltä meren takaa on jatkaa tuota munatonta nillittämistä. 😀
Saattaa olla että Halla-aho on joskus jossain ollut oikeassa, mutta missä, se on vaikeampi kysymys. Minua on jotenkin kolkosti huvittanut aina tuo (Halla-ahon keksimä?) termi ”maahanmuuttokriitikko”. Kuvitelkaa kirjallisuuskriitikkoa, joka ei tiedä kirjallisuudesta juuri mitään eikä haluakaan tietää, joka paasaa siitä lähes päivittäin sillä uskonvarmuudella jonka vain täydellinen asiantuntemattomuus voi ihmiselle antaa, jonka mielestä kirjallisuus on inhottavaa ja vaarallista ja olisi oikeastaan parempi ettei sitä ollenkaan olisi, niin ymmärrätte mitä tarkoitan. Nuivimmatkaan kirjallisuuskritikot eivät kutsu latteinta viihdekirjaakaan haittakirjallisuudeksi.
”Jonkinlainen lopullinen välienselvittely islamilaisen maailman ja länsimaiden välillä on tulossa”, Halla-aho sanoi. Kaipa sellainen tulee jos sitä ehdoin tahdoin lietsotaan. Äärioikeisto ja islamistit ovat saman kolikon kaksi puolta. Niiden välillä on epäpyhä allianssi. Ne saavat voimaa toisistaan, eikä toista olisi ilman toista. Molemmat elävät viholliskuvien luomisella ja ruokkimisella. Maltillinen enemmistö, tolkun ihmiset, ovat molemmille myrkkyä. Ei olisi Nuiva-Jussillakaan menestystä ilman muslimeja.
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaisi varmaan miettiä, miksi joku julistautuu fasistiksi, vaikka tietää saavansa kimppuunsa kaikki mahdolliset antifa-puolueet ja niiden kannattajat. Olisikohan kyseessä vain julkisuustemppu, jolla saadaan vastustajat poteroistaan?
Fasistiksi leimaamisesta, onhan meillä ollut aika esimerkiksi viime sotien jälkeen, jolloin äärivasemmistolaiset kutsuivat fasisteiksi kaikkia heistä oikealle olevia!
Ilmoita asiaton viesti
Nythän ei ole kyse fasistiksi leimaamisesta vaan fasistiksi julistautumisesta. Fasistit löytävät aina syyn ajatuksilleen. Niitä syitä on sinällään turha miettiä, koska selityksiä ja ja syitä fasismille fasistilta löytyy aina, mitä milloinkin. Fasismin seurauksia olisi enemmänkin syytä pohtia.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä. Nyt eletään sellaisia aikoja, että joku hurahtanut meppi leimaa kaikki keskustasta vasemmalle kommunisteiksi, ja tarkentaa myöhemmin, että kaikki kokoomuslaisetkin ovat kommunisteja nykyään. Me ollaan kommareita kaikki, kun Lauran silmin katsotaan, me ollaan kommareita kaikki, ihan jokainen.
Ennen kevään 2019 eduskuntavaaleja Halla-aho kertoi tanskalaiselle Politiken-lehdelle, että häntä kannustaa politiikassa eteenpäin vain yksi asia. ”Teen tätä vain, koska haluan olla mukana muuttamassa suomalaisen maahanmuuttopolitiikan ajattelu- ja toimintatapoja.”
Ja sitten ne ihmettelee, miksi ne leimataan yhden asian liikkkeeksi. Niin, miksihän?
Ilmoita asiaton viesti
Jos kuvittelet, että mikään kasvaa tyhjiössä, kuvittelet omiasi.
Ilmoita asiaton viesti
Fasismi on sitä, että edistetään katu- ja valtioterrorin avulla vähintäänkin autoritääristä valtiota, pidetään sitä yllä tai laajennetaan ja joukkomediamonopolin ja yhden puolueen avulla päätöksenteko samanmoelisen eliitin käsissä. Kaikki fasismi (esim. Italian) ei ollut totalitaarista. Tällaiselle järjestelmälle (natsi-Saksa, stalinistinen kommunismi) on ominaista, että sen kannattajien näkökulmasta terrori on itseisarvo välinearvon sijasta. Terroria käytetään senkin jälkeen, kun kaikki vallanpitäjien vastustaminen on tuhottu tai menettänyt tehonsa. Pelkästään aitoritääriset fasismit (Mussolinin sellainen) sen sijaan perustuvat terrorin välinearvoon, vaikkakin niihin kuuluu väkivallan ihannointi. Tuhoamisleirit ovat luonteenomaisia totalitarismeille, joissa johtajan asema on turvattu poliisiorganisaatioin. Italiassa tapahtui sellainen ihme, että diktaattori Mussolini erotettiin. Hitleriä tai Stalinia oli mahdoton puolueensakaan erottaa, joten puolue oli pelkkä vallanpidon kulissi. Fasistit uhtautuvat laissez-faire – kapitalismiin torjuen tämän hallitsemattomuuden vuoksi ja suosi takapajuisuutta taloudessa (Italia Mussolinin aikaan, Espanja Francon aikaan, paitsi ennen diktaattorin kuolemaa). Takapajuisuuden varaan rakentuva talousmalli saattaa kuitenkin olla sopiva malli perussuomalaisuudelle muutoksen pysäyttämiseksi. Fasistit ovat arvostaneet pysyvyyttä, kun taas natsit ja stalinistit ovat suosineet muutosta järjestelmän säilyttämisen moottorina. Fasismi on perussuomalaisille arka kysymys tuskin pelkästään siksi, että heitä epäillään fasisteiksi, vaan myös siksi, että valtiokeskeinen liiallista muutosta hillitsevä ei-totalitaarinen, todellisia vastustajiaan vainoava fasismi voisi sopia impivaarana heille tai ainakin houkutella heitä.
Ilmoita asiaton viesti
Olipa hieno ja vaikuttava kirjoitus.
Kommenttiosio ei suurelta osin päässyt sinne päinkään.
Ilmoita asiaton viesti
Olen hiukan hämmästynyt, että Kokoomuslaiselta tulee tällaista tekstiä vieläpä Varsinais-Suomen puheenjohtajalta. Ensimmäisenä kiinnitti huomiota tuo negatiivinen lähestymistapa, onko se merkki siitä, että omat eväät eivät riitä. Otsikon olisi voinut muotoilla toisinkin vaikkapa näin. ”Miksi fasismi ei tule koskaan menestymään Suomessa, koska meillä on Kokoomus”. Mutta sitten tietysti itse tekstissä olisi pitänyt olla katetta otsikolle. Minusta positiivisemmalla asenteella ja sekä sillä, että oma agenda osataan tuoda kansalle niin selkeästi esille niin, että kansa ymmärtää että tämä mieshän tai nainen puhuu asiaa ja näinhän asia todella onkin. Tosin silloin puheet omasta agendasta ja teot eivät saa olla ristiriidassa. Siinä onkin myös Kokoomuksella kova miettimisen ja itseanalyysin paikka. Samalla voisitte miettiä onko kaikki teidän riveissänne todellakin valmiita sisältämään mainitsemasi lauseen hiukan vielä laajennettuna eli ” Yksilön luovuttamattomat oikeudet elää omaa elämäänsä vapaana toisten sorrosta ovat hyvän yhteiskunnan perusta.” Lisäisin tähän vielä yksilön omaisuuden suojan valtiolta. Jos eivät ole, niin kannattaa todellakin miettiä keneltä he ovat imeneet vaikutteensa. Ei liene mikään valtakunnan salaisuus, että ”kommunistisen”, = eivät allekirjoita tuota aiemmin mainitsemaani lausetta todellisesti, ajatusmaailman omaavia ihmisiä on useimmissa Suomessa esiintyvässä puolueessa. On aivan sama minkä puolueen riveissä ko. henkilöt ovat. Teot ja pyrkimykset kyllä osoittavat heidän todellisen luonteensa. Samalla kun käsittelet fasistit olisit voinut käsitellä myös kommunistit. Kirjoitit nimittäin näin ” Se, että jotkut muut ideologiat, kuten kommunismi, ovat tuottaneet yhtä hirvittävää jälkeä ei vähennä fasismin uhrien määrää yhden yhtä” . Kuin näin myös kirjoitit ” Yksilö ei ole tärkeä, vaan valtio. Fasismi kieltää yleiset kansalaisoikeudet, moniarvoisuuden ja kansainvälisen oikeuden” Totta, mutta olisi syytä pitää siis ”meteliä” myös kommunismistä, sillä joka ainoa sana pätee heihin myös, ettei vaan pääse syntymään käsitystä, että heihin Kokoomuksen suvaitsevaisuus riittäisi. Toisaalta tuo suvaitsevaisuuden loppuminen lienee merkki siitä, kuten jo aiemmin mainitsin, että teillä Kokoomuksessa ei ole aitoa positiivista sanomaa kansalle, vaan koska ette pysty argumentoimaan positiivisesti te olette estämässä muita argumentoimasta omaa agendaansa (joka ei välttämättä ole yhtään sen positiivisempää kuin teilläkään). Tämä on surullista havaita. Vertaisin tätä vaikka siihen, että kuulakilpailussa työnnät sinä 17 metriä ja kaveri 22 metriä, niin olisit vaatimassa, että 17 metriä pidemmälle ei saa työntää. Mitä oikeasti pitäisi tehdä. No tietty tehdä ensin analyysi miksi oma työntö ei mene pidemmälle ja sitten kun syyt ovat selvillä, niin harjoitella kovasti heikkouksiaan paremmaksi, jotta se kuula lentäisi seuraavissa kisoissa 24 metriin ja kansa huomaisi, että tässähän vasta sälli onkin.
Fakta on, että omaa argumentointianne on parannettava, sillä sieltä kyllä löytyy sellaista, mikä takaa sen , ettei fasismi pääse koskaan marginaalia suuremmaksi Suomessa. Mutta se ei voi olla tällaista, että rajoitetaan toisia ilmaisemasta itseään ja ajastuksenvapauttahan ette koskaan pysty viemään. Tämä blogisi linjahan tarkoitta nimittäin sitä, että ensin olisi määriteltävä kuka tai ketkä ovat fasisteja. Sitten tietysti pitäisi olla ”toverituomioistuin” päättämässä mitä näille kauheille fasisteille tehdään. Ketä/keitä muuten ajattelit kutsua tähän ”toverituomioistuimeen”? Keskusta/ SDP/RKP/ Vasemmistoliitto / Vihreät ja kaikki kolme erilaista kommunistipuoluetta (nämä sentään rehellisesti myöntävät sellaisia olevansa, siitä tunnustus heille)? Valitettavasti kuten itsekin varmaan huomaat niin tässä menisi pesuveden mukana myös lapsikin, kun ”toverituomioistuin” jakelisi tuomioitaan ihan kaikille ketkä ajattelevat heidän mielestään väärin eli ovat siis fasisteja. Kehotankin nyt vakavasti miettimään myös siellä Kokoomuksessa, että annetaan se ajatuksen ja puheen vapaus ihan kaikille ja pidetään sillä omalla tekemisellä huoli (riittävän hyvää tekemistä), ettei se fasismi koskaan Suomessa menesty, sillä kuten itsekin toteat blogissasi ” Yksilön luovuttamattomat oikeudet elää omaa elämäänsä vapaana toisten sorrosta ovat hyvän yhteiskunnan perusta.” Nimittäin minäkin haluan etteivät ketkään jotka tätä ajatusta eivät halua vaalia menestyisi (siis myös fasistit kuin myös kommunistit), mutta en silti ottaisi heiltä ajatuksen- ja sananvapautta pois.
Ilmoita asiaton viesti
Vedit sitten kommunistikortin esiin kuten se porilainen blondivitsikin: ”PS:n euroedustaja Laura Huhtasaari oli äänessä Satakunnan Kansassa (SK 21.2.2020). Huhtasaari veti esiin kommunistikortin sanomalla, että hänen mielestään kommunisteja ovat enemmän tai vähemmän kaikki keskustasta vasemmalle.
Tai oikeastaan vielä useampikin.
– Nykyisin myös kokoomuslaiset alkavat olla. He ovat puun ja kuoren välissä. Menettävät kannatustaan vihreille ja persuille. Ollapa kokoomuksen johtaja, Huhtasaari maalaili.
Huhtasaari perusteli näkemystään kommunismiin luisuvasta Euroopasta sillä, että on muodostunut tulonsiirtounioni, jossa on nettomaksajia ja saajia.
– Meidän pitäisi luoda sellainen ympäristö, jossa ihmiset voivat kukoistaa. Kommunismissa sellaista ei ole, kun kansat eivät ole vapaita. Korporaatiot ja sosialistit ovat löytäneet toisensa. Tämä on sosialistinen projekti.”
En silti ottaisi Huhtasaareltakaan sanavapautta pois. Tahaton huumori on parasta. En ymmärrä miksi Huhtasaari esittää uhria ja esiintyy suu teipattuna vaalimainoksessa ja julistaa ”me emme vaikene”. Kyllä hänellä sananvapaus on, kukaan ei kiellä päätään aukomasta ja Satakunnan Kansa jopa haastattelee – ja vaikka onkin kokoomuksen lehti, menee vielä julkaiseman haastattelun ihan sensuroimattomana, vaikka Huhtasaari kommunisteiksi kokoomusta haukkuukin. Ihan vain viattomana kysyn, että tuleeko teillä koskaan mieleen, että sitä sanvapautta saa käyttää myös siihen että puhuu asiaa? Eilisessä A-studiossakin Halla-aho oli silminnnähden vaivautunut kun tuli puhe näistä jatkuvista möläytyksistä, uusimpana tietysti tämän Virossa kainaloaan tuulettaneen etnonatiaisen ulostulo, mutta eivät nämä Laura, Ano ja muut möläyttelijät nekään vaikene, vaikka voisivat näyttää ihan fiksuilta jos joskus pitäisivät suunsa kiinni.
Ymmärrän kyllä miksi Valkonen kirjoitti tämän bloginsa. Koska eduskunnan lapsineron Wille Rydmanin (kok) tiedetään flirttailleen persujen kanssa, on kaikilla aikuisilla kokoomuslaisilla kiire irtisanoutua fasismista ennen kuin kaikki tolkun ihmiset loikkaa kokoomuksesta vihreisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Halla-aholla oli vaikeuksia pitää ilmaisuaan johdonmukaisena, kun ensin alleviivasi nuorisojärjestön riippumatonta päätöksentekoa ja sen itsenäisyyttä ja hetken päästä pahoitteli, että olivat joutuneet painostamaan sääntömuutokseen. Olisi vain suoraan sanonut, että oli pakko puuttua päättömään sekoiluun, kun lokaavat puolueen nimen.
Vai eikö kyse olekaan periaatteellisesta asiasta? Kuulosti Halla-ahon puheet tarkoituksellisesta provokaatiosta lähinnä imagolliselta ongelmalta, eikä ideologiselta.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikea näytellä tolkun ihmistä kun joutuu studioon yhtä aikaa noitten kainalontuulettajien kanssa. Hakematta tulee mieleen miten Soini joskus sanoi noista pahimmista hörypäistä, että ne ”harjataan huolella”. Kukaan ei tullut kysymään jälkeenpäin mitä se tarkoitti vai tarkoittiko mitään… ilmeisesti ei. Soini taisi jo nähdä sen että homma on lähtemässä lapasesta, ja pian historia taitaa toistaa itseään.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoinen, fasistinen lipsahdus Lamminpäältä:
”Kyllä hänellä sananvapaus on, kukaan ei kiellä päätään aukomasta ja Satakunnan Kansa jopa haastattelee – ja vaikka onkin kokoomuksen lehti, menee vielä julkaiseman haastattelun ihan sensuroimattomana, vaikka Huhtasaari kommunisteiksi kokoomusta haukkuukin.”
Että ihan julkaisi haastattelun sensuroimattomana. Onko tämä sitä vihervasemmiston, (meni oikein, kerrankin) sananvapautta?
On kaapattu.
Ilmoita asiaton viesti
Hienoa että on kaapattu. Vielä parempi jos olisi ymmärretty, mitä vähän epäilen. Kai minä sitten ilmaisen itseäni tosi epäselvästi kun Rantanen ymmärtää aina väärin ja suuttuu joka jumalan kerta.
Ilmoita asiaton viesti
Harvinaisen hyvin kirjoitettu kommentti/analyysi ilman vähintäkään paatosta.
Ymmärränkö oikein jos tiivistän että toteuttamalla sanan- ja mielipiteenvapautta ei fasismille sen kummemmin kuin muillekaan, kommunismi, natsismi ym. opeille anneta kasvualaustaa?
Ilmoita asiaton viesti
Suomessahan on täysi sanavapaus. Kuka vain saa sanoa mitä vain. Jopa minä, vaikka se perusänkyröitä pänniikin.
Mielenkiintoista muuten että Maaseudun Tulevaisuuden teettämässä gallupissa oli sama tulos kuin Suomen Kuvalehden teettämässä: toiselle kierrokselle pääsevät Haavisto ja Rehn. Haavisto kerää eniten kannatusta muiden kuin oman puolueen keskuudessa. Hän on suosituin sekä SDP:n että vasemmistoliiton äänestäjien keskuudessa. Häntä pitää parhaana ehdokkaana 18 prosenttia suomalaisista ja 60 prosenttia vihreitä äänestävistä. Kärkikaartin kahden muun suosio perustuu pitkälti omaa puoluetta äänestäviin.
Presidentiksi toiseksi suosituin on keskustan Olli Rehn 11 prosentin kannatuksella. Keskustaa äänestävistä 48 prosenttia tukee Rehniä.
Myös SK:n teettämän gallupin mukaan Pekka Haavisto (vihr.) on vahvoilla seuraavissa presidentinvaaleissa. Melkein puolet suomalaisista olisi valmis äänestämään häntä presidentiksi. Toiseksi vahvin presidenttiehdokas on Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk). Hänen äänestämistään pitää mahdollisena 35 prosenttia.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikalamminp/kuka-haastaa-haaviston/
MT:n kysely tehtiin kahdessa osassa. Ensin selvitettiin suuremmasta joukosta mahdollisia ehdokkaita puolueiden suosituimmat henkilöt presidentiksi. Siinä puolueiden ykkösnimet erottuivat selvästi. Esimerkiksi Haavistolla ei ollut haastajaa.
Ilmoita asiaton viesti
Toivottavasti on.
Tosin jos Lamminpään virheet pääsisivät päättämään niin jopa Euroedustajan puheet pitäisi sensuroida.
Eihän tuossa hyvä mies oole mitään tulkinnanvaraa, toiveessasi että olisi sensuroitu.
Suuttuu?
Sitten sinulla ei ole mitään käsitystä suuttumisesta. Kunhan naureskeln, sillä eihän tuollaisille sensuurihaaveille voi muutakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, kuten sanoin, et ymmärtänyt: minä en ole kannattanut sensuuria koskaan missään. Osoitin vain sen että Huhtasaaren on turha vinkua että Suomessa muka olisi jokin sensuuri. Aivan kaikkea saa sanoa kuka tahansa missä tahansa. Kenellä tahansa on käytettävissään Facebook, Uusi Suomi ja mitä vain alustoja, munattomille nillittäjille vielä kaiken maailman laudat joilla voi anonyyminä ja ilman kuvaa haukkua niitä joilla on munaa esiintyä omalla kuvallaan ja nimellään. Ja jos on sellainen julkkis kuin Huhtasaari niin saa sanomansa läpi missä tahansa oikeassa lehdessäkin. Ei tarvi Suomen (vale)uutisiin tyytyä.
Ilmoita asiaton viesti
Juurikin näin ja varsinkin silloin kun sanavapautensa käyttäjä onnistuu ”antamaan” itsestään jotain parempaa kuin edellämainitut kommunismi, natsismi ja fasismi kuulijalle/lukijalle. Mutta kuten sanottu sanojen ja tekojen on oltava ”tasapainossa” eli vastattava toisiaan.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri siksihän minä Huhtasaarelle naureskelinkin kun se meni pelaamaan tämän kommunismikortin. Alussa oli suo, kuokka ja Jussi, mutta entä kommunismi?
Ilmoita asiaton viesti
Minusta tämän lauseen Huhtasaareen kommentista voi hyvin allekirjoittaa ”Meidän pitäisi luoda sellainen ympäristö, jossa ihmiset voivat kukoistaa. Kommunismissa sellaista ei ole, kun kansat eivät ole vapaita. ”. Minusta on aivan sama hakkaako pampulla minua natsi/fasisti/kommunisti. Nythän tosin on tullut selväksi, ettei kommunisteille tämäkään riitä vaan henki pois väärämielisiltä. Tätähän he tekivät ”naapurissa” ja kumpuja löytyy yhä tutkittavaksi kenen sukulaisen luita sieltä löytyy. Samaten oli vapaussodan aikana lentävien partiot. Minusta on todellakin asiallista nostaa myös kommunistit tähän rinnalle. Kuin myöskin se tosiasia että heitä löytyy myöskin muualta kuin kolmesta olemassa olevasta kommunisti puolueesta. Minua ei naurata se, ettei kaikille ole vielä selvinnyt tämä Dalai Laman lause ”minun uskontoni on ystävällisyys” vaan yritetään selitellä etteikö näistä kolmesta aiemmin ryhmästä yksi ei olisi vaarallinen ja se, että he ovat jopa eduskunnassa.
Ilmoita asiaton viesti
Puheenjohtaja Anderssonin mukaan asia selvitetään nyt perinpohjaisesti. Hän korostaa, että vasemmistoliitto on rauhan liike, joka on sitoutunut tasa-arvoon, yhdenvertaisuuteen ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseen.
”Jokaisen vasemmistoliiton toimintaan osallistuvan on sitouduttava ihmisoikeuksiin ja väkivallattomuuteen. Ilman tätä sitoumusta ei voi olla osa meidän aktiivien, luottamushenkilöiden tai työntekijöiden joukkoa”, hän tviittaa.
”Vasemmistoliiton työntekijään liitetyn anonyymin twittertilin kirjoitukset ovat täysin ja yksinkertaisen tuomittavia, eivätkä edusta millään tavalla puolueemme arvoja. Työntekijä on antanut asiasta selvityksen, jonka mukaan tilille on tunnukset usealla ihmisellä ja hän ei antamansa selvityksen mukaan ole kirjoittanut Ylen uutisoimia twiittejä. Asian käsittely jatkuu.”
”Näin vakavan asian ollessa kyseessä puoluehallitus tulee käsittelemään asiaa sekä muuta verkkokirjoittelua perinpohjaisesti. Tämä asia ei jää tähän, vaan selvittely jatkuu työnantajan sekä työntekijän välisesti.”
https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/politiikka/li-andersson-”tämä-asia-ei-jää-tähän”/ar-BB10v4ou?li=BBr5KbI&ocid=mailsignout
Ilmoita asiaton viesti
Onko fasismi eli kansallissosialismi lailla kiellettyä Suomessa. 80 vuotta sitten Suomi oli fasisteja pullollaan.
Ilmoita asiaton viesti
Onko fasismi eli kansallissosialismi lailla kiellettyä Suomessa? 80 v sitten Suomi oli pullollaan fasisteja.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole. Siksipä tuntuu hieman hyvesignaloinnilta että rehellisesti lippua heiluttava partalapsi nyt saa kenkää käytettyään sananvapauttaan. Varsinkaan kun kommenttinsa oli oman alkioryhmänsä sisällä siitä maltillisemmasta päästä.
Fasismiin kallellaan olevaa äärilikehdintää edusti sinimustiin pukeutunut Lapuan liike mutta lopulta nekin saivat sitä mitä tilasivat.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuslaistakin fasismia pitää vastustaa.
Viite:
”Lapsilisät poistettava – järjenvastaista tukea heikomman aineksen lisääntymistä”
https://yle.fi/uutiset/3-6362497
Ilmoita asiaton viesti
Eipä ihme että eduskunnan lapsinero Wille Rydman flirttailee persujen kanssa. Taitaa olla kokoomuksen untuvikko-osasto melkein yhtä pihalla kuin etnonatiaiset.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo Shubakin näkemys sai niin kokoomuksessa kuin laajemminkin varauksettoman tuen ja hänen poliittinen uransa lähti upeaan nousukiitoon.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä me vasemmistosissit sitten jaksamme olla ilkeitä 😀
Ilmoita asiaton viesti
Blogisti kirjoitti ” Yksilön luovuttamattomat oikeudet elää omaa elämäänsä vapaana toisten sorrosta ovat hyvän yhteiskunnan perusta.” Sinun kommentissa mainittu Laura Huhtasaaren sanoneen ”Meidän pitäisi luoda sellainen ympäristö, jossa ihmiset voivat kukoistaa. Kommunismissa sellaista ei ole, kun kansat eivät ole vapaita. ” . Minusta nämä molemmat lauseet ovat tosia kuten sekin, että aurinko nousee idästä. Minusta on aivan sama kuka siellä pampun varressa on lyömässä (natsi/fasisti/kommunisti/vihreä/kokoomuslainen/perus), sillä se sattuu yhtä paljon ja tarkoituksena on lopulta estää minua tuomasta mielipidettäni joko sanallisesti tai kirjallisesti esille. Kuten Dalai Laman kerrotaan sanoneen ”minun uskontoni on ystävällisyys”, koittakaapa voi vaikka toimia. Nyt yritetään mennä siitä yli missä aita on matalin eli kiellot, eristäminen, mutta ensin teidän täytyisi päättää kuitenkin mikä on fasisti ja sitten se ketkä heitä ovat. Aivan varmasti teillä poliitikoille on aivan ”loistavia” ajatuksia tähän, mutta siinä kyllä menee monta ”sivullista syytöntä” mukana kuten varmaan allekirjoittanutkin jos julkean puolustaa myös heidän(= fasistien) sananvapauttaan . Samat sanat sinulle kuin blogistilta skarppaa positiivisesti älä negaatio kautta. Tuo oman agendasi edut kansan nähtäville.
Ilmoita asiaton viesti
Sinänsä harmillista, että osa mediaakin on lähtenyt tähän peliin mukaan ja ruvennut etsimään tuomittavaa ”molemmista osapuolista”. Minä taas muistan liiankin hyvin ne vuodet, kun media ei ollut huomaavinaan äärioikeiston nousua. Avoimesti natsijärjestöksi tunnustautuvasta Pohjoismaisesta Vastarintaliikkeestä puhuttiin vuosikausia kansallismielisenä, ja Soldiers of Odinia sanotaan sellaiseksi joskus vieläkin. Media vältteli viimeiseen asti puhumista natseista ja fasisteista. Nyt kun niistä on pakko puhua, niin tietenkin pitää löytää myös se toinen ääripää.
https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2020/02/27/mutta-enta-kommunismi/?fbclid=IwAR3AQTr3UGtdfEvb5zd_z-snzQkSTufrB7p5ueGV_9bLIQKlH7Vf00wZHXk
Ilmoita asiaton viesti
Näytä trolli naamas ennen kuin tulet tänne päätäs aukomaan. Tai virvo ittes takaisin Venäjälle.
Ilmoita asiaton viesti