Vahvojen maakuntien Suomi

Suomi on laaja maa ja seutujen ja alueiden tarpeet ja mahdollisuudet ovat erilaisia keskenään, ja sangen harvoin tietty ratkaisu on paras koko maahan Hangosta Utsjoelle ja Ahvenanmaalta Kuusamoon. Se on tosiasia jonka myöntäminen on ratkaisun alku. Sallitaan siis alueille itsehallinto ja annetaan kunkin maakunnan erilaistua oman tahtonsa mukaan.

Ehdotan että Suomessa tulisi palata vanhoihin maakuntiin: Ahvenanmaa, Häme, Karjala, Lappi, Pohjanmaa, Satakunta, Savo, Uusimaa ja Varsinais-Suomi.

Kullekin maakunnalle annettaisiin kokonaan itse järjestettäväksi ainakin yritystuet, maataloustuet, sosiaaliturva, terveydenhuolto, rakentamisen ja yritystoiminnan säätely, verotus, maakuntavaltuuston kokoonpano, maakunnan virastoja ja virkamiehiä koskeva lainsäädäntö, peruskoulu ja toisen asteen opetus, sisäinen kuntajako ja kuntien tehtävät maakunnan sisällä, palo- ja pelastustoimi, asuntotuotanto, työlainsäädäntö, kulttuuripolitiikka, elinkeinopolitiikka, kaivoksien luvitus, ydinvoimaloiden luvitus, anniskelulainsäädäntö, hautauslaki, maa- ja metsätalouden säätely, metsästyksen ja kalastuksen säätely ja työllisyyden edistäminen.

Suomen Eduskunta jäisi hoitamaan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, EU suhteita, kansainvälisiä sopimuksia ja perustuslakia.

+1
VilleKivinen
Liberaalipuolue Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Kalliolainen vuorimies ja kemianteekkari joka täyttää kalenterinsa politiikalla ja polytekniikalla.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu