EU valtaa Suomen metsät

Pääministeri Marinin hallitus teki suuren virhearvion EU:n ennallistamisasetukseen liittyvässä kannanmuodostuksessa.

Ennallistamisasetuksella Euroopan komissio pyrkii siihen, että metsissä, maatalousalueilla, rannoilla, soilla ja muissakin ympäristöissä tehdään uusia luonnonsuojelutoimia ja että talouskäyttöön otettuja alueita palautetaan luonnontilaan. Perinteisesti mm. metsäasiat ovat olleet jäsenmaiden itse päätettävissä. Ennallistamisasetus merkitsee muutosta, joka on merkittävästi haitallinen sekä periaatteellisesti että rahallisesti.

Marinin hallitus on tulkinnut, että ennallistamisasetus on toissijaisuusperiaatteen mukainen eli se kuuluu EU:lle. Kyse on kuitenkin meidän metsistämme. On erikoista, että hallituspuolue keskusta antoi tällaisen kannanmuodostuksen tapahtua. Selitys on kuitenkin yksinkertainen: Keskustan ministerit halusivat säilyttää omat asemansa ministeriauton kyydissä.

Ennallistamisasetus on jälleen yksi osoitus siitä, että hallituksen pitäisi muuttaa ajattelutapansa Euroopan unionin suhteen.

Euroopan unioni on epädemokraattinen ja keskusjohtoinen hirviö, joka ei lopeta vallan kahmimista itselleen. Pienet jäsenmaat eivät voi luottaa EU:n hyväntahtoisuuteen vaan jäsenmaiden on itse ajateltava kansallista etuaan.

Mitä nopeammin tämä myönnetään, sen parempi Suomelle.

Suomen päättäjät ovat tehneet toistuvia virheitä, kun he ovat luovuttaneet kansallista päätäntävaltaa pala palalta pois suomalaisilta. Suunta pitää kääntää eli liittovaltion tiivistämisestä on siirryttävä aitoon edunvalvontaan.

Erityisen valppaana Suomen hallituksen pitää olla silloin, kun unioni astuu tontille, joka ei sille kuulu. EU:n ennallistamisasetuksessa on kyse nimenomaan kansalliseen päätösvaltaan kuuluvan metsäpolitiikan siirtämisestä EU-asiaksi.

Suomalaiset osaavat hyödyntää metsiään kestävällä ja ympäristöystävällisellä tavalla. Maanomistajien vapaaehtoisuuteen ja kansallisiin lakeihin perustuvat mallit sopivat meille paremmin kuin Brysselin käskytysvalta.

Marinin hallituksen pitäisi olla koko unionin kriittisin hallitus tätä asetusta kohtaan, sillä Suomi on jo unionin metsäisin maa ja asetuksen toimeenpanon kustannukset olisivat Suomelle erityisen korkeat. Kulut kohoaisivat toteutuessaan Suomen osalta arviolta 0,39 prosenttiin bruttokansantuotteesta, kun EU:n keskitaso olisi vain 0,06 prosenttia. Nykyisellä bruttokansantuotteellamme tämä tarkoittaa yli 900 miljoonan euron, mahdollisesti jopa miljardin euron kustannuksia.

SDP:n ja keskustan johtama hallitus ei ole ajanut Suomen etua, vaan se on mieluummin myötäillyt Euroopan unionia.

Vasta siinä vaiheessa kun oli jo myöhäistä, alkoi hallituksesta kuulua yksittäisiä kriittisiä ääniä. Aiemmista virheistä ei ole näköjään opittu. Esimerkiksi Suomen kanta ilmastotaksonomiaa koskevaan säädökseen saatiin valmiiksi aivan liian myöhään hallituksen vatuloinnin takia. Tästä johtuen Suomen EU-vaikuttamisen aikaikkuna meni lähes kiinni, eikä muiden maiden kanssa ehditty käydä keskustelua voimien yhdistämisestä.

Emme voi sallia, että Brysselissä keksittyjen luonnonsuojelutavoitteiden takia vaarannetaan meidän maa- ja metsätaloutemme.

Emme myöskään voi sallia sitä, että hallitus laiminlyö kansallisen edunvalvonnan. Erityisesti pääministeri on vakavasti laiminlyönyt velvollisuutensa Suomen EU-asioiden valmistelun johtamisessa.

VilleTavio
Perussuomalaiset Naantali

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu