Suomi EU:n ikuiseen velkavankeuteen

EU-eliitti on päättänyt sitoa jäsenmaat talouspolitiikan kautta syvemmälle liittovaltioon.

 

Komissio ajaa EU-maat yhteiseen velkavankeuteen, jotta Iso-Britannian toteuttaman brexitin kaltainen eroaminen ei olisi enää kenellekään mahdollinen.

 

Tekosyynä tähän käytetään härskisti koronavirusepidemiaa.

 

Kun kyse on liittovaltiosta, EU ei piittaa säännöistä, ei edes omista säännöistään. Euroopan unionissa on kielletty, että jäsenmaat vastaavat yhdessä toistensa veloista. Tätä kieltoa kierretään ja rikotaan, koska sääntöjen mukaan toimiminen olisi jo kauan sitten johtanut eurovaluutan lakkauttamiseen.

 

Yhteisvastuu tarkoittaa tälläkin kerralla sitä, että huonosti taloutensa hoitaneisiin Välimeren maihin kaadetaan muiden taskuista rahaa. EU-eliitin jargon koko talousjärjestelmän puolustamisesta jatkuu: Hyötyjäksi kerrotaan vientitalous, vakaus tai mikä milloinkin. Todellinen hyötyjä on EU:n valtapolitiikka ja saksalaiset sekä ranskalaiset pankit. Suomelle lankeaa jälleen lähinnä maksajan rooli.

 

Tulonsiirtounionin perustaminen on merkittävin muutos EU:n ja euroalueen toiminnassa yli kymmeneen vuoteen, Lissabonin sopimuksen hyväksymisen jälkeen.

 

Kansallista etua puolustava hallitus ryhtyisi vastarintaan tällaisen tilanteen edessä, mutta pääministeri Marinin (sd.) hallitus suhtautuu avoimesti rahan ja budjettivallan siirtämiseen pois Suomesta. Hallitus joko ei välitä kansallisesta edusta tai ei ymmärrä Suomen kansallista etua.

 

On aika pohtia perimmäisiä kysymyksiä. Tuliko EU:sta sellainen itsenäisten valtioiden kauppaliitto, johon vuoden 1994 kansanäänestyksellä Suomen kansa antoi suostumuksensa, vai jotain aivan muuta?

 

Joudumme jatkuvasti puolustamaan EU:ssa omia arvojamme, omavaraisuutta sekä kieltämme ja kulttuuriamme. EU tulee jatkossakin tarjoamaan lähinnä korporaatiovaltaa ja monikulttuurisuutta.

 

Kun kuuntelee puhetta siitä, miten EU:n valtaa on syytä kasvattaa taloudellisten intressien turvaamiseksi, alkaa todella pohtia vallitsevaa arvomaailmaa.

 

Oliko Suomen itsenäisyydessäkin kyse vain rahasta, milloin valtiovalta Suomessa olikin valmis myymään kaiken eniten tarjoavalle?

 

Mihin on kadonnut Suomen kansallinen ylpeys? Tahdommeko jättää lapsillemme itsenäisen Suomen vai EU:n pohjoisimman osavaltion?

VilleTavio

Kansanedustaja, PS:n eduskuntaryhmän pj, Turun kaupunginvaltuutettu, OTM.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu