Tämän takia kritisoin koronakorotusta toimeentulotukeen

Kelan toimeentulotukiasiakkaille aiotaan maksaa tilapäistä epidemiakorvausta koronavirustilanteen takia. Etuus on veroton ja sen suuruus on 75 euroa kuukaudessa.

Perussuomalaiset on ottanut esitykseen kriittisen kannan ja hallituksen vasemmistolaiset poliitikot ovat sättineet meitä yksioikoisesti köyhien asian unohtamisesta. Kritiikkimme ei kuitenkaan kohdistu suomalaisten auttamiseen vaan rahanjakomenetelmiin.

Suomessa ja ulkomaillakin perustellaan nyt koronaviruksella sellaisia esityksiä ja tulonsiirtoja, jotka eivät oikeasti liity koronaan. Sellainen on äänestäjien huijaamista. Esimerkiksi EU:n elvytysrahaston yhteydessä puhutaan toistuvasti koronaviruksesta, vaikka se ei juurikaan liity pakettiin.

Koronatukia pitää antaa niille suomalaisille, jotka ovat todella kärsineet taloudellisia menetyksiä koronaepidemian takia.

Esimerkiksi lapsiperheet ovat perustellusti tällainen ryhmä, sillä lapsenhoito- ja ruokakulut nousivat tilapäisesti, kun lapset jäivät kouluista koteihin. Koronatuki olisikin järkevää lisätä lapsilisiin.

Pääministeripuolue SDP kertoi eduskunnan täysistunnossa, että lapsilisät eivät vaadi korotusta, koska lapsilisien saajien joukossa on hyvätuloisia. Näin sanomalla he käytännössä lipsauttivat, että heille koronatuessa on kyse ideologisesta tulonsiirrosta eikä koronakulujen korvaamisesta.

Vaikka toimeentulotuen saajat ovatkin lisärahan tarpeessa, korotuksen perusteleminen koronaviruksella on väärin.

Itse asiassa tukea ei anneta muille kuin jo ennen koronaepidemiaa työttöminä olleille. Ne suomalaiset, jotka ovat korona-ajan alun jälkeen ja koronatilanteen takia menettäneet tulonsa, eivät saa tukea. Tämä kertoo siitä, että hallitus ei aja työtätekevien asiaa.

Suunnitellun koronatuen saajista joka kolmas on maahanmuuttajataustainen. Suomessa asuu noin 7,5 prosenttia vieraskielisiä, joten tukea valuu maahanmuuttajataustaisille suhteessa enemmän kuin kantaväestölle.

Koronatukea annetaan 60 miljoonalla eurolla – valtion velkarahalla. Onko edes mietitty, mistä saadaan vastaavat säästöt? Perussuomalaisten päälinja valtiontaloudessa on, että valtio voi jakaa vain sellaista, mitä sillä jo on.

VilleTavio

Kansanedustaja, PS:n eduskuntaryhmän pj, Turun kaupunginvaltuutettu, OTM.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu