Fortum – Venäjä otti omaisuutta haltuunsa

Putinin allekirjoittama asetus: Venäjä on ottanut haltuunsa Fortumin paikallisen omaisuuden

https://www.hs.fi/talous/art-2000009543527.html

Fortumia koetellaan. Juuri uutisoitiin että Venäjän presidentti  Vladimir Putin on allekirjoittanut asetuksen, jonka mukaan Venäjä voi väliaikaisesti ottaa haltuunsa ulkomaisten yritysten omaisuutta Venäjällä.Omaisuutta otettaisiin asetuksen mukaan haltuun tilanteissa, joissa venäläisyritysten omaisuutta otettaisiin haltuun ulkomailla.

Valtio omistaa yli puolet Fortumista. Yhtiö on ollut kohujen keskellä viimeisen vuoden aikana ja varsinkin viime viikkoina kun tuli ilmi yhtiön suorastaan roistomainen yritys toteuttaa ylimmälle johdolle maksettavat palkkiot vastoin sopimuksen henkeä.

En osaa arvioida miten tämä uutinen oli jo laskettu Fortumin markkina-arvoon eli onko sillä mtään vaikutusta huomiseen pörssikurssiin.

Itseäni pitkäjänteisenä piensijoittajana kuitenkin salaa onnittelen. Luovuin omistamastani osakepotista syksyllä 2008 Georgian sodan aikana. Aivan intuitiivisesti päättelin että en halua ottaa yhtään riskiä Venäjältä koska maahan voi näköjään tehdä mitä vain. Se oli siis ikäänkuin oma linjanvetoni osakesäästäjänä. Toki on todettava, että en tulisi liian omahyväiseksi, että olen myös epäonnistunut näissä intuitioissani joskus. 🙂

Ja tietysti muistettava että yrityksen on otettava riskiä koska muuten ei tule tulosta. On eri asemassa kuin kaltaiseni piensijoittaja joka voi vekslata salkkua vaikka tähtien mukaan. Mikäänhän ei ole helpompaa kuin jälkiviisaus.

Kuitenkin hieman ihmettelen sitä rohkeutta millä Fortumin liiketoimintaan suhtauduttiin hyvinkin pitkään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu