Hallitusneuvottelija lähestymiskiellossa

Hallitusneuvottelijalla on lähestymiskielto kertovat tuoreet uutiset. Hän on Perussuomalaisen puolueen Mikko Polvinen, 44, Oulun vaalipiiristä.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009602480.html
Lähestymiskielto ei ole rikostuomio vaan se  on turvaamistoimen luonteinen siviilioikeuteen kuuluva keino. Lain lähestymiskiellosta mukaan henkilön henkeen, terveyteen, vapauteen tai rauhaan kohdistuvan rikoksen tai rikoksen uhan vuoksi voidaan kieltoon määrättyä kieltää ottamasta yhteyttä kiellolla suojattavaa.

Edustaja Polvinen oli lähetellyt tekstiviestejä entiselle puolisolleen. ”Kanta-Hämeen käräjäoikeuden ratkaisusta selviää, että Polvinen oli häiriköinyt naista toistuvasti viesteillä, joiden sävy oikeuden mukaan on ollut ”pääosin muu kuin asiallinen”.Lähestymiskieltoa hakenut nainen oli tuomion mukaan kokenut viestit erittäin ahdistaviksi.

Mutta tuo on varmaan sitä sananvapautta vain koska onhan puolueen piiristä todettu pontevasti: ” ”Sananvapaus on merkittävä osa länsimaisia arvoja, emmekä voi ryhtyä rajoittamaan sitä sillä perusteella, että joku kokee toisen sanomiset ikävinä.”

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu